Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


satz18
(őstag)
Blog

[link]

Ez alapján a teszt alapján elég gyenge lett. Azok a GTA frame rate-ek nagyon brutálak. Nem tudom kinek van kedve így játszani ezekkel a játékokkal. Vannak sokkal jobb emulálási lehetőségek.


INGJOKE
(őstag)

Erre kár volt időt pazarolni... a mérnökök addig is csinálhatták volna az 5-t...:D

[ Szerkesztve ]


#07041792
(lelkes újonc)

Nekem csak a játékokkal van gondom. Ha már retro, hol vannak az igazi legendás dolgok? Tomb Raider, Wipeout, Gran Turismo?


aprokaroka87
(PH! kedvence)
Blog

Azért ez a chipset se egy überbrutál...lehet ez is gond.


arn
(PH! nagyúr)

nem tudom, de a korai 3ds cuccokkal kapcsolatban nekem semmi nosztalgiam nincs, pedig ateltem mindet. inkabb legyen rajzolt vmi, mint par polyt nezegessek.


Döglött Róka
(PH! addikt)
Blog

dom1n0
(fanatikus tag)

se egy gran turismo, se egy tony hawk, bolondok ezek...


Jose73
(kvázi-tag)

"Mérnökök"... nagyon felértékelted a bandát, akik ezt a gagyi kis izét összelopkodták. :))


Plazmacucci
(PH! nagyúr)
Blog

Meg az is, hogy a leg kevesebb befektetett energiával akarnak sok pénzt keresni. Ez egy hulladék, még emulátornak is szégyen. :)


moleculez
(PH! addikt)
Blog

Nagyon tré, így megtaposni egy legenda emlékét... Mindegy is, jelenleg egy Androidos telón emulatoron jobb címek futnak szebben. Ja, kvázi ingyen.


GAI
(senior tag)
Blog

Kinek mi a nosztalgia, szerintem igenis van nosztalgia faktor az ős-3D-s címekben is, más kérdés, hogy ennyi pénzért inkább vennék egy használt, eredeti PS1-et játékokkal, vagy ha a HDMI kimenet a fontos, akkor egy használt PS3-at, ami szintén lejátssza a PS1 játékokat (már ha a PS4 nem teszi... ezt nem tudom), viszont sok minden másra is használhatók, és nem csak egy fix, előre beégetett játék listából lehet válogatni.


tailor74
(PH! addikt)

Részemről ez így egy nulla, pénzt nem adnék érte. :(


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Szégyen a PS1-re nézve, amit a Sony most PS Classic néven tett le az asztalra. A játékkínálat még elmegy, de az emuláció nevetséges. Házon belül ezt már többször jobban megoldották, lásd PSP vagy PS3.


bolvar
(senior tag)

És legalább adnak módot plusz játék felmásolására, vagy fájlszinten hozzáférésre?

Remélem lesz valami lelkes programozó aki újraflasheli és használható gépként lehet majd megvenni ebay/amazonról :D


CabalX
(fanatikus tag)

Nem bolondok, de az alapján ahogy a GTA megy egy Gran Turismo vagy egy Tony Hawk hogy menne !? Diavetítés üzemódban maximum... ha már retróznak rakhattak volna legalább egy középkategóriás mobiltelefon szintű hardvert.
Ez így fail - lehet pár nagy rajongó megveszi de még mindig azt mondom hogy különféle hardver helyett kiadnának a nagy kiadók 1 elég erőset, lehet kétszer ennyiért is - és arra letölthetően vagy esetleg havi előfizetéssel elérhetővé tenni a régi játékokat - szerintem annak lenne keletje.


FefeeX
(PH! nagyúr)

Kösz az infókat, meggyőzött, hogy ne vegyek ilyen szemetet a Nintendo Classic-ok mellé :)
Pedig a Rayman, Toshinden, a Tekken3 és az Abe már elég közel hozták...

[ Szerkesztve ]


#07041792
(lelkes újonc)

A PS2-t kéne kiadniuk a klasszikusokkal, többet keresnének rajta, mint most a négyesen.
De rendes hardverrel..


Solten
(őstag)
Blog

Erdekes hogy anno a Sony tuzzel-vassal irtotta az emulaciot... :D


gekkoXT
(senior tag)

ennél bármikor jobbat rak össze az ember maga. max a burkolat a jó


donjohnson
(őstag)
Blog

jó de miért kellett emulálni? :F
nem lehetett volna az eredeti rendszerchipet belerakni kisebb fogyasztású változatban?


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Ezt komolyan gondolod vagy csak úgy költői túlzás?


ivana
(PH! addikt)
Blog

Ennyiért még egy USB adaptert se tudtak mellé rakni?


kriszpontaz
(PH! kedvence)

Van választék így is, de szerintem nemsokára jön ennek is a másolata.
[link]


KillHates
(PH! nagyúr)
Blog

Aki igazi retróra vágyik az beszerez a PS1-et bagóért és azt tesz rá amit nem szégyell megvesz és nem kell az előtelepített játékokkal kompromisszumot kötnie... A mostani generáció meg nem fog ilyen grafikájú játékokkal játszani. Kaptam egy barátomtól egy PSP-t vettem rá egy pár játékot odaadtam a lányomnak (10) aki egy darabig szöszmötölt vele, aztán le is tette. A tablet a menő már nekik...


GodGamer5
(őstag)

Day one széthekkelték már a kis gépet, amúgy meg ez egy sokkal jobb alternatíva raspberry alapon:
https://youtu.be/w2gbRe8bOsY

[ Szerkesztve ]


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Nincs még széthekkelve, vagy nem tudom mire gondolsz pontosan, de valamivel erősebb vas van a PS Classic-ban, mint a Pi 3+ (ha jól értem), szóval ha tényleg lesz majd rá komoly szoftmod, akkor lehet ebből egy jó kis gép a végére.


Tsa-bika
(senior tag)

Köszönöm a vidit az első kommentből!

Meh:/ Mekkora kapufa. Szomorú


hardzsi2
(fanatikus tag)

Semmilyen módon nem méltó ez a hozzáállás a Sony részéről; olyan, mintha szembeköpték volna a retróért rajongó felhasználóikat, de a PS2-4 tulajok is kényelmetlenül érezhetik most magukat a Sony miatt.

Sem a gyengus és "non-custom" hardver, sem az emulátorral -ráadásul nem megfelelő színvonalú- játékfuttatás, sem a gép játékfelhozatala (a "kínálata" kicsit erős lett volna) és annak zártsága (nem-bővíthetősége) sem méltó a Sony-hoz.

Az valóban a pofátlanság csúcsa, hogy mernek emulátort használni, miután tűzzel-vassal irtották annó őket, lásd Bleem! (direkt szereztem annó egy Gran Turismo-t, hogy tudjak Bleem-ezni PC-n...)

Ha ezt a Classic-ot egy lelkes rajongó üti össze saját indíttatásból (mint pl. a fentebbi linken a RetroPie-os verzió), az úgy teljesen OK, sőt: dicséretes, de nem mint egy hivatalos Sony termék...

Nagyon úgy néz ki, mintha egy gyakornoknak adták volna ki hobbiprojektként, vagy még inkább: látva a többi cég retro-hullám sikerét, még Karácsony előtt piacra akartak küldeni egy gyorsan összetákolt retro-valamit, hogy nagy lóvét szakítsanak vele.


#07041792
(lelkes újonc)

Költői túlzás, de lenne a dologban ráció.. Nagyon sok embernek van nosztalgiája, és az egy sokáig futó, jó gép volt. A játékkínálata is fantasztikus.
Egy jó "remastered" PS2 nagyot szakítana.


SkyLine3000
(PH! addikt)

Ha kicsit jobban megerőltetik magukat és egy normálisabb vasat raknak alá és dobnak még rá pár komolyabb retro címet a játéklistához, talán még jó is lett volna, de ez így izzadságszagú erőlködés csak.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Érdekesség, hozzá lehet férni az emulátor beállításaihoz:

[link]

[ Szerkesztve ]


GodGamer5
(őstag)

Tegnap láttam egy linket ahol hekkerek már összevissza forrasztották meg gépre kötötték a kis gép alaplapját. :)


zdanee
(őstag)
Blog

Jé, a régi PSP-m az összes PS-1 játékot lejátsza! TV-re is lehet kötni! És vannak rá PSP játékok is (nyilván!), meg emulátor C64-től SNES-ig mindenre. És egy párszáz Ft-os adapterrel 64GB-s microSD-t is bele lehet tenni! Hordozható is! Lejátszik zenét, videót! Gyakorlatilag ingyen van, de ha most vennél, akkor is kb feleennyiért megúszod.


Ghard
(őstag)

Látom alábbhagyott a lelkesedés ezzel a túlárazott vacakkal kapcsolatban ;]

Egy 10 éves nem gamer laptop is tud ps1 játékokat emulálni, HD felbontásra skálázva(!). Ami azért fontos, mert kicsit más a full pixeles 3D, mint a nintendo féle 2D. Nem kell hozzá más, csak egy normális kontroller és a ps játék(lemezen vagy más módon)
És akkor belegondolok, hogy ps4ből emiatt maradt ki a ps1 lemezek lejátszása, mert ki akarták adni ezt. Szégyen.


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Szóval 2014-ben azért hagyta ki a Sony a PS1 játékok futtatása lehetőségét a PS4-ből, mert 2018 telén tervezték kiadni a PS Classic-ot?


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

"Megérkezett a Sony új PlayStationje"

Kicsit sem clickbait cím... van még lejjebb?


dabadab
(Jómunkásember)
Blog

"nem lehetett volna az eredeti rendszerchipet belerakni kisebb fogyasztású változatban?"

Persze, lehetett volna csinálni az eredeti alapján egy SoC-ot, de az rengeteg mérnökóra, a gyártás beindítása egy rakat pénz, szóval csak a kiadás lett volna. Ehelyett vettek az Aliról valami tucat ARM-os cuccot meg PS1-es kinézetű dobozokat meg konzolokat, letöltöttek a netről egy PS emut és készen is voltak.

[ Szerkesztve ]


donjohnson
(őstag)
Blog

szomorú. úgy látszik változik a sony is.


Ghard
(őstag)

Nem mondtam, hogy mérget vennék rá.
A nintendo classic 2016os, pár évvel előtte a sony is tervbe vehette ugyan ezt.


nemlehet
(őstag)
Blog

Szerintem nem feltétlen akartok fizikai konzolt kiadni, de miután látták, hogy mennyire bejött a nintendonak gyorsan rittyentettek egyet.

Ami viszont elég világosan látszik, hogy a remasterben nagy pénz van és a Sony felhős platformja is már bőven tervben volt aminél elég nagy plusz lehetett volna a PS1-2 játékok elérhetősége.

Szóval ha nem is direkt emiatt a készülék miatt írtották az ingyenes emulátorokat, de mindenképp azért, mert ők akartak hasznot húzni a régi címekből valamilyen formában.


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

A remaster láz egy dolog, van, amihez nagyon jól nyúlnak hozzá, lásd Shadow of the Colossus. Csak én azt nem értem, hogy miből gondoljátok, hogy a Sony-nak megérte nem támogatni a PS1 játékokat PS4-en. Hisz ha tudná, el lehetne adni azokat a soksok millió PS4 tulajnak 5-10 eurós áron, ahogy tették korábban. Jelenleg 0 pénzt kerestek ezzel a PS Classic megjelenéséig.


twollah1976
(őstag)
Blog

35 ezer forintert kapnak a vasarlok egy androidos PSX emulatort.


Ghard
(őstag)

Lehet, hogy ps3ra közel sem vettek annyian digitális ps1-2 classic címet, mint a sony gondolta.
A felhős szolgáltatást is nagyon nyomták, de mostanában az is csendben van. Nem kizárt, hogy ehhez az új classichoz terveztek valami féle digitális boltot. Csak mivel az előbbiek nem hozták az elvárt számokat, így 2018ra csúszott ebben a formában, fix játékszámmal hálózati funkció nélkül.
Mennyibe kerülhet legyártani/megvenni ezt a classicot a sonynak? 30 dollár? Minden darabon keres most 70 dollárt és szervereket sem kell fenntartani mögötte. Mekkora üzlet :)


Hunter2
(PH! addikt)
Blog

a kínaiak már legyártották ezt csak ott 500 játék van rajta. :DDD


GodGamer5
(őstag)

http://wololo.net/2018/12/04/famous-vita-hacker-digs-hole-into-playstation-classics-motherboard-heres-what-happens-next/


zdanee
(őstag)
Blog

Huh. Azt gondoltam volna, linuxon futtatják, de a cikk szerint Androidon. Mennyire gyorsan bootolhat? Gondolom lusták voltak összerakni a kernel + GPU-driver + valami minimál debian installt hozzá, és gyorsabb volt fogni a chipsethez járó androidot. Ez mondjuk azt is jelenti, hogy lehet még tartalék a vasban, ha egy rendes linux kerül rá. Plusz megmagyarázza, hogy miért panaszkodnak egyes helyeken belaggolásra a játékoknál a relatíve kis igényű PSX emulálás alatt is: az Android elviszi az erőforrásokat.


MageRG
(őstag)

Van aki úgy gondolta, hogy ez így elég soványka, jobbat meg ő is tud, ezért megcsinálta Raspberry Pi alapon.
link
Persze ez jogilag neccesebb, mert nincs benne a rom-ok ára, de hát így szép a kalóz élet... :)


carl18
(őstag)

Gyenge is túlárazott gép a Sonytól, legalább az eredeti SOC-t megkaphatta volna és akkor nem lett volna teljesítmény probléma. Vagy az Emulátor tökéletesítésére fordíthattak volna időt, én is láttam a Digital Foundry videót és ezek után kész poén hogy ezért kér el a Sony 100 dollárt. Mikor a játékok ráadásul rosszabbul mennek mint az eredeti Sony gépen.

Pár év múlva jöhet a PS2 Classic, de a PS3 Classic is meg fog jelenti 10-20 év :DDD
A kérdés hogy fogják emulálni a PS3 Cell processzorják :)) És mivel persze.


haxiboy
(PH! kedvence)
Blog

35k, open source eszközök, és még egy adaptert is kispórolnak nehogy azonnal használni tudd :D

Grat Sony...


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Az adaptert mondjuk a Nintendo is kispórolta a minikből, szóval ez nem a Sony hülyesége egyedül.

[ Szerkesztve ]

üzenetek