Ubisoft: Bedurvul a DRM

A legújabb, DRM-el kapcsolatos hírünk indítórugója egy magát Ubisoft programozónak nevező egyéntől származik, aki érdekes bejelentést tett az egyik fórumban. Állítása szerint a közeljövőben - egészen pontosan már a nyár folyamán napvilágot látó - Ubisoft játékok egy sokkal szigorúbb, gyökeresen megváltozott DRM-el lesznek ellátva.

A fő változás az lesz, hogy ezentúl a játék futtatásához nélkülözhetetlen adatok egy része a Ubisoft szerverein lesz megtalálható (Azaz magyarán ezentúl a korongon nem lesz rajta a teljes játék, hanem bizonyos részeit a szerverek tárolják majd). Így a kalózoknak még az eddiginél is nehezebb dolguk lesz.

Az illető elmondása szerint egyébként a DRM a Ubisoft-on belül is komoly feszültségeket okoz, mert a programozók nagy részének nem tetszik a fizető vásárlók imigyen történő szívatása. De a kalózok elleni hatékony védekezéshez szükség van a DRM folyamatos fejlesztésére, így sajnos ezeket el kell fogadniuk.

Ti mit gondoltok a Ubisoft új elgondolásáról? Jobbak, vagy rosszabbak lesznek a DRM-et használó játékok, ha ezentúl egyes részeit a Ubisoft szerverein tárolják majd?

Azóta történt

Előzmények