üzenetek

hozzászólások


Hopkins95
(őstag)

De akkor a Fortnite, Pubg, ROE hogyhogy meg tudták oldani, hogy azokon meg fusson? Nem hinném, hogy annyi munka lenne megcsinálni, szerintem csak szimplán nem akarják. Érdekes, még a Tintanfall 2 is elfutott a Core 2 Quaddal, szóval ez is elég jól futna.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nyilván van valami a háttérben, hogy miért nem fut és miért nem támogatják. Gondolom nem az, hogy kicsesszenek pár ezer userrel


Dilikutya
(nagyúr)

A Crysis 2, a Call of Duty Ghosts és társaik, meg a még mindig számító egyszálas teljesítmény után én ebben nem lennék biztos.


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Akkor játsszon a PUBG Lite-tal (Project Thai)... Egyelőre VPN kell hozzá, de remélhetőleg lesz global release.

[ Szerkesztve ]


Silεncε
(őstag)
Blog

Ki kötelezi a fejlesztésre? Megmondja a gyereknek hogy nem és kész. Vagy ma már nem divat, hogy a szülő parancsol a gyereknek?


Hopkins95
(őstag)

Én emlékszem arra, amikor még gyerek voltam és a legújabb Cod 4 akkoriban nem indult el egy Error üzenet miatt a Geforce FX 5600-omon: Error: Video card or driver doesn't support separate alpha blend, glow will be disabled.

Pedig mindent megadtam volna akkor, hogy játszhassak vele, de utánanézve nyilvánvalóvá vált, hogy ez csak videókártya cserén keresztül lehetséges. :( A haverjaim sokan azt játszották, én meg maradtam a Cod 2-ben. Ráadásul aztán utánajártam és kiderült, hogy AGP csatolós az alaplap, s akkoriban már kevés olyan kártyát gyártottak, amik még olyan slotosak voltak. Így évekkel később aztán lett olyan laptopom, amin aztán végig tudtam játszani.

[ Szerkesztve ]


Dobrika
(tag)

Ja ezt nekem is be akarták adni, aztán kiderült, hogy X1950-ből is volt AGP verzió, sőt, még HD3850-ből is....


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Az inkopentenciát látom én is a bluehole legnagyobb problémájának. Szinte felröhögtem, mikor nyilatkozatban panaszolta az egyik fejlesztő, hogy alig kapnak már segítséget az Epictől, ahogy felfutott a fortnájt. Háh!!! Ingyenes motort használnak és még ki is kellene nyalni a seggüket? Szegénylelkűek.... Tényleg nagyon jó is lehetne a PUBG, de ezekkel a fejlesztőkkel csak közepes. Nem csoda, hogy rögtön nagy lelkesedéssel próbálnak ki a streamerek minden alternatívát. Így, ha ez az Apex nagyon bejön az embereknek és az EA is oda teszi magát a supportban, akkor könnyen átpártolhatnak tömegek. Jelen pillanatban, kb 10x többen néznek Apex streamet mint PUBG. Shroud is már napok óta kb csak Apex-et streamel? (Csak rápillantottam, nem követtem végig a streamjeit. De mikor néztem, Apex only...)


antikomcsi
(veterán)

Elmondtam a srácnak, és a szüleinek, hogy mik a lehetőségek, majd ők megoldják, illetve eldöntik, hogy mi lesz, nincs beleszólásom.Az a baj, hogy nem tudod elmagyarázni, hogy mitől lesz jó, ha a 6 magos procit a minimum követelményben szereplő, 2 modulosra cseréled. És igazából ilyenkor jön jól ez a dolog, mert csak annyit kell mondani, hogy nem kell lecserélni, csak akkor nem kell ezzel játszani.

(#66) Hopkins95

Na, ez a hibaüzenet jól beléd égett!
Nekem a system error volt ilyen, amikor 20 perc sípolás, vinnyogás után kiírta, aztán lehetett magnófejet törölgetni, állítani. ;]


Hopkins95
(őstag)

Hát igen, ráadásul szerintem ha akarták volna, akkor szoftveresen driverből megoldják shader modell 2.0-ával, de gondolom direkt nem is akarták...

Az cink lehetett amúgy, nekem végül ilyen 12 év után hasonlóan halt meg a gépem, bepittyant bekapcsoláskor, de nem adott képet a Bioson túl. Az informatikus aki még anno összerakta nekem karácsonyra a gépet azt mondta, hogy nem tudta megjavítani, de tud olyat, aki adatmentéssel foglalkozik és elvihetjük hozzá ha akarjuk, viszont szerinte már abszolút nem érdemes bele invesztálni, mert már ősrégi az egész rendszer. Így aztán apám rakatott vele össze egy újat otthonra, s abban most azóta egy i5-3300 dolgozik. :)
Vicces amúgy, hogy a haveromnak akkor csúcs gépe volt a Core 2 Quad q8400-al meg gtx 275, ma meg fordult a kocka és neki van ősi vasa hozzám képest.

(#67) Dobrika Lehetett venni, pl. ATI Radeon HD 4650 is volt, de rendelésre ha jól emlékszem, ráadásul drágábban is adták, mint a PCI-E-s kártyákat. S belegondoltál, hogy később eladni sem tudod könnyen, mikor már mindenkinek PCI-E-s gépe lesz...

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(nagyúr)

2000-ben vettem gépet 140 ezerért, az akkor nem számított annyira olcsónak. 16 éves voltam, felét én fizettem.


Dilikutya
(nagyúr)

Még HD4650 is volt, bár az nem volt olyan erős, mint a HD3850. De ettől még évről évre egyre kevesebb. 2004 végén jelentek meg az első PCI-E csatolós alaplapok, gyorsan le is váltották az AGP-t, 2005 után újonnan én már nem vettem volna olyat játszani. Már a HD3xxx széria is úgy jött ki, hogy nem volt szerintem a piacon új AGP-s gép, legfeljebb valami nagyon olcsó alsó kategóriás.

[ Szerkesztve ]


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Nem lett volna elég.
SwiftShaderrel elindul FX-n de köszönet nincs benne. Ellenben azért AGP-be lehetett volna venni CoD4 kompatibilis kártyát, még nekem is van pár itthon.

Ja és most a HD4650-nek éppen elég húzós ára van a retro miatt :DDD
Valószínűleg sok értelme nem lett volna amúgy, kevés olyan AGP-s lap van, amibe van is értelme a DX9-nek, DX10-nek. De 2006-ban sulinettel még lehetett olyan LGA775-ös gépet venni, ami AGP-s volt.

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(nagyúr)

Én egy Radeon X300-al nyomtam először a CoD4-et, ami lényegében egy PCI-E csatolós Radeon 9600, ami az FX5600 kortársa volt. Bár tudtuk mindig is, hogy az FX nem volt túl jó, a csúcskategóriában is csak az áramot zabálta fps termelés helyett. :)

[ Szerkesztve ]


Hopkins95
(őstag)

Az van, hogy én akkor 20-30 FPS-sel is vígan játszottam volna a játékkal, akármilyen alacsony beállításon akár, gyerekként fülig ért volna a szám, ha valahogy el tudom indítani a játékot. Ez akkoriban valahogy óriási dolog volt számomra, annyira imádtam a Codot. :D


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Hát nem tudom, nekem a 20-30FPS-es kínlódás a 9500GT-vel volt meg, rühelltem, büntetés volt.
Utána a GTS450-nel már megváltás volt a CoD4.

Tengeribeteg leszek, ha nem ultrán van a grafika, mert olyan furán mossa a textúrákat. És ez most nem sznobság, de akkor tényleg nem bírtam, émelygés lett a vége, ha levettem.

[ Szerkesztve ]

üzenetek