Tíz dolog, amit tudnunk kell a Deus Ex: Human Revolution-ről

Egy ideje már aranylemezre került a Deus Ex: Human Revolution, így immár biztosak lehetünk benne, hogy augusztus 23-án - nálunk 26-án -  boltokba kerül a program. A GameInformer oldal munkatársának már volt szerencséje végigvinni a játékot, így most egy tízes listán foglalta össze, spoiler-mentesen, hogy szerinte mit érdemes tudnunk róla. Lássuk:

  1. Találd meg a saját utadat: A Deus Ex játékok hagyományainak megfelelően ezúttal is a játékosra van bízva, hogy egy adott feladatot miképpen oldunk meg. Alapvetően négyféle megoldás közül választhatunk: harccal, lopakodással, felfedezéssel és beszélgetéssel egyformán célt érhetünk.
  2. A játék előzmény lesz: A Human Revolution 2027-ben játszódik, azaz 5 évvel az első rész történései előtt. Főhősünk, Adam Jensen egy futurisztikus világban él, amiben  az emberek a beültetett mesterséges implantátumok terjedésének köszönhetően lassan két táborra oszlanak. Háború van készülőben, ami bármikor elkezdődhet.
  3. Te vagy Jensen személyisége: Adam Jensen nem a legbőbeszédűbb ember a világon, de ügyes tárgyaló és ravasz üzletember. A dialógusok tetemes részében háromféle válaszlehetőség között dönthetünk, melyek mindegyike más mondanivalót tartalmaz és ezek eltérő végkifejletekhez vezetnek.
  4. Formáld Jensent a saját képedre: Majdnem minden játékban végrehajtott cselekedetünkért tapasztalati pontokat kapunk, melyből ha kellő mennyiségűt összegyűjtünk, Jensen egy praxisponttal gazdagodik. Ezt arra tudjuk felhasználni, hogy segítségével fejleszthessük főhősünk képességeit. Hét különféle részt tudunk fejleszteni: fej, szem, torzó, hát, bőr, kéz és láb lehetőségeink vannak.
  5. Fedezék mögül tüzelj: A legtöbb ellenfél profi mesterlövész, aki pár puskagolyóval leszedheti Jensent, ha előbújik a fedezék mögül. A Human Revolution-ben több lehetőség is lesz rá, hogy ládák vagy falak mögül kihajolva tüzelhessünk, így minimalizálva a sérülés valószínűségét. Sőt, még akár teljesen a fedezék mögött maradva, csak a fegyverünket kitartva is megsorozhatjuk az ellenfeleket, igaz, ilyenkor csak vaktában, célzás nélkül tudunk visszalőni.
  6. Limitált hátizsákunk van: Jensen nem tudja magával hurcolni az összes megtalált felszerelést, ezért fokozottan kell ügyelnünk arra, mit tartunk magunknál. A különféle fegyverek, lőszerek, szoftverek és kibernetikus teljesítménynövelők mind-mind hasznos terhek, de például a nagyobb fegyverek esetében, mint például a rakétavető, jelentősen több kapacitásra lesz szükségünk. Ha kifogyunk a helyből, praxispontokkal tudjuk azt növelni, vagy kidobunk valamit a hátizsákból.
  7. Töltsük újra az elemeinket: Igen, jól hallottátok. Mivel egy támadás következtében Jensen testének tetemes hányadát ki kellett cserélni mesterségesre, így folyamatosan gondoskodnunk kell az energiaellátásról. Ezek az implantátumok a biotechnika jelenlegi csúcsai, de attól még energiát igényelnek működésükhöz. Az általuk elérhető különleges képességek - például az álcázás - jelentősen csökkenti töltöttségüket, és ha lemerülnek, akkor addig nem tudjuk őket újra használni, amíg ismét fel nem töltődtek.
  8. Légy profi hacker: A Human Revolution részét képezi egy meglehetősen bonyolult minijáték, melyben Jensennek a biztonsági programokat kell kijátszania, mielőtt azok lekapcsolhatnák a feltörni kívánt rendszer. Addig nem leszünk képesek feltörni a nagyobb biztonságú rendszereket, amíg kívánt értékre nem fejlesztjük Jensen ezen képességét. A komputerekből többnyire küldetésekkel kapcsolatos információkat nyerhetünk ki, valamint adhatnak extra tapasztalati pontokat és történetet kibővítő anyagot is.
  9. Beszélj mindenkivel: Minden karakterrel szót tudunk váltani, akivel csak találkozunk az utcán. Ugyan nem mindegyikükkel tudunk beszélgetésbe elegyedni, de valamit biztosan mondani fognak nekünk. Néhányuk a segítségünket is kérheti, a legtöbb mellékküldetést így szerezhetjük meg. Aki végig szeretné vinni a játékot 100%-ra, annak érdemes mindenkivel beszélgetnie.
  10. Nem csak Detroit utcáin fogunk járni: A történet egy része Detroitban játszódik, de nem maradunk itt sokáig. Sok helyszínt meglátogatunk majd szerte a világon, melyek mindegyike eltérő környezetet biztosít majd számunkra. Jensen a legtöbb helyszínre visszatérhet a későbbiek során is.

Azóta történt

Előzmények