üzenetek

hozzászólások


kretenallat
(senior tag)

forrás pls


[Prolixus]
(PH! addikt)

Oh nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :(


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

[link]
[link]
[link]
[link]

(#2) [Prolixus]

Netflix-nek mostanában többnyire jó sorozatai vannak, szóval szerintem csak jól járunk majd.

[ Szerkesztve ]


Béééla
(őstag)
Blog

Azért a szörnyű Red vs. Blue után remélem magasabbra teszik a lécet (tudom nem ők gyártották de akkor se kéne minden szemetet feltenni)


laceszgamer
(PH! addikt)

Sok jót nem sejtek.


Zedz
(PH! addikt)

Netflix csinálja, nem számítanak bénának.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

És akkor újra elő lehet venni ezt is. :D


.LnB
(PH! félisten)
Blog

Jujj de kemény! Mondjuk akkor már Yennefer -> [link]


[Prolixus]
(PH! addikt)

Többnyire. Rengeteg sorozat megy már a Netflix egésze alatt, sok olyan amiről nem is gondolnád, hogy ők állnak a háttérben. Aztán nem mindegyik jó, sőt. A Luke Cage is harmatgyenge lett például...

Aztán majd sasolhatunk, mennyire lesz kiherélve az eredeti. Pl. az Expanse-ból hoztak producereket...az Expanse sem egy rossz sorozat, de a regényke azért jobbak. Másrészt kényükre-kedvükre vegyítették a különböző könyvek eseményeit, az első évadban, amiben alapból az első könyv feléig jutottak el, már bekerültek (kissé érthetetlen módon) a második könyvből is dolgok meg hasonló.

Meg akkor most mit adaptálnak? A könyveket? A játékokat? Utóbbi kevésbé zavarna, nekem a kánont a könyvek jelentik úgyis.

Értelmes Geralt-ot meg Yennefer-t sem lesz könnyű találni. Maradjunk annyiban, hogy nagggyon szkeptikus vagyok.


[Prolixus]
(PH! addikt)

Eva Green mint Yennefer? Fúj! :(

Na jó, Jeff Bridges-t elviselném mint Vesemir. A többi choice überszar. Mads Mikkelsen-t még a dán filmjei óta nagyon kedvelem, de mint Geralt? Ugyan már. Nyilván nem őket fogják választani, de félő, hogy a tényleges castingolóknak is annyira elmennek majd otthonról, mint annak aki ezt a fan kreálmányt összerakta.

[ Szerkesztve ]


Bad Pritt
(PH! kedvence)
Blog

Ezeket csak külső alapján lőtték be. Ha ilyen cast lenne, akkor kb már a színészek gázsijánál megdőlne a legdrágább sorozat rekordja.


Rexdemon
(fanatikus tag)

Olvastam az összes könyvet, de biz'isten a játékok sztorija jobban tetszett...

.LnB Kate Beckinsale vagy Stana Katić jöhetne bármilyen formában :D

[ Szerkesztve ]


[Prolixus]
(PH! addikt)

Hát pont ez az. Amikor azt választhatott valaki akit akart, és még úgy sem sikerült tisztességes színészeket összeválogatni (külső) alapján, akkor szted milyen lesz majd az eredmény, ha közbeszólnak a gázsik?

Nem várok sok jót valahogy.


szupermacs
(PH! kedvence)
Blog

Kicsit pontosítanék a címen:

,,Újabb TV sorozat készül a The Witcherből"


laceszgamer
(PH! addikt)

Adnák inkább a HBO-nak a jogokat...


Bad Pritt
(PH! kedvence)
Blog

Na azért azt ne mondd már, hogy ezek a színészek külső alapján nem hozzák a játékbeli karaktereket. :D Nekem egyedül Emma Stone nem illik a képbe, a többi viszont telitalálat.


kwzatz
(senior tag)

Mivel Sapkowski részt vesz a munkálatokban és még lelkes is ezzel kapcsolatban, ezért szerintem egyértelmű, hogy a könyveket dolgozzák fel:
"I'm thrilled that Netflix will be doing an adaptation of my stories, staying true to the source material and the themes that I have spent over 30 years writing."

És "oh noooo" helyett részemről Oh fckin yess!!! :DD


[Prolixus]
(PH! addikt)

Akkor már inkább :DDD

"a mysterious young girl with ashen hair"


fattyu
(PH! kedvence)

netlfixről: nem néze sok sorozatot de pl a Jessica Jones nekem igen nagyon bejött. Mondjuk ebben Tennantnak nagy szerepe volt de akkor is. Akár még jó is lehet... engem pl nem kötött le a W3. nem játszottam végig... az egyet annó szerettem


[Prolixus]
(PH! addikt)

De, mondom. Eva Green, Mikkelsen is rettenetes választás lenne. Ez az Emma Watson mint Ciri meg az évezred vicce. Hányinger rám jött a képet nézve, komolyan...

A többiek elmennek.

(#17) kwzatz

Igen, én is inkább erre tippelnék. SAJNOS. Pont ettől félek. Nem értem miért nem tudják meghagyni őket könyvben, úgy tökéletesen működtek. Semmi szükség egy élőszereplős adaptációra.


kwzatz
(senior tag)

Ja, még valami: A Netflix nem hiszem, hogy spórolni fog, látván a játék és a könyvek sikerét, ráadásul nem is nagyon kell neki, mert már van pénz dögivel. Idén 6 milliárd dollárt költenek a saját produkcióikra (gyakorlatilag a legnagyobb az iparágban, egyedül az ESPN előzi meg), a The Crown, azaz a legdrágább sorozata 130millió $/évad költségvetéssel készült. Szerintem nem kell őket félteni.

Prolixus: Ezt sosem értettem. A 4. könyv vége felé járok, játékokon túl vagyok (azoknak a hatására kezdtem el a könyveket, mert anélkül nem hallottam volna róla) és kifejezetten szívesen néznék egy JÓ adaptációt.

[ Szerkesztve ]


alcsa
(senior tag)

Ugy olvastam eloszor, hogy Sean Dean lesz a foszereplo, gondoltam magamban, na, ez sem lesz hosszu eletu ;].


Bad Pritt
(PH! kedvence)
Blog

Hát csak végülis full ugyanúgy néznek ki, mint a játékbeli képeken. :D


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)
Blog

Én örülök a hírnek, mondjuk a nőábrázolásokat nem várom, valószínűleg kicsit eltúlozzák majd és kellően szexista lesz, már csak azért is, mert főleg férfi nézők a célközönség.

A játékban is látszik már ez, mondjuk a könyvhöz képest, ahol sem Yen, sem Triss nem bombázó típusok.

Így viszont nehezebb lesz majd az asszonnyal nézni. :D


Kasya
(PH! nagyúr)
Blog

Felek, hogy nem fogja visszaadni azt az elmenyt, mint amit a jatek vilaga ad.


kovaszoskeny
(senior tag)
Blog

Ennyi szerintem geralt:


Bad Pritt
(PH! kedvence)
Blog

Akkor lenne igazán nehéz asszonnyal nézni, ha az HBO vagy a Starz csinálná. ;]


[Prolixus]
(PH! addikt)

Jah, jó adaptációt én is. Persze olyat, ami szerintem jó, nem olyat, amit a széles közönségnek szánnak, esetlegesen elsősorban olyanoknak, akik bele sem dugták az orrukat a könyvekbe. Viszont ha választani kellene egy esetlegesen rossz és a semmilyen adaptáció között, akkor utóbbira voksolnék.

Vannak könyvek amik ordítanak a filmes adaptációkért mert olyan grandiózusak, eleve vizualitást fejben tartva írottak, vagy egyszerűen a témáik/cselekményük olyan, hogy kiválóan működnének sorozatban. most pl Vének háborúját olvasom újra (bár ezúttal angolul), na ez tipikusan ilyen könyv. A Witcher könyvek (számomra) nem ilyenek.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Az előzőt el kell felejteni. Gyorsan. :D


kwzatz
(senior tag)

"A játékban is látszik már ez, mondjuk a könyvhöz képest, ahol sem Yen, sem Triss nem bombázó típusok."
A könyvben folyamatosan emlegetik, hogy Yen milyen gyönyörű, meg úgy általában kb. az összes varázslónő.

Prolixus: Furcsa, én mind a játék közben, mind a könyvek olvasása közben gondoltam arra, hogy milyen remekül működhetne ez sorozat formátumban is.

[ Szerkesztve ]


BomiBoogie
(SZERKESZTŐ)
Blog

Akkor lehet, hogy arra a leírásra emlékszem, hogy egyébként átlagos kinézetűek, csak a varázserő miatt szebbnek tudják mutatni magukat.


szupermacs
(PH! kedvence)
Blog

Talán nem tetszett? :DDD


kwzatz
(senior tag)

Persze, a varázslatok, elixírek meg még ki tudja mi, ami miatt szépek, de szépek. Eredetileg, ha jól rémlik Yen pl. púpos volt, mintha lett volna erre utalás. De mindenki számára szépnek tűnnek jelenlegi formájukban, így egészen biztosan a sorozatban is így lesz ábrázolva. (ráadásul most olvastam a "varázslók bálját", ahol Yen megjegyzi, hogy 10 varázslónő engedi mindenét láttatni - szóval erre lehet számítani a sorozatban :D )


[Prolixus]
(PH! addikt)

Persze, éppen sikerült őket lekapni egy-egy olyan szögben, ahol éppen valamennyire hasonlítanak. De én nem ebből indulok ki, hanem abból, hogy hogy néz ki Eva Green általában a filmjeiben (nekem kifejezetten nem tetszik például), vagy éppen Mad Mikkelsen stb.

Emma Watsonnak meg minimum be kellene festeni a haját, viselnie kellene kontaktlencsét, plusz még a szemöldökét is át kellene festeni, hogy Ciriként eldöcögjön. A könyvben kiemelték, hogy milyen hamuszürke haja és milyen smaragdzöld szeme van a leányzónak, Emma leányzónak pontosan nincsenek ilyenjei.

(#31) BomiBoogie

Valamit összemosol, Yennefer múltjában pont fontos, hogy alapból egy csúnya, púposhátú nő volt, mielőtt varázslónő lett. Azóta viszont legendás szépsége van stb. Szóval a regényben éppen nem hétköznapi a megjelenése.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Csak belenéztem egyszer, elég is volt. :DDD


szupermacs
(PH! kedvence)
Blog

Nekem bejött. Kicsit olyan Herkules és Conan sorozat feelingje volt, de azoknál kicsit mintha komolyabb lett volna.


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Azt gondolom tudod, hogy sminkesek és maszkmesterek mindenkiből azt hoznak már ki, amit akarnak. Az hogy Emma Watson haja színe milyen, annak semmi köze ahhoz, hogy miképp tud egy filmben megjelenni.


Bad Pritt
(PH! kedvence)
Blog

Legalább lesz egy kis esélye a sorozatnak a maszkmester Emmy-ért folyó versenyben. :) Szerintem a hajfestés, kontaktlencse, szemöldök a legkevesebb, amit egy színész megtehet az ügy érdekében.

Náluk jobbat én se tudnék berakni, mint lehetséges ismert színészek amúgy, pedig múltkor értekeztünk róla az egyik topikban, akkor is felmerült ez a kép (nem véletlenül forog közkézen régebb óta amúgy...).

[ Szerkesztve ]


[Prolixus]
(PH! addikt)

Persze. Én csak azon döbbentem le, hogy Bad Pritt szerint a fenti kép alapján jó választás lenne, meg úgy néz ki mint a játékban stb. közben még a szemöldöke és a szemszíne sem stimmel egyáltalán. Szerintem alapból rossz választás lenne, így meg ahogy kinéz ezen a képen (csak a haja van festve) meg egyenesen hányinger.

Nyilván sminkkel sokat lehet szerepre fazonírozni színészeken, de csodát én akkor sem várnék. Ezek nem olyan extrém kinézetű szerepek, hogy erre hangsúlyt fektessenek szerintem. Na és nem is az van, hogy valóságból ismert ember képére kell fazonírozniuk a színészt, mint életrajzi filmeknél például. Maszkot meg kétlem, hogy használnának, azért egy normális emberfejű karaktert játszana, minek maszkkal szenvedni? Szóval szerintem a gázsi+tehetség alapján fog menni elsősorban a casting, kinézet inkább másodlagos lesz. A játékbeli Ciri (gyerek-felnőtt egyaránt) pl teljesen jó, azzal sosem volt bajom. Nyilván nem lesz vörös hajú Geralt, de a castingosok tudnak nagyon vakmerő dolgokat produkálni még úgy is, hogy ezek stimmelnek.

(#38) Bad Pritt

"Náluk jobbat én se tudnék berakni, mint lehetséges ismert színészek amúgy"

Én sem, pont ezért aggódom, érted? :) Az említett Expanse sorozatban is pl pocsék a casting. Naomi, Amos, a marsi pilóta (de még talán Holden se) úgy néz ki, ahogy a regényben le van írva. Akire azt mondom hogy jó választás volt az Thomas Jane mint Miller. Nem a színészekkel van baj persze, de nem tudok elvonatkoztatni...amikor nézem, folyamatosan az jár a fejemben egy picit, hogy ezek nem azok a karakterek.

[ Szerkesztve ]


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Lehet kisebbség vagyok de engem sosem zavart, ha egy könyvből készült vizuális műben máshogy néz ki egy szereplő, mint az le van írva.


J.Hetfield
(fanatikus tag)

Csak ne szúrják el!


[Prolixus]
(PH! addikt)

Ha nem hangsúlyos vagy különleges a kinézetük, akkor engem sem. De pl. Geralt vagy Ciri pont ilyen. Ráadásul volt már játékadaptáció/folytatás is, amiben kiválóan néznek ki a szereplők (na jó, Triss mondjuk nem, és nem csak a hajszíne miatt, de Geralt-Ciri-Yennefer szvsz teljesen jó), attól is nehéz már elvonatkoztatni.

Na mindegy, én nagyon nem örülök, de befejezem a sírást, mert lassan csak az én picsogásommal lesz tele a topic. :B

[ Szerkesztve ]


Healbacsi
(őstag)

Ertem en, hogy a sziveden viseled a szeria sorsat, de Emma Watsontol hanyigert kapni nagyon durva.. Borzaszto szep szineszno, fiatal, es mar reg levetkozte a korabbi gyerekszerepet.

Mivel egy hasonlo sorozat elegge a geekeknek szolna, a geekeknel viszont nagyon bejon Emma Watson. Ezek szerint te vagy az a bizonyos kivetel. Persze nem lehet mindenkinek a kedvere tenni, de azert a kritikad erosen tamadhato.


Nagynozi
(fanatikus tag)

Ezt kivárni... Amúgy remélem, hogy hű lesz az alapműhöz a sorozat, akár egy GoT kaliberű alkotás is lehet belőle... sőt.. én olvastam a Vaják könyveket és a Trónok Harca könyveket is és személyes véleményem szerint a Vaják egy jobb könyvsorozat, de kinek a pap...


[Prolixus]
(PH! addikt)

Nekem közömbös Emma Watson, nem csúnya, de férfiként nem esek hasra tőle. De a "kritikám" lényege nem ez volt, hanem hogy szerintem nem illik a szerephez, annyira, hogy az már fáj. De az érvelésed alapján éppen Emma Stone is ugyanennyire jó lenne a szerepre, mert a közvélekedés alapján egy szép nő, plusz a geek-ek szeretik. Vagy éppen lehetne ennyi erővel Margot Robbie is. Most akkor mindenki jó lenne a szerepre szted aki szép és geek kedvenc? Olivia Munn? Vagy menjünk tovább? Katy Perry? Palvin Barbara?

[ Szerkesztve ]


J.Hetfield
(fanatikus tag)

Még azt se lehet tudni, hogy élőszereplős lesz-e. Egyik hírnél volt, hogy akár full cgi is lehet, ami szvsz nagyon nem kellene :(


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Igazából ott van jelen esetben egy lehetséges probléma, hogy a játék miatt már tartozik a Witcher-hez egy ismert vizuális világ, ami minden rajongó számára alap. Ha ettől eltérne bármilyen módon egy készülő sorozat, abból véhetőleg komolyabb felháborodás lenne, legalábbis kezdetben.


tailor74
(PH! addikt)

Nagyon remélem, hogy sikerül normálisan megcsinálniuk, kár lenne elrontani a hírnevet.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Elvileg full live-action lesz, azért írták valahol CGI-nak, mert a Platige Image CGI-al foglalkozik, de elvileg ők csak a vizuális effeket csinálják. Ránéznék forrásoldalra, de le van terhelve mint állat.


Healbacsi
(őstag)

A jatekban a tortenet adta szemelyiseg, es a szinkronhang nagyon sokat rabiz a jatekosra, a kepi megjelenites sokszor elnagyolt, mimika nelkuli, gyenge testbeszeddel. Egy elo szereplos film teljesen mas.

A gond a tul nagy elvaras. Nagyon sok szinesz jatszott mar el a sajat szemelyisegehez kepest teljesen tavol allo karaktert, es jo lett. Minden a rendezo brigadon mulik, hogy melyik jatekot fogadjak el, illetve vagjak bele a filmbe.

Felhozhatnam peldanak a tronok harcat, amely karakterei a filmsorozatban teljesen maskent hatnak, mint azt a konybol elkepzelne az ember, de megis teljesen elfogadjuk oket, mert az egesz megvalositas a helyen van. Ugyanez lenne egy fent emlitett jatekadaptacioval is. A szakemberek majd eldontik ki lenne jo a szerepre.
Ha jo lesz a sorozat, hidd el nem fogsz keseregni azon, hogy pl. Emma Stone mennyire nem odavalo vagy eppen nem.

Nem veletlen emlitem ezt a sorozatot, mivel a sikere a kezdetektol kezdve nem hogy toretlen, hanem egyre nagyobb a rajongotabora. A tronok harca fanyalgoi is azokbol tevodnek ossze akik olvastak a konyveket. Akik nem olvastak, azok koszonik szepen elvezik a show-t.

Ui. Szal Emma Watsonrol le lehet szakadni :)

Ui 2: Miert kellene barmilyen ismert nevet keresni akarmelyik szerepre. Miert koltenel dollarmilliokat egy bejaratott nevre, hogy ha a szerepet egy ismeretlen szinesz fillerekert eljatsza? (tronok harca, vikingek, es meg sorolhatnam)

üzenetek