The Witcher - Diablo klón volt a játék egy nagyon korai prototípusa

A hatalmas népszerűségnek örvendő sorozat első részének 2003-as verziója egy teljesen más játék volt. – írta: oriic, 2 éve

A CD Project RED által fejlesztett The Witcher szériát bizonyára nem kell bemutatni senkinek, hiszen az elmúlt évtized egyik leghíresebb videojáték sorozatát kaptuk a lengyelektől. Bár az első két rész sem volt rossz játék, a legnagyobb elismerést a 3. epizód kapta, amely valóban egy élvezetes játék lett. Amíg a rajongók a májusban bejelentett TV sorozatra várnak, érdemes lehet kicsit visszautazni az időben, egészen az első rész munkálataihoz. A 2007-ben megjelent The Witcher hosszú évek munkájának eredménye, azonban nemrég kiderült, hogy a fejlesztés nagyon korai szakaszában (2003-ban) egy teljesen más játékról beszélhettünk, konkrétan az egyik elkaszált prototípus egy Diablo klónra hasonlított leginkább.

Hirdetés

[+]

A fenti koncepció azonban nem működött hosszú távon, így a készítők teljesen új irányba kezdtek el haladni, ennek végeredménye lett az, amit mi a 2007-es The Witcher megjelenésekor láttunk. Ha valaki kíváncsi a teljes fejlesztési történetre, annak érdemes lehet végigolvasnia a GamePressure cikkét.

Hirdetés

Előzmények