Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Sok más autós játékból van már egy egész sor folytatás, mégsem állítják le a régiek forgalmazását (legalábbis az online piactereken). Azért mert van új, nem magyarázza a régiek elkaszálását. Ez az online piacterek előnye, nem kell a lemezek utángyártásával foglalkozni ha fogynak a készletek és még ha kevesen is, de folyamatosan esnek be vásárlók.

----

(#19) Csapoati: Próbáltam valamilyen hivatalos vagy félhivatalos választ találni a miértekre, de nyilván amire te mondod, hogy "így érte meg", az pont az általam említett fillérbaszás. Inkább kötnek olcsóbb rövid lejáratú licenc szerződéseket a zenei kiadókkal, autógyártókkal, hogy lefaragjanak a költségekből, miközben a Forzák (bármennyire is szeretem őket) igazi pénznyelő szajhák, amiknek a világ összes pénze sem elég, ha minden tartalmat meg akarsz venni.


Throme
(addikt)

Annyira pénznyelők a Forzák, hogy ez a sorozat az egyik, amiért X360-ról váltottam XO-ra.
Nekem az előző generációs grafika is bőven jó volt.
Nem mondom, hogy az új nem tetszik, mert állati szép...csak már nem jelennek meg az újabb részek az előző generáción...

Ez ilyen fogyasztói társadalom. Ne akarj te leragadni egy verziónál. Valószínűleg az is belejátszhat, hogy az online részbe minél több játékost akarnak összpontosítani a legfrissebb kiadáshoz, ne aprózódjon már el a "nép" ...

(#16) Csapoati: A FH4-ben ez a szerencsekerekes pörgetés sokszor az agyamra megy, mert sokszor ruhát, kürt dallamot, vagy gesztusokat dob, amiket utálok. Ezeket inkább felválthatná speckó tuning alkatrész, vagy több garázslelet, vagy érdekes verseny...akármi. Ráadásul elég sok - leírom legfeljebb kimoderálják - buzis szart tesznek a ruhák közé.

(#17) muxi-muxi : Valszeg ezt a "halálos iramban" hájpot akarták meglovagolni. Én se tartozok már a célközönségbe, de ettől független tetszik a széria. Ahogy írod kinek ez, kinek az, de pont ezért jó, hogy egymás mellett fenntartják a két szériát (horizon/motorsport), hogy hangulattól függően lehet elővenni egyiket másikat...

szvsz


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Értsd jól a pénznyelőt, egy Ultimate kiadás 28 ezer forint és még így is van mire ezen felül költeni és ha nem lenne meg minden DLC, akkor a játék bizonyos időközönként emlékeztet is rá, mint ahogy a free-2-play játékok szoktak.

Érdemes ezen ismeretek tudatában szemlélni a Microsoft szarrágóskodását a 4 évre tervezett szavatossággal.

Ha meg nem akarják széthúzni sok rész között a multis közösséget, ne jelenjen meg minden évben új Forza, hanem támogassák sokáig a meglévő epizódokat tartalommal. Ugyanez megy az Activision és az EA háza táján is, miközben meg mondjuk egy Counter-Strike vagy hasonló multis cím sok-sok évet leszolgál a leváltásig.


wesder
(veterán)
Blog

A Platinum kiadàs tartalmaz mindenk, ami kb 50-60k
Ez akkor szokott megjelenni, ha màr kifutott a rész, és kiadtak hozzà minden DLC-t meg CarPack-ot.
2 évente jelenik meg új Forza. Igaz most ez borult, mert idén kéne jönnie a FM8-nak, de nem lesz.

[ Szerkesztve ]


Csapoati
(nagyúr)
Blog

Mikor volt 50-60k-s Platinum Forza kiadás? Én ilyesmire nem emlékszem.

Throme: Azt ugye tudod, hogy amit buzis ruhának titulálsz, mondjuk tök jól passzol egy női avatárra? :D

Stauffenberg: A Forzák viszont nem igazán multis (főleg nem kompetitív) címek, így én megértem a 4 éves licencüket. Nem mondom, hogy örülök neki (bár én 4 éves korukra már rongyorsra játszom őket), de megértem. Akit érdekelt a játék, az jó eséllyel megvette 4 év alatt, vagy ugye meglett Goldból, mint ahogy már nem először kerül be oda Forza cím (Horizon 1-2, Motorsport 5-6).

[ Szerkesztve ]


wesder
(veterán)
Blog

FH3-bòl volt tavaly, igaz mindig kap egy 50-75%-os àrengedményt, mikor visszakerül Store-ba Sale-ek alkalmàval.


icemad
(addikt)
Blog

Azért ez nem olyan biztos... Ott van pl. a Minecraft Story. Hiába vette meg valaki, ha eddig nem töltötte le, akkor már nem is fogja.


icemad
(addikt)
Blog

Azért a Horizon nagyon nem árkád... Én is jól megszívtam vele, mert azt hittem, hogy az. (sok helyen azt írták...)
Azután csak pislogtam, hogy ez most mi?
Nálam az árkád az a Bornout vagy Gravel.
A Horizon inkább simcade..


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Csak ebben a generációban:

Forza Motorsport 5 (2013)
Forza Horizon 2 (2014)
Forza Motorsport 6 (2015)
Forza Horizon 3 (2016)
Forza Motorsport 7 (2017)
Forza Horizon 4 (2018)

Oké, nem teljesen ugyanaz az (al)műfaj a kettő, de elég nagy az átfedés a célcsoportban. Szóval a Forza branden belül évente fosta eddig a Micro$oft az új részeket. De még a 2 éves ciklus az FM / FH vonatkozásában is elég szűk csereperiódus ilyen jellegű játékoknál.

És van, akit évente le lehet húzni 30+ ezer forinttal, ami főleg annak fényében pofátlanság hány rész kellett csak a Motorsportnak, hogy elérje számokban (autó/pálya) az előző konzolgeneráció szintjét újra.

És eközben nekem is a kedvenc autós címeim ezek, de csak azért mert szeretem, nem húnyok szemet az M$ ultragáz üzleti felfogása felett.


wesder
(veterán)
Blog

Igen, a 2 évet FM és FH vinatkozàsban értettem.
Nekem eddig 60€-nàl nem került többe egyik forza sem.
Az is a FH3 Platinum Bundle volt.
FH2 Gold + 5k volt az all Addon pack
FH3 Platinum 60€
FH4 géphez + Ultimate addon 8K
FM7 géphez.

[ Szerkesztve ]


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Én is mindig kicsit később akciósan szerzem be őket (nincs állandó GamePass-em). Vagy például FM5 nekem is Gold-hoz volt, de az FM6 után elég vérszegény, alig van benne tartalom.


vzozo
(aktív tag)

Nyissak esetet az xbox supportra, vagy ez most mi ez? Be vagyok jelentkezve, van élő goldom (jövő tavaszig...) de semmiért se jelenik meg az ingyenes opció:

Mit rontok el?


wesder
(veterán)
Blog

Semmit, mivel màr a tied, ott az install gomb.


vzozo
(aktív tag)

Más esetben ilyenkor kiírja, hogy "you own this game", amit most nem látok, ezért vagyok némileg kétségek között...

Volt ez már Goldban, lehet már behúztam korábban?


wesder
(veterán)
Blog

Azt akkor írja ha megveszed. Ott írja hogy Gold-dal jàtszhatsz vele, vagy megveheted magadnak.

[ Szerkesztve ]


vzozo
(aktív tag)

Értem. Akkor az lesz, hogy felállok a gép elől, és bekapcsolom az xboxot, hogy lássam mi a helyzet. :)


lmno
(senior tag)

Ebben mi az "ultragáz üzleti felfogás"?
Baj hogy fejlesztik? Jobb lenne ha kb 5 évente jönne egy rész, mint a GT? Akkor meg azért menne a sírás.
Nem kötelező az Ultimate kiadásokat megvenni, meg az összes car pack-ot, és akkor nem kell 30+ ezret kiadni. Alapból is van benne annyi tartalom, ami bőven elég.


Throme
(addikt)

Ilyen ultimate kiadásokat nem veszek.
Nagyon kevés játékhoz szerzem be a kiegészítőt (DLC).
A progikat kedvezményes áron veszem meg, tehát nem megjelenéskor. Amíg nem lesz olcsó, addig van elég játék, inkább az idő a szűk keresztmetszet.

4 év alatt csak kijátszol 1 játékot. Nem tudom ki mennyire időmilliomos, de nekem csak pár játék köszön vissza 1-nél többször.

A Forza-kal is úgy vagyok, mint a fifa-val. Nincs meg mind.

Szóval ha nem vagy ultimate függő és nem első napon vásárolsz, akkor azért nem 28k zsetont kell egy játékra szánni. A FM7 kb 6k volt mikor vettem, most az elődje 0 k.

(#25) Csapoati : Jó lenne azért, ha a játék figyelembe venné a játékos karakterét, ha már annyi haszontalan vackot lehet kipörgetni a szerencsekeréken.
Egyébként meg manapság összemosódnak a határok női és férfi viselet közt... sajnos. Régen nem nagyon láttam férfin rózsaszín inget, vagy pólót.... ez már egy másik történet.... szóval mit tudjam én kinek szánják azokat a vackokat... :D


budaifabi
(csendes tag)

Tök jó címek. Örömteli hogy a tényleg jól sikerült exkluzívokat is bedobták végre Goldhoz. Számomra annyiból szomorú, hogy az elmúlt 3 hónapban cseréltem le a lemezes verziókat digitálisra. :D


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Semmi gáz vele, ha azt nézzük, hogy a kiadók már nem szeretnek hosszú távon építkezve, terméktámogatással és tartalomfejlesztéssel közösséget építeni. Ez ma már az általános a kiadók között, szándékosan fragmentálják a közösséget, hogy befizetések felé tereljenek (DLC hegyekkel meg futószalagon érkező új részek kiadásával).

Én emlékszem azokra az időkre, mikor egy DLC vagy kiegészítő csomag nem arra szolgált, hogy rövid időn belül lecserélendő alapjáték üzleti okokból lezárt részeihez hozzáférj (rosszabb esetben a félkész játék nagyjából befejezetté váljon), hanem így akarták az alapjáték szavatosságát megtoldani. Ma meg már előre a még piacon sem lévő játék mellé kínálják a Season Pass-t (vagy legyen ez Ultimate, Gold, Kutyafüle nevű csomag, tök mindegy). Érezd a törődést, hogy nem kapsz egész játékot, csak egy háromnegyedet és a maradék negyedért még fizesd ki az alapjáték árának a felét.

Most meg már ott tartunk, hogy a régi résznek nem csak a támogatása szűnik meg 4 év alatt, de ki is radírozzák a boltokból, hogy ha addig nem volt meg, már ne is lehessen, tessék mindig a frisset és az újat venni.

Lehet igazad van és én vagyok egy őskövület, aki még nem abban a játékiparban szocializálódott, amiben a vásárló csak egy fejőstehén.

Én most megmondom, hogy a Microsoft (és vele együtt a játékipar) át fog menni egy teljesen Netflix-szerű üzleti modellbe, ahol már nem lesz megvásárolt játék, csak bérelt és rendszeresen fogják lehúzni a klotyón azok a címeket, amik már a nyakkendős fejesek üzletileg nem tartanak kifizetődőnek, így rajtad is ott lesz a kényszer, hogy mindig legyen előfizud és mindig told a legújabbat, mert sosem tudhatod mikor törlik.

Végső soron egy kábszer díler se csinálná kevésbé profin. :)

üzenetek