Újabb részleteket kaptunk a Terminator: Survivors című játékról

A játékot egyedül, vagy társakkal együtt is játszhatjuk majd elsőként PC-n, később majd konzolokon.

A 2022-es Nacon Connect alkalmából kaptuk a bejelentést a Nacon Milan csapatától, hogy készül a Terminator Survival Project, amely idén márciusban kapta meg a Terminator: Survivors címet. Ahogy az a nevéből is kitalálható volt, lényegében egy nyílt-világú túlélőjáték lesz, amely az Ítéletnap után játszódik nem sokkal, a mi feladatunk pedig az életben maradás lesz egy olyan világban, ahol a John Connor féle Ellenállásnak még híre-hamva sincs hosszú ideig. A márciusban látott legutóbb trailer óta nem kaptunk túl sok részletet a programról, a napokban azonban a készítők Steamre egy kérdezz-felelek bejegyzést tettek közzé, ebből újabb információkat kaptunk a játékról.

Elsőként a készítők elmondták, hogy egy nagyon egyszerű indok miatt választották ezt az időszakot, ugyanis az eddigiek során erről az idővonalról nagyon keveset tudhattunk meg. Az Ítélet nap után akik túlélték a katasztrófát, esetleg túl messze voltak az epicentrumoktól, azok külön bunkerekben saját közösséget hoztak létre ahol minden áldott nap egy kihívás lett számukra a társadalmi összeomlás és nyilván a sugárzás miatt. 2009-ben járunk, alig négy évvel a pusztítás után különböző frakciók versengenek a terület és a létfontosságú erőforrások feletti uralomért. Nagyon kevesen vannak tisztában a bombák ledobásához vezető eseményekkel, és - különösen a játék elején - csak kevesen tudnak a Skynet létezéséről. Utóbbi nyilván nem tétlenkedik és egy a jövőből visszaküldött T-800-as fogja vegzálni a túlélőket hogy az eseményeket végkimenetélét a gépek oldalára billentse.

Bár voltak már jelek, a fejlesztők megerősítették, hogy FPS nézetet kapunk majd a programban amely egyedül, offline módban is játszható lesz. Ezen túl viszont lehetőségünk lesz kooperatív módot is választani, ahol maximum három ismerősünkkel, tehát összesen négyen kalandozhatunk a világban. PVP módra viszont nem számíthatunk, a játékosok egymás ellen nem harcolhatnak majd. A csapat tisztázta azt is amit már mindenki tudott, hogy Unreal Engine 5 hajtja majd a játékot, így minden bizonnyal a látvánnyal nem lesz gond.

Más túlélőjátékhoz hasonlóan itt is lesz egy alap bázisunk az indulás után egyből, amelyet a későbbiek során extrákkal bővíthetünk majd és természetesen a sztori előrehaladtával fejleszteni is tudjuk. Kapunk egy jármű rendszert is, amely köszönhetően számos járgányt vezethetünk majd ezek taktikai előnyt jelenthetnek a játékosok számára.

Az előzetes tervek szerint elsőként PC-re érkezik a játék október 24-én Early Access formában, azonban a rajt előtt egy bétában (vagy ahogy manapság hívják playtest keretén belül) lesz lehetőségünk kipróbálni a Terminator Survivors. A pont