üzenetek

hozzászólások


Kanczy
(addikt)
Blog

Az adaptive trigger és a tactile feedback nagyon érdekes lesz, csak tudnám, hogy mi a jó életnek kell bele Blu-Ray olvasó az átlagnak :(

Tudom, hogy pl. az USA-ban van rá kereslet, de azért szerintem a nagy többségnek csak nyűg.

oriic: Szívem szerint játékoknál én elengedném a fizikai adathordozókat, de lehet a kisebbséghez tartozom ezzel. Lemezeket cserélgetni idegesítő, a karcolódás veszélyes, ráadásul amennyire tudom, rettentően káros az egész "lemezipar" a környezetre.

[ Szerkesztve ]


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

A jatekoknak peldaul?:D PS5 jatekok100GB-os lemezen jonnek, cinkes lenne ha kihagynak a gepbol. Nincs mindenkinek normalis netje itthon.

A 4K film lejatszas meg alap kellene hogy legyen. (Kurrens konzol generacioban is tudja mar az Xbox is, csak PS-bol hianyzott eddig)

[ Szerkesztve ]


janos68
(aktív tag)

Mert kiflin nem tárolnak játékot?

[ Szerkesztve ]


Baboka
(tag)

visszafelé kompatibilis lesz, szóval ha vannak játékaid ps4-re lemezen akkor tudjál vele játszani :R


sylex1
(őstag)

Érdekes lesz a pontos spec amiket tud, főleg mivel elvileg Ray Tracinget is tudni fog stb..:DD
De ez valószínűleg az árát is megnyomja majd rendesen! :K


Kanczy
(addikt)
Blog

És "a" felhőben? És Sony szervereken?

Baboka: Ennek mondjuk örülök, ez jogos. Ettől függetlenül én személy szerint még mindig az alacsonyabb árat + kisebb (?) környezetszennyezést választanám.

[ Szerkesztve ]


wesder
(veterán)
Blog

Milyen alacsonyabb àrat? Csak digitàlis terjesztésnél is ugyan annyi lenne. Bilibe lòg a kezed.


nanocry
(csendes tag)

Azt mennyibe fáj majd? Mert mindezt 130 ezeré kicsit erősnek érzem. Ennyi erővel egybegépet adhatnának Sony plecsnivel...


Cifu
(nagyúr)
Blog

Yepp, szerintem a sima PS5 lesz ilyen 400-500 dollár körül (várhatóan sima SATA-s SSD-vel, gondolom alapvetően FHD-ra szánva), a PS5Pro meg akár 1000 dollár (csak abban lesz pl. PCI-Express 4.0 NVMe SSD, és feltehetően inkább 4K-ra szánva)...


wesder
(veterán)
Blog

150-200 között lesz. (Szerintem)


janos68
(aktív tag)

Okosan gondolnak, legalábbis egyelőre, azokra is, akiknek számít a fizikai adathordozó. Plusz, ha beszarik a net, attól még tudnak játszani a felhasználók, ha megvan lemezen a progi.


nanocry
(csendes tag)

1k dodós konzol? A Sony, csak nem ekkora satu tán... Azzal térden lőné saját magát... Asszem inkább Z490-be nyúlok 10 gen. 10700KF-al... Többet ér, mint akármelyik grillsütő...


ldave
(nagyúr)
Blog

Heti 2000 Ft mostantól félre egy borítékba és meg is lesz az ára indulásra :)


Cifu
(nagyúr)
Blog

Lehet túlzás, és lehet, hogy a Sony be fogja vállalni, hogy még nagyobb bukóval árulja a konzolokat, de kétlem, hogy a PS5 Pro esetében 400 dolláros ár reális lenne egy olyan konzolért, amelyik az elvárt teljesítményt hozza.


wesder
(veterán)
Blog

150-200 max. Több nem lehet, mert nem fogjàk venni. Az 500$-os PS3-ra, meg az 500$-os One X-re is húztàk az emberek a szàjukat.


Kanczy
(addikt)
Blog

Én azt gondolnám, hogy az optikai lejátszó vagy plusz gyártósorral és anyagköltséggel, vagy plusz üzleti csatorna fenntartásával és beszerzési kiadással jár, amit megspórolna a Sony. Nyilván nem kötelező ezt továbbadni a vásárló felé, de én már csak ilyen optimista / naiv vagyok :)

janos68: Ez teljes mértékben jogos. Ha nagyon akarnánk, megoldható lenne DRM mentesen az SSD-vel is, de nyilván értem, hogy ez nem áll a játékipar érdekében.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Nézd, én erre mindig a iPhone és a kínai top-telefonokat szoktam felhozni. Hajdan volt egy "belőtt" iPhone ár, 600-700$, majd hirtelen megjelentek a kínai "top" telefonok, mint a Huawei Ascend Mate 7 vagy az Oppo Find 7, hasonló áron. Mindenki hú-meg-ha-zott amiatt, hogy ki adna ennyi pénzt egy kínai androidos telefonért, ha ennyiért már iPhone-t lehet venni. Csak hát a kínai telefonok nagyobbak voltak... És a piac vevő volt rájuk. Az Apple is látta a trendet, meg is jelent a maga nagy telefonjaival, a Plus szériával, 800 majd 900 dolláros áron. Akkor is ment a hű-meg-ha, ki az a marha, aki ennyiért ilyen telefont fog venni. De vették.

Elkezdett mindenki ráérezni az ízére az új dolognak, jött az iPhone X (1150$), sőt, az iPhone XS Max (1250$). A többi gyártó sem pihent, már 2000$-os telefonokat adnak ki, a létező legújabb technológiákkal. A vevők meg sorban állnak.

Szóval igen, sokan húzzák a szájukat, amikor emelkednek az árak, de legalább annyian szépen be is állnak a sorba, hogy nekik kell.

Szigorúan szvsz, de a következő generációnál nem lesz már tartható ez a 300-400-500$-os ár, mert egyre drágább a gyártás, és közben a vásárlók olyasmiket várnak el (mint 4K @ 60FPS), amit olcsó tömegszinten nem lehet biztosítani. Mókás olvasni a Redditen a PS4Pro meg Xbox X tulajok reakcióit arra, hogy egyik-másik játékban milyen grafikát látnak és/vagy milyen alacsony FPS-t tapasztalnak.

Szerintem a Sony és a Microsoft is érzi, hogy lenne hova fellépni, de alaposan fogni fog a toll, ha ezt meg akarják lépni.

Aztán lehet, hogy Abu-nak lesz igaza, és az új Sony meg Xbox custom, specialziált, a régi (legacy) elven működő grafikus rendszerek koloncait hátrahagyva simán új architectúrára építve olcsón is gyors lesz, nagy felbontáson is. Csak nem nagyon tudok hinni benne....


wesder
(veterán)
Blog

Egy 600-700$€-nak örülnék, arra azt mondom hogy oké.
Otthon sok lesz, de màshol meg még belefér. Egy konzolt amúgy is 3-4-5 évre vesz az ember. Telefonos hasonlatoddal egyetértek, arra valamiért az ember nem sajnàlja, ràadàsul van aki évente cserél.

[ Szerkesztve ]


Kanczy
(addikt)
Blog

Szerintem ez azért van, mert a legtöbb ember a telefonját használja leggyakrabban, aki pedig évente cserél, az meg is engedheti magának. Ezért van csúcs telefonom, de közben sajnálnám, ha 600-700 ájró lenne a PS5. Én egyébként 180k-ra lőttem be tegnap az itthoni nyitóárat, aztán lehet koppanás lesz belőle.


melega
(senior tag)

Kíváncsi vagyok a játékok milyen újításokon mennek keresztül.
Tuti idővel beszerzek egyet.


hombre[EU]
(aktív tag)

60-40% a physical-digital játék eladás a lemezes javára. Gondold át mégegyszer :)

(#9) Cifu mi az a ps5 pro? :DDD

[ Szerkesztve ]


Kanczy
(addikt)
Blog

Értem én, és szerintem nem ez így nem jó :N

De mindegy is... tudomásul vettem, hogy a kisebbséghez tartozom ezzel a véleménnyel.


wesder
(veterán)
Blog

Az majd akkor jön mikor màr a konyhàban is 8K-s TV lesz.


hunluki
(aktív tag)

Jó az ha van fizikai kópia, valaki szereti gyűjtögetni, jól mutat a polcon. Pl kollégáim ilyenek, szóval csomó játékot nem kell megvennem, csak elkérni tőlük :D

Plusz a net is tényleg elég necces, nemrég költöztem vidékre, nem akarod tudni... Címszavakban: 3 és fél óra (jó esetben) letölteni egy 20 gigás játékot és van hogy a 360p yt is megáll pufferelni. Mindezt kétszeres áron ahhoz képest amiért pesten gigabitet kapok.


hombre[EU]
(aktív tag)

Majd rájössz,hogy amit nem tudsz megfogni az nem a tiéd :) és ha fizetek valamiért akkor elvárom,hogyvaz enyém legyen (nem tudom mibe tartozom,többség vagy kisebbség)

(#23) wesder addigra ps cloud pro lesz :D

[ Szerkesztve ]


hajbel
(őstag)

A sima PS5-re pletykálnak 9.2 TFlops navit, 2 GHz körül. Tekintve, hogy CGN 4.2 TFops PS4 Prot 4K-val reklámozták, kizárt, hogy bármilyen konzol jön majd FHD-re a köv generációban. A közeli jövőben nem lesz olyan olyan erős gpu-ja az AMD-nek, amit integráltam 1000 dollárért lehetne adni és szerintem ez már a tűréshatáron kívül van. Most is mennyien nyomják PS Slimmel, mert egyszerűen a Pro már túl drága nekik. Nem azért, mert nem vehetnék meg, csak túl van azon a bizonyos határon. Arról volt pletyka, hogy egy 12 TFlops körüli integrált GPU-t fejlesztését megrendelte a Microsoft, de szerintem hülyeség lenne azt kiadni. Bár a Microsof már nem tud meglepni, majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]


hunluki
(aktív tag)

Vannak azért egyéb érvek a slim mellett. Nekem pl simán beleférne a pro árban, de fontos hogy "halk" legyen ami a pro-ról nem igazán mondható el, illetve bármikor be tudjam dobni úgy a táskámba hogy mellé még tudjak pakolni bőven. Na meg azért nap végén az a plusz egy kiló azért érezhető, főleg ha sokat kell mászkálni vele.


wesder
(veterán)
Blog

Az MS megtehetné hogy a 12TF-os gépét (ha olyan lesz) "nagy" veszteséggel àrulja. Amit X360 alatt felépítettek, azt most ebben a generàciòban leromboltàk, kb visszaestek Classic szintre, így egy darabig biztos folytatjàk a s€ggnyalàst hogy jòl startoljon a nextgen.


hajbel
(őstag)

Kérdés, hogy mikor fogják fel, hogy a játékkínálat miatt bukták a generációt és nem azért, mert kezdetben erősebb volt egy kicsivel a PS. Lehet, hogy ez nem mostanában fog megtörténni :D


wesder
(veterán)
Blog

Nyílvàn viccből vettek tavaly stúdiòkat. Nem feltétlen a jàtékínàlat, hanem az a balfaszkodàs, amit lenyomtak az első 3 évben. Egy idő utàn meg màr mindegy. Nem az exklúzívok adjàk el a konzolt, hanem a haverok.

[ Szerkesztve ]


hajbel
(őstag)

Pedig a PS-t az exkluzívok adták el, amelyek single címek. Az más kérdés, hogy nyilván erre a platformra veszed meg utána a multit is, de a döntő tényező az exkluzív volt. Tudom, hogy vettek stúdiókat, de még köszönőviszonyban sincsenek a Sonyval ilyen téren.

[ Szerkesztve ]


hombre[EU]
(aktív tag)

A raytracing miért is nyomja meg az árát? Gondolom nem dedikált gpu részleg lesz ami számolja. Valójában egy jó api és elég nagy memóriasávszél amire szüksége van.


wesder
(veterán)
Blog

Mondom egy idő utàn màr nem az exklúzívok adtàk el hanem a haverok. Nyílvàn. Egy GoW szintű jàtékhoz kell 7 év, ràadàsul a Sony-nàl 4 generàciòs csapatok vannak. Azt azért te sem gondolod hogy 1 generàciò alatt majd felzàrkòznak úgy hogy ezt a szegmest balfasz mòdon elengedték az X360 éra végén.


hajbel
(őstag)

Én azt gondolom, hogy a Microsoft stúdiói 14 év alatt sem tudnának legyártani egy GoW-t vagy Unchartedet, esetleg Horizont. Nem csak a stúdiók eddigi referenciái miatt gondolom ezt, hanem egyszerűen jobban manageli az egész exkluzív rendszerét és a fejlesztőit a Sony.


.Z.
(tag)

A generáció elején a legtöbb PS -t az MS adta el a hülye marketinggel. Mindig online, kötelező kinect, gyengébb teljesítmény a média-központúság miatt, stb.


Ger_man
(senior tag)
Blog

Szia!

Én örülök, mert a filmeket és a játékokat is jobban szeretem lemezeken gyűjteni :)
Pénztárcának sem rossz, hiszen el tudod adni a játékaidat.

Mondjuk abban igazad van, hogy a digitális nem termel szemetet.

Mindenesetre én örülök a 4K-s lemezmeghajtónak.


nanocry
(csendes tag)

RéjTrész az egy dolog, de amíg az AMD-nek a zajszűrésre nincs szabadalma, mint az nV-nek a Denoise Filter, addig egyenesen ez egy Tech-nO-BlaBla. Az AMD érdekes csendben van, mert valszeg épkézláb megoldást próbál kitalálni a startig. Hiába lesz esetleg specifikus gyorsítás, ha nem talál ki zajszűrőt, akkor a Réjtrész bekapcsolva a PS5-ön hangyafoci effektust fog tolni... :)


Sirandrish
(titán)
Blog

Engem az fog zavarni hogy a szuper netemmel 1 hétig fogok szedni egy játékot :D


Z10N
(addikt)

Mert peldaul meg az USA-ban sok olyan hely van ahol 20MBites net az atlagos. Namarmost a nativ 4K eraban 100GB+ alaphangon meg lesz. 10+ ora per jatek letoltes nem eppen fun. Fuggetlenul, attol, hogy mar kozben is jatszhatsz vele. Ezenkivul ott lesz a ps4 visszafele kompatibilitas. Amugy szerintem lesz PS5 Lite verzio es az Xbox-nal is, minimalis konfiggal streamingre/casual gamereknek. Raadasul egy 4K/UHD bluray lejatszot kulon nem veszel ennyiert majd. Jo az, ha van benne.

UI: Illetve ezt egy evtized mulva is leemelheted a polcrol, amikor mar az online/cloud platform reg megszunt.

[ Szerkesztve ]


nanocry
(csendes tag)

Hát igen nekem is 10 megás netem volt anno. Egy Gears 5, RDR2-t leszedni vele true warrior szint. A mostanival leszedni percekről beszélhetünk.


Sirandrish
(titán)
Blog

Sajna nekem ez a max amit ide be tudnak kötni :W


Duree
(veterán)

Arra az idöre datálta a Microsoft a következő generációs X-boxot is úgy hogy megint lehet válogatni karácsonyra , hogy melyiket vegyük meg.


Duree
(veterán)

Na ezt mire alapozod?


hombre[EU]
(aktív tag)

aranyos,hogy aggódsz miattuk :DDD


kicsako
(aktív tag)

Ezt csak alátámasztani tudom. Mindig is Xboxom volt, de ebbe a genbe 2éve szálltam be, mert egyik haveromnak PSe volt, és emiatt én is azt vettem. Ezért egy másik haverom szintén PS-t vett, hogy tudjon velem játszani, pedig elsődlegesen mindketten xboxot terveztünk venni.Egyetlen PS Exklúzív játék amit toltam, az a Horizon Zero Dawn volt, és az sem fogott meg annyira :DDD Ráadásul ezek után még a testvérem is elgondolkodott a PS-en Xbox mellé hogy tudjon velem játszani.. :DD


rdt89
(őstag)
Blog

A karácsonyi szezon megcélzása a leglogikusabb bevétel és eladás szempontjából, szerintem az Xbox is ekkor tájt robban be.


hombre[EU]
(aktív tag)

Illetve a pletykák szerint az új Nintendo otthoni konzolja is abban az idōszakban (2021 eleje) jelenik meg. Szerintem a japánok harapófogóba fogják a MS-ot... ami azt jelenti: ingyen gamepass mindenkinek 2040-ig :D


Sirandrish
(titán)
Blog

" ingyen gamepass mindenkinek 2040-ig"

Ezt már adják...annyi hogy 1-3 havonta 3at klikkelni kell :DDD


rdt89
(őstag)
Blog

Ameddig a versengés és a felhasználók kegyeiért ilyen akciókban részesülünk, addig nincs gond. :)

(#48) Sirandrish:
:C :C :C


szupermacs
(addikt)
Blog

XO után talán kiadnak ők is egy All Digital változatot. Egyébként nem nagy spórolás, ha valaki ennyire árérzékeny az kivár egy akciót vagy használtan veszi (ahogy a lemezes játékot is).

üzenetek