Xbox 360 infócsokor

>>

Kezdjük a legfontosabbal: A jövőben az Xbox Live Arcade-en megjelent játékok nem érezhetik majd magukat teljes biztonságban. Három feltételnek kell csupán egyszerre teljesülnie, és a játékot eltávolítják az elérhető letöltések listájáról. Mi ez a három feltétel? A játék MetaCritic pontszáma legyen 65 alatt, legyen legalább fél éve elérhető, és a demót letöltő játékosok kevesebb, mint hat százaléka vásárolja végül meg a teljes verziót.

>> Ahogy arról már mi is beszámoltunk, 350 megabájtosra emelték az XBLA játékok méretkorlátját: erre azért volt szükség, mert több fejlesztő is panaszkodott a 150 megás régi korlát szűkössége miatt. Ezzel egyidőben mostantól lesz elérhető az 1600-as árszabás - a legnagyobb költségvetésű, komolyabb játékok kerülnek majd ennyibe. Mint például a minket sajnos nem érintő Penny Arcade Adventures első epizódja.

>> Nem lesz tavaszi dashboard-update, legalábbis olyan átfogó, mint amit a kiszivárgott lista mutat: egy fontos aprósággal azonban hamarosan elkészülnek: egy DRM-tool segítségével azok is aktív Live-kapcsolat nélkül is játszhatnak az előző gépre megvásárolt játékaikkal (és nézhetik majd a filmeket), akik cserélt Xbox 360-al rendelkeznek.