Unreal Tournament bejelentés

Helyi idő szerint tegnap este 20:00-kor az Epic egy meglepő bejelentést tett. Korábban ugyebár tagadták hogy új Unreal Tournament játékot készítenének, a mai stream alkalmával viszont bejelentették, jön az új rész, még hozzá alcím és számozás nélkül. A játék a terveik szerint teljesen ingyenes lesz. Nem free-to-play, nem pay-to-win, de még csak nem is pay-to-play, hanem teljesen ingyenes, vagyis mellőzni fogja a mikrotranzakciókat.

Az Unreal Engine 4 motort használó új rész fejlesztése konkrétan a tegnapi napon kezdődött, így látható anyag nincs is róla, viszont az már most elmondták hogy a játékot a közösséggel együtt fogják fejleszteni. Hogy is kell ezt érteni? Egy alap deathmatch játékot fognak megjelentetni, amit bárki moddolhat kénye kedve szerint. És hogy ebből mi a haszon? A jövőben a modderek a munkáikért pénzt kérhetnek és ebből kap jutalékot a fejlesztő cég. És természetesen a modokat készítőknek az UE4 engine-t meg kell venniük.

Hogy mikorra is várható a megjelenés? Az Epic szerint az első tényleges anyag megjelenéséig még pár hónapnak mindenképp el kell majd telnie. Amit még kiemeltek, hogy kizárólag PC-re, MAC-re, és Linuxra várható a megjelenés.

Ti mit szóltok a bejelentéshez? Az új UT játék lesz az első tényleges közösségi játék?

Azóta történt

Előzmények