üzenetek

hozzászólások


DonaldJames
(tag)

Valaki ki probálta már?


Csapoati
(nagyúr)
Blog

Szerintem a cikkíró igen.


laleh
(addikt)
Blog

Remélhetőleg. :D


BigStraw
(senior tag)

Csak pozitívumot tudok elmondani róla :)


DonaldJames
(tag)

:R


Eztis_Aztis
(kezdő)
Blog

Na, még egy jó játék, ami nem az élmény átadására koncentrál, hanem a userek zsebére. De nagyon örülnék valami szabályozásnak eu vagy akármilyen szinten, hogy ne lehessen ezt a gyakorlatot követni. Vagy legyen egy game f2p, benne mindenféle megvehető szarság, vagy teljes áron adják és ne akarjanak még több lóvét beszedni fizetős dolgokkal. Kivétel ez alól, amikor normális dlc érkezik, azért lehet/ kell is perkálni. :W

[ Szerkesztve ]


Taranti
(aktív tag)
Blog

"Az új fizetési rendszer kimondottan idegesítő."

És ezért nem fogom megvenni a fiamnak+magamnak. Egy online partiban ne szívasson szét egy doppingolt amerikai* (* = meg még akik gazdagabbak nálunk, hogy simán kifizessenek ilyen plusz pénzeket.)


PiTM0N
(tag)

Pay-to-Win multiplayer, 85. Jaj, bocsi ez csak pay to skip, akkor rendben van. A cikk nem rossz, köszi.


AND1
(őstag)

Egy csomó játéknál ez a trend, ezen nem kell kiakadni. Meg kell állni, hogy ne játszál neten. Mindig lesznek olyan amerikai és ázsiai játékosok, akiket nem lehet utolérni. Ezért nem kell foglalkozni velük. Ezt miért olyan nehéz megállni? Egyébként meg, pont a Te esetedben éri meg igazán, mert tudtok játszani a fiaddal egymás ellen. Van ennél jobb? Szerintem ez sokkal nagyobb mulatság, hogy együtt szórakozzatok, mint bármilyen netes multi külföldi hülyegyerekek ellen. Nyilván megmagyarázhatod, de fölösleges (nem bunkóságból írtam).

[ Szerkesztve ]


kovy79
(őstag)

Szerintem nincs semmi gond azzal, ha nem veszi meg a játékot és így a maga módján nem támogatja az ilyen kiadókat és a "játékfilozófiájukat"! Van még pár játék, amivel eljátszhatnak...


PiTM0N
(tag)

Attól, mert nem tetszik ahogyan megoldották, az árában benne van a multiplayer is. Utóbbi ha tényleg nem lenne olyan fontos, akkor szerinted miért csinálták ennyire pénzközpontúvá? Kb ugyan az a hányadék lett ez is, mint a FIFA azokkal a szuper kártyácskákkal. Csak valamiért az ottani rajongóbázis imádja ezt az üzleti modellt, gondolom ezért rakták bele minden másba is már.


Hiftu
(senior tag)

Itt a legjobb alkalom a pénztárca csukva tartásával szavazni.
A pay-to-win sportjátékok az EA-nál hatalmas pénzt kaszálnak.
Nem kell beszállni ebbe a (felhasználó szempontjából) vesztes buliba.

Lehetett volna a multiplayert külön osztályozni annak alapján, hogy mennyire frusztáló, ha egy pénzes amerika tinédzser lenyom a játékban a pénztárcájával.


Pagliacci
(újonc)

Becsszó, hogy nem bántásként írom, de ilyen semmitmondó és felületes tesztet emberemlékezet óta nem olvastam. Főként, hogy a 2k18 a mintapéldája annak, ahol az újságírói és a felhasználói értékelések közt hatalmas szakadék tátong. Emögött pedig az az EA / 2k páros pénzéhsége áll, nevezetesen, hogy egy teljes árú, (részben) offline AAA címből sikerült P2W-t varázsoltni.

Számszerűen: Steamen közel 6 ezer értékelés közül csak 28% (!) a pozitív, a metacritic-en a 3 fő platformon 1,5-1,6 a user score, szemben a kritikusok 80 (PS4) - 85 (XBONE) - 87 (PC) pontszámaival.

Az évről-évre egyre jobban csonkított offline MyCareer mód nem újdonság: tavalyelőtt még csak jobbára a kozmetikai (kiegészítők, tetoválások) voltak elérhetetlenek online profil nélkül, tavaly már az olyan (egyébként a játékmenetet direkten és aktívan befolyásoló) funkciók hiányoztak, mint az (dobás)animációk, idénre pedig eljutottunk oda, hogy már a cutscene-eket sem mutatja az offline MyCareer.

Íme egy, a teljesség igénye nélküli lista arról, mennyire brutális a mostani helyzet:

- 190-200k VC kell ahhoz, hogy DJ-t 85-ös szintre fejleszd. Ez makulátlan játékkal, minden meccsen a maximum A+ értékelést kapva is 3 teljes idény. Tessék csak egy picit utánaszámolni, ez mennyi idő...

- Főleg, hogy a rendszer másként számolja a játékos értékét (rating) MyCareer módban. Csak reprodukáld DJ-t az Options-ben található játékoskészítővel, és ámulj, hol is kellene valójában tartanod. (Ez nem teljesen újdonság, de tavalyhoz képest is bizonyíthatóan durvult a mértéke.)

- A fejlesztők sunyi módon, szép csendben kivették a nehézség szorzót. Semmi értelme mondjuk All-Star szinten játszani, mivel már nem kapsz érte 1,3-szeres VC szorzót. Hogy akkor letekernéd Rookie-ra?

- Nem, MyCareer módban gyárilag nem lehet Pro nehézség alá menni. Volt rá egy glitch, amivel ki lehetett játszani a rendszert, nem tudom, hogy ezt az óta javították-e már, ám a szándék egyértelmű volt.

- Súlyosan megcsonkított Create A Player mód, ami ugye első indításkor már kötelező. Isten veled, face sculpting, van vagy 30 preset, amiket minimálisan módosíthatsz. Majd a user megveszi azokat a hajtípusokat VC-ért, ami tetszik. Vagy ruhákat. Vagy mozdulatokat. Vagy tetoválásokat. Meg úgy nagyjából mindent.

- Amiket kár, hogy előre nem lehet "felpróbálni", vagyis meg kell venned, ha látni akarod, hogy áll a játékosodon. Ja, és az megvan, hogy ezek nem accounthoz, hanem konkrét játékoshoz kötöttek? Ha meguntad vagy elszúrtad a mostani játékosod, az új fiúnál lehet szépen mindent újból megvenni.

- Ráadásul ár-érték arányban borzalmasak, bár a 2k ezt már enyhítette valamelyest a kiadás óta.

- A hivatalos NBA 2k mobil alkalmazás is már csak felét-harmadát (VC) adja annak, amit eddig.

Elképzelhető, hogy a 2K a legutóbbi patch-ben módosított egyiken-másikon valamennyit, de a tendencia ettől függetlenül a napnál is világosabb. Írhatnék még sok mindenről, a MyGM kínos és erőltetett sztori módjáról, ahol szó szerint rá leszel kényszerítve egy játékosod elcserélésére, a kiadáskor nevetségesen eltolt layupokról, a furcsábbnál-furcsább random bugokról, ám így is wall of text lett a posztomból.

A legszomorúbb az egészben, hogy az NBA2k18 kosárszimulátorként nem érdemelné meg, hogy a sárga földbe döngöljék, ám a tényleges játékélményen kívüli körítés maga a fertő. Örülök, hogy a pofátlan P2W modell ennyi embernél kiverte a biztosítékot, remélhetőleg ebből a maflásból az évek óta egyre jobban lustuló 2K csapatnak is kijutott. Ha jövőre sikerül a szó szerint utolsó mentsvárat, a MyLeague-et is eltolni, akkor behúzhatunk egy újabb strigulát az EA által porba tiport IP-k sorába, követlenül az NFS mellé.

[ Szerkesztve ]


elithun
(őstag)

Én főleg ezek miatt bánom, hogy az NBA Live 18 nem jött PC-re. :(
Így most akkor egyik oldal sem kap tőlem pénzt.


PiTM0N
(tag)

Wow, nem gondoltam, hogy a cikk író ilyen felületes. Ők ingyen tesztpéldányokat kapnak, vagy szerintük ez a jó?


NandorHUN
(addikt)

Fostalicska mikrotranzakciokkal van tele a játék és a multi - 85 pont.
Ok.


sp8787
(őstag)

Az ilyen jatekokat en offline Franchise modban szeretem jatszani. Amennyire volt idom belenezni az teljesen normalis es az 1/2 arat amennyiert akcios volt sztem ez a resz siman megerte legalabbis nekem.
Mostmar minden major sportbol(MLB,NBA,NFL.NHL) megvan az a jatekom ahol 3-4 evig ugysem veszek ujabbat hanem csak epitgetem a franchise-okat ha van ra idom ami persze ketseges.

Azok amiket irtal engem teljesen hidegen hagynak viszont aki meg pont azert veszi meg a jatekot na annak ez nagyon durva.


Freiherr
(őstag)
Blog

Nem irígylem a gamer korszakába most belépő humanoidokat, ha ez a jövő.
Szerencsére én már kinőttem ezt, az még egy emberibb rendszer volt.


Krill77
(őstag)

Meg a játékok sem fejlodtek. Múltkor bele néztem abba a robot dinosba. A szep graf mellett pont az volt a gameplay mint 10-20 éve. (a dino hasan voltak érzékeny pontok - azt kellett lőni es kaputo) Viszont ez a dlc/pay to win, meg 'csak multi' irány.. Szörnyű.. El k*rvult az egész.


PiTM0N
(tag)

Akit amúgy is érdekel az ilyen, az ugyan úgy meg fogja tudni venni a magának való régebbieket is. Akinek meg csak az idei FIFA/COD/kutyafüle kell, mert osztálytársainak is az van, azért szerintem nem is kár.


AND1
(őstag)

Nyilván ez is üzleti alapokra van fektetve. Mert ahogy említettem az amerikai és ázsia felhasználók mindent megvesznek. Azért. Annyira unom, hogy mennyien kivannak borulva emiatt. Ezért írtam és teljesen egyetértek azzal, hogy aki nem tudja megengedni vagy nem ért az elvvel egyet, az ne játsszon online. Hátha egyszer változik majd (kétlek). Minden pénzközpontú, miért lenne ezzel is másképp? Ezért mondtam, hogy milyen jó annak, aki a családtagjaival tud játszani.


elithun
(őstag)

Ezt támasztja alá az is, hogy negatív értékelése van Steamen, és az 1.6-os metacritic értékelése. Mindenki szeret fizetni nyugaton, és imádják a játékot, csak ők nem szoktak pontozni, nálunk baj van a fizetéssel és szeretünk pontozni is. Vagy mi.

Szóval na, ne az legyen már a megoldás, hogy "akkor ne játszá' vele", miután megvetted a teljes játékot.

[ Szerkesztve ]

üzenetek