XBOX One: Ne foglalkozzunk az Amazon kiírásával

Tegnapelőtt írtuk meg itt a Gamepodon, hogy az Amazon oldalán november 27-re írják az XBOX One megjelenésének időpontját. A Microsoft erre reagálva nemrég közölte, hogy ne foglalkozzunk egyik viszonteladó oldalán található kiírással sem, ugyanis ők még nem közöltek végleges dátumot. A konzolnak jelenleg még nincs hivatalos megjelenési időpontja, a különféle oldalakon pusztán helykitöltés miatt szoktak megjelölni egy dátumot.

Feltehetően azért írta az Amazon oldal november 27-re a premiert, mert az Egyesült Államokban azt követően tartják az év legnagyobb bevásárlási napjaként ismert Black Friday-t (Fekete Pénteket), ők azt gondolták, hogy akkor adják majd ki az új konzolt. A Microsoft elmondása szerint megszokott gyakorlat a viszonteladó partnereknél, hogy amíg nem rendelkeznek pontos megjelenési dátummal és végleges árral, addig helykitöltőnek beírják a szerintük legvalószínűbb eshetőséget, így az előrendelőket nagyjából tudják tájékoztatni a várható kiszállítási napról.

Mindenesetre, dátumtól függetlenül is már annyi bizonyos, hogy az XBOX One és a PlayStation 4 komoly előrendelési adatokkal rendelkezik, az Amazon oldal jelentése szerint rekordokat döntögetnek a következő generációs játékgépekre leadott előjegyzések. Az áruházlánc adatai szerint az E3 rendezvényen volt olyan időszak is, amikor mintegy 2500 megrendelés érkezett be percenként (!) az új generációs konzolokra, ezzel a tavalyi évi eladási számokat véve alapul, idáig mintegy 4000 %-kal (!) magasabb bevételre számíthatnak idén. Ekkora forgalomra eddig még nem volt példa az Amazon történelmében.

Azóta történt

Előzmények