üzenetek

hozzászólások


antikomcsi
(PH! kedvence)

Én még csak az első résszel játszottam, már ha nevezhetjük ezt játéknak. Nem hibaként rovom fel, de ez már annyira nem játék, sokkal inkább egy interaktív történet, és már ebbe is egyre kevesebb beleszólásunk van.

A produktum érdemeinek elismerése mellett az első részt alapul véve, az egész olyan volt, mint egy leszbikus szimulátor! Gondoltam is rá, hogy hány "beteg" kanos játékos várja éppen, hogy a két főszereplő lány egymásnak essen! ;]


janeszgol
(PH! kedvence)

Már várom a pénteket, akkor jelenik meg a dobozos verzió, illetve streamre is megveszem. (Ahogy az alapjátékot is.) A mobilkiadást viszont lehet hanyagolom. Eredeti áron tuti (1090ft per epizód), talán a feléért. Talán... Az ncore-on lévő virágbolti Before nálam csak egyszer fagyott ki, ott is egy animáció utáni betöltésnél a vége felé. Érdemes azokat is eltenni.
Ez egy fantasztikus játék. Nem is baj, hogy nem ezekkel a szereplőkkel megy a folytatás, de erről írtam a játék fórumában is. Ez így kerek, így drámai, így isteni.


GhanBuri Ghan
(senior tag)

Már várom a hétvégét, hogy végigvihessem ezt az epizódot is.


Kendek
(PH! nagyúr)
Blog

Tényleg nem volt valami túl hosszú, de annál jobb volt. Olyan hangulatban is kell lenni hozzá, de akkor nagyon üt. Itt nem kifejezetten a lányokon vagy a leszbikusságon van a hangsúly, hanem a gyerekkoron. Erős érzelmek vannak benne, de annak az alapja a barátság (BFF).


antikomcsi
(PH! kedvence)

És amiket írsz, szerintem pont ezek miatt nem is való ez gyerekeknek, vagy túl fiataloknak.

Mikor felvettem a fejhallgatót és elkezdtem játszani, egyszerűen nem "skip"-eltem ki az átvezetőeket, azt vettem észre, hogy újra élem a fiatalságomat, amikor 30 évvel ezelőtt a ligetben "csöveztünk" a Pecsánál a Moby Dick koncerten. Hiába vagyok felnőtt férfi, teljesen elkapott és magával ragadt az az érzés, amiről beszélsz.


janeszgol
(PH! kedvence)

Ehhez a játékhoz kell érzelmi intelligencia. Hogy átláss a "jajj de jón". Mint a Harry Potter története. Vannak ilyen alkotások. Aki igazán szeretett már nőt, az nem leszbiszimulátorozik. De ez a játék nem csak erről szól, ez csak egy szelete. Én azt mondom, az alapjáték nem csak kőkemény dráma, hanem már-már thriller is szerintem.

5#: "És amiket írsz, szerintem pont ezek miatt nem is való ez gyerekeknek, vagy túl fiataloknak."

Nagyon jól írod, egyetértek veled. Anno a Harry Potternél is csodálkoztam, hogy gyerekek is nézik. Minek? Az első rész még ok, de a többi? Kimondottan 18+ a történet és itt is.

[ Szerkesztve ]


laleh
(PH! addikt)
Blog

Az első résszel játszottam csak, itt az ideje hogy az egészet végig vigyem.


GhanBuri Ghan
(senior tag)

Szerintem fiataloknak pont azért tud nagyon ütni, mert az egyik fő téma a felnőtté válás, a felelősségvállalás.
Leszbiszimulátor: hát, ki mit hoz ki a témából. Nekem pl. fel se kínálta a BtS-ben, hogy megcsókoljam Rachelt.


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Na a Farewell vége az betalált mint kő az ablakon... Úúúúú b+.

antikomcsi: igaz a kapcsolódó FB csoport fele tényleg leszbi, de a játékban ez csak rajtad állt. Ott volt Warren alternatívának. :)

[ Szerkesztve ]


MolGabi
(tag)

Néhol Pillangóhatás és Twin Peaks elemekkel is operál a játék.


Damage
(senior tag)
Blog

Purchased/Installed állapotban van nálam (PS4), de nem lehet elindítani! Rámegyek a játékban és visszadob a PS Store-ba, ahol szintén kiírja, hogy már megvásároltam és telepítve van a játék. Magyarországról, UK account-tal használom a gépet kezdetek óta...


Kendek
(PH! nagyúr)
Blog

Telepítve kell lennie magának a bónusz epizódnak, plusz az 1.05-ös patch is kell hozzá, hogy elindítván a játékot, lássa ezt a kiegészítőt. Ha a patch alkalmazása után nem látja a Farewell-t telepítve (ezért visz a Store-ba), akkor ott valami nem kerek. Nézd meg a játék telepített méretét, több mint 23 GB-ot kell mutatnia. Ha csak 20 körül van, akkor nem oké.


Damage
(senior tag)
Blog

Köszi a segítséget, de nem indul el. :W
Telepítve az 1.05 patch. 22,01 Gb

Elindítom a játékot, látom a bónusz epizódot, ami felett a Purchase/Install látható. Rámegyek, bedob a store-ba:


Ahol látható, hogy "Installed" státuszban van.

Nem értem :/


Kendek
(PH! nagyúr)
Blog

Ezt kell telepíteni (már linkeltem), a képeden csak a Delux Upgrade látszódik. Minden kiegészítőt külön meg kell vásárolni, akkor is ha free (pl. Season Pass tartalma, nem kell fizetni érte), és csak úgy lehet őket külön felrakni.


Damage
(senior tag)
Blog

Hálás köszönet! :R
Kipróbálom munka után.
Nem értem, hogy miért nem lehetett úgy megoldani, hogy automatikusan a jó helyre dob be a store-ban.


woros
(őstag)

Tavaly előtt már végigvittem az eredeti játékot, tavaly meg a Before the Stormot, így nagyjából kiszámítható volt, hogy mi lesz ebben a búcsú részben. Leszbiszimu... nos hát mit is mondjak arra akik ezt írják.. Őszintén szólva a LIS-ben még nem annyira, de a BFTS-ban erősen jelen van ez a vonal és már az elején tudtam, hogy erre is kimehet a játék. Direkt úgy válaszoltam a dolgokra és döntettem, hogy totálisan kerüljem ezt az irányt.


GhanBuri Ghan
(senior tag)

A 19 éves Max 6 évvel korábbi napjának felelevenítése, ahol a 8 éves korában elkezdett közös kalandot folytatják.
A nosztalgia nosztalgiája.:)
De nekem pont ezért jött be a hangulata, ugyanazért, amit mások is írtak korábban.

Úgyhogy most a kihívás a 2. évad megjelenéségi időrendben végigvinni az epizódokat, kezdve a Farewellel, folytatja a BtS-sel és utána a LiS-sel.

[ Szerkesztve ]


MolGabi
(tag)

Ezen gondolkodtam én is, mivel már kijátszottam az egészet, most elkezdeni időrendi sorrendben a játékot.


GhanBuri Ghan
(senior tag)

Így durva látni, hogy az életvidám Chloé elveszti az apját, a legjobb barátnőjét, (úgy érzi, az anyját is, amikor megismeri Davidet), a másik legjobb barátnőjét, nem csoda, hogy az lesz belőle, aki.
Viszont teljesen érthetetlen, hogy Max miért nem volt képes írni Chloénak.


MolGabi
(tag)

Abszolút, hiszen a Farewell epizódnál is teljesen más Max-et ismerünk meg. Vannak kicsit fura dolgok, amik nem kerültek megmagyarázásra. Miért távolodott el ennyire Chloe-tól?

Life is Strange topikba látogass el, találtam pár érdekes dolgot. Valaki feltúrta az alapjáték adatait, megtalálta a 3. befejezést, amit végül pénz hiányában nem tudott befejezni a fejlesztőcsapat. Érdekes...


GhanBuri Ghan
(senior tag)

Nyilván meg lehet magyarázni (Chloe impulzív alkat, hajlamos rátelepedni másokra, és ellentmondás nélkül érvényesíteni az akaratát, míg Max introvertált, nehezen barátkozik, ezért ideális alany Chloe számára, ezért mikor kikerül a befolyása alól, akkor valahol megkönnyebbül, és igyekszik elfelejteni az egészet), de ettől függetlenül a Farewell legvégén tett ígéret felrúgása nagyon gerinctelen dolognak tűnik - szerintem ez dramaturgiai balfogás volt, amikor az előzmény előzményét úgy igyekeztek megírni, hogy az is ütős legyen. A célt elérték, csak közben Max múltjára került egy folt.


GhanBuri Ghan
(senior tag)

Bár belegondolva - a Life is Strange Max útjáról szól, ahol megtapasztalja, hogy a tetteinek következményei lesznek: azaz korábban még tehetett felelőtlen döntéseket. Max bűntudata megmagyarázná, hogy miért tesz meg szó szerint mindent Chloé megmentéséért, hogy aztán a végén szembesüljön a képességei felhasználásának a következményeivel is.

üzenetek