üzenetek

hozzászólások


ldave
(nagyúr)
Blog

Wow, Persona teszt! Köszi Grath!

Fantasztikus játék, minden részletén érződik a termédek munka, amit az Atlus az évek során beletett. Még csak 25 óránál tartok (vagyis legalább 50 még hátravan), de nem ereszt a játék. Tegnap este is fél 12 körül gondoltam na még egy pár napot letolok, aztán hirtelen fél kettő lett és épp egy boss előtt álltam :)
Év elején játszottam végig a Tokyo Mirage Session-t, az is nagyon jó volt, de ezen jobban érződik a profizmus.

Aztán kedves Atlus, most hogy kész vannak a démonjaid HD-ben, jöhet újra a PS2 korabli játékáradat, Digital Devil Saga, Devil Summoner és hasonlók.


Nyugis
(aktív tag)

Üdv

Érdekes mi több kellemes kis elemzés.
Nagyon tetszett ráadásul nekem aki nem játszott az előző részekkel uj és érdekes.
Lehet kiprobálom.


ldave
(nagyúr)
Blog

Ha van konzolod hozzá (PS3 vagy PS4), nyugodtan vágj bele e kalandba. A prezentáció erősen japán (beszélő macska és hasonlók), viszont a témák, amiket érint menet közben a játék, azok egyáltalán nem gyerekesek vagy bárgyúak.


countofhell
(csendes tag)

Nekem már megvan a játék, amint végeztem a MEA második végigjátsszással azonnal hozzá is kezdek. :-)
Az előző részek ( 2-3-4 ) nagy kedvenceim. Jobban szeretem a Persona -t és a Dragon Quest játékokat mint a Final Fantasy-t. :-)


penge111
(őstag)
Blog

Nagyon tetszett a teszted, én épp a Persona 4-et tolom! Az is fantasztikus játék, rengeteget fejlődött a harmadik részhez képest, főleg felhasználóbarátabb lett. A harmadik részben még a karaktereket is nehéz volt menedzselni, illetve közvetlenül nem is irányíthattuk őket. Még 50+ óránál tartok a Persona 4-ben, szóval a Persona 5 végigvitele még odébb van, meg hát a Tales of Berseria is kijátszásra vár, The Legend of Heros I-II-ről nem is beszélve, méghogy halott a Ps3. Jelenleg a Ps3-on 20+ jrpg várja, hogy végigvigyem. A ps2 és psp-s jrpg-ket bele se számoltam :)

[ Szerkesztve ]


davidsone
(addikt)

Nagyon japán ez vagy bejön valakinek v nem. De látszik rajta h tartalmas minőségi darab...
...lehet teszek vele egy próbát eddig a leg japánabb amit toltam az a DMC meg a MGS :DDD Ja meg a Resi!


boost
(addikt)

Szuper teszt. Egyetlen dolog, amivel nem értek egyet az az, hogy ez a P4 másolata. Mikor nekiálltam játszani, illeve mielőtt kijött, pont ettől féltem, de szerintem annyit fejlődött a játék, a nagy dungeonok, lopakodás, fegyverek, hogy sikerült pont eléggé megújítani a P4hez képest. P3 kimaradt. Szóval én elégedett vagyok ilyen szempontból, és ha én osztályoztam volna, akkor pozitívum lett volna, hogy pont eleget sikerült neki megújulnia.


ldave
(nagyúr)
Blog

Ahogy én látom ezeket a játékokat, ez az ötödék rész közelebb van a P4-hez, mint a P3 bármelyik azt követő eipzódhoz. A P4 és a P5 felépítése szinte teljesen megegyezik: tematikus dungeon, határidő, utána pedig 2-3 hetes holtidő a történet szempontjából. Ebben nem igazán lépett előre a sorozat. De nem baj ez, ez egy ilyen stílusú játék.


Grath
(tag)

Igen, ezekre gondoltam én is. Kapsz egy célpontot, egy nap alatt letolod a dungeont, közben fejleszted a kapcsolataidat meg a skilljeidet. A haverok között is elég sok az átfedés: Morgana/Teddy, Ann/Rise, Ryuji/Kanji - nyilván nem egy az egyben, de az archetípusok igen hasonlók. A Velvet Room majdnem ugyanúgy működik, a harc tökéletesen ugyanaz (oké, van 2 új elemi attak meg a lövöldözés), a boltok, az iskola, a social linkek mind igen hasonlóak.

És ha hozzáveszed, hogy a Mementos erősen a P3 Tartarusára emlékeztet, a kis logikai feladatokkal teli labirintusok a Persona Q-ban jóval komplexebbek voltak, a démontárgyalás meg a P2-ből (meg más SMT-játékokból) lett átvéve, igazából értékelhető újítás nincs a játékban.

Szgergely említette, hogy van fegyverfejlesztés, de ennek én speciel zéró hasznát láttam: a lőfegyverek csak az erre allergiás lények földre vitelére jók, igazán nagyot sebezni sosem ezzel fogunk (már csak azért sem, mert limitált a lőszer, ezért sebzésre pazarolni értelmetlen). A lopakodás mondjuk hasznos, de hát eddig is mindig hátulról kellett támadni, most ez könnyebb lett.

A fentieket amúgy nem panaszként mondom, csúcsminőségű játék lett a P5, fantasztikus sztorija és tálalása van. Korai interjúk szerint a játék eredeti verziója még teljesen más volt (sokkal több partitag volt, és nem csak japánban játszódott volna a játék, hanem egy hátizsákos világjárú turistaként közlekedő srácot követett volna), na arra nagyon kíváncsi lennék - és csak ennek fényében érthető az 5éves fejlesztési ciklus.

Régi keresztesháborúm minél több ember rávétele a P4 (és a P4G) kipróbálására, de az hiába jobb, az ötödik rész is fantasztikus. Ha meg az ember nem ismeri az előzményeket, hát a fenti dolgokról nem is tud, őket szimplán megcsapja az eredetiség, amit ez a sorozat fel tud mutatni.

[ Szerkesztve ]


ldave
(nagyúr)
Blog

Nemcsak a karakterek, hanem a kapcoslat közöttük is a P4-hez hasonló, Szerintem a P3-ban kevésbé volt a csapat egy baráti társaság, inkább csak kollégáknak érzeztem őket. A P4-ben jött be ez a legyünk barátok vonal, ami ahogy látom most is jelen van, de hozzáteszem, hogy még csak a második Palace-szel végeztem.

Egy olyan hátizsákos, utazós Persona-t megnéznék, ahol mondjuk helyszínenként új társakat kapnánk magunk mellé, akik aztán ottmaradnak, mután mi továbbállunk. Érdekes lenne.


Grath
(tag)

Igen, a P4-gyel találtak rá a formulára, ami tökéletesen működött, csak kicsit fura, hogy nem léptek túl azon. Nagyon-nagyon remélem, hogy nem járnak úgy, mint a Telltale, akik görcsösen próbálják az első Walking Dead-széria sikerét megismételni, nagy átlagban egyre szörnyűbb eredménnyel.


boost
(addikt)

Elismerem, amiket említettem elég kevés újítás. Szimplán elfogult vagyok a szériával és az Atlussal kapcsolatosan. Persze engem is zavar pár dolog. Leginkább az, hogy a macska folyton aludni küld.

Köszönjük a tesztet, és több ilyet! :R


Kvelstadt
(veterán)
Blog

Köszi a tesztet!
Ami negatívum azok engem nem zavarnak, az előző részekkel meg nem játszottam szóval asszem bátran belevághatok majd.


Snike
(tag)

Felkeltette a kiváncsiságomat a játék! :)
Hamarosan beszerzem, (elöbb meglesem a használtpiacot, hátha ott elöbb találok).

Mennyi a saccolt játékidő?
Mennyire nehéz a trófeákat megszerezni?


ldave
(nagyúr)
Blog

Egy sima végigjátszás 100 óra játékidő körül van, de nem minden trófea szerezhető meg elsőre, szóval ha a Platina fontos neked, akkor két végigjátszással számolj :)


boost
(addikt)

Egyik sem lesz egyszerű. Első heten elfogyott a játék a boltokból, és a 100 óra miatt sokan nem végeznek vele egy darabig.


penge111
(őstag)
Blog

Lesz majd szerintem belőle sok hamarosan eladó, a Persona sorozat rétegjáték. Sokan megveszik a hájp miatt, de sokaknak nem fog bejöni ez a stílus. Mondom ezt úgy, hogy én imádom a sorozatot, jelenleg a Persona 4-et tolom. Haveromnak megmutattam, azt mondta beteg vagyok, hogy én ilyen játékokat (JRPG) szeretek.

üzenetek