Wildman - A Dungeon Siege alkotóinak új játéka

Bizonyára sokan emlékeznek a Gas Powered Games korábbi alkotásaira, melyben olyan nevek szerepelnek többek között, mint a Total Annihilation, Dungeon Siege és a Supreme Commander. Chris Taylor és csapata most egy új, forradalminak kikiáltott játék készítésébe fogott bele, ami egyesíti az akció-szerepjátékok és a valósidejű stratégiák erényeit.

A Wildman című programban a játékosoknak a hősüket irányítva egy ütőképes hadsereget kell felépíteni és menedzselni, melynek segítségével legyőzhetik riválisaikat. Az ellenséges hősöktől így új technológiákat zsákmányolhatnak minden sikeres hadjáratot követően, aminek jó hasznát veszik majd a soron következő ellenfél bajnoka és csapata ellen.

A csapatépítést valósidejű stratégiai játékokban megszokott módon kell véghezvinni, míg a küzdelmek elkülönített tereken, az úgynevezett Háborús Zónákban (War Zone) zajlanak le mozgalmas akció formájában. Ezenfelül a játékosoknak lehetőségük nyílik kalandozásra is, melynek során titkos barlangokat fedezhetnek fel, szörnyekkel küzdhetnek meg, így új felszerelést szerezve hősük számára. A játék zenéit ismét Jeremy Soule fogja komponálni, így a hangulathoz kellőképpen hozzájárulnak majd a fülbemászó dallamok is.

A Gas Powered Games csapata fejlett fizikai szimulációt, elpusztítható objektumokat és véres, kegyetlen küzdelmeket ígér a Wildman végigjátszása során. Legfontosabb azonban, hogy teljes mellszélességgel támogatják a moddereket, a program mellé egy pályaszerkesztőt is adnak, amivel saját helyszíneket lehet tervezni. A Kickstarteren elindult a játék támogatási oldala, aki szeretné segíteni a készítőket, hogy összeszedjék az 1,1 millió dollárt, az ott tehet felajánlást.

A Wildman jelenleg csak Windows alá készül, ám a készítők DirectX helyett OpenGL alá írják a kódot, így a későbbiekben nincs kizárva egy esetleges Linux vagy Macintosh változat sem. Arról, hogy a program elérhető lesz-e Steamen, egyelőre nem mondtak biztosat, viszont azt megígérték, hogy GFWL alatt semmiképp sem adják ki a játékot. Ami a program árát illeti, a Gas Powered Games még nem döntötte el, de többe fog kerülni, mint amennyiért a Kickstarteren keresztüli támogatóiknak adják.

Azóta történt