Tomb Raider: Hivatalos dobozkép

Leleplezték a jövőre megjelenő, a Tomb Raider széria újjászületését jelentő játék hivatalos borítóját. A Crystal Dynamics és Square Enix által jegyzett programban a fiatal Lara Croftot fogjuk irányítani, láthatjuk, ahogyan általunk vezérelve egy tapasztalatlan felfedező fiatal nőből semmitől nem félő kalandor születik. Innen is a játék alcíme: "A survivor is born", azaz "Egy túlélő születik".

A készítők elmondása szerint a játékban előtérbe kerülnek Lara érzelmei, kiszolgáltatottságának és esendőségének megnyilvánulásai. Miközben a halálos veszedelmekkel teli szigeten a puszta túlélés is nagy erőfeszítést kíván, hősnőnknek még egy eddig ismeretlen titkot is fel kell derítenie, ha szeretne megmenekülni erről a helyről.

Az új Tomb Raider játék jóval sötétebb hangulatú lesz, mint a korábbiak. Az eddig megjelent videók is alátámasztják, hogy ez a program erősen eltolódik a túlélőhorror felé. Szegény Larának sok fizikai és mentális próbatételt kell kiállnia, és ezt a játékos majd vele együtt fogja megtapasztalni. A játék hang- és képi hatásait igyekeznek úgy megkomponálni, hogy Larával együtt szenvedjünk és érezzük azt a kétségbeesést, amit az elhagyatottság okoz.

Az új Tomb Raider játék megjelenése 2013. március 5-én várható világszerte, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények