üzenetek

hozzászólások


moha21
(addikt)
Blog

Én a nagy hype miatt eélőszedtem az eredetit. Normal fokozaton Leon-al ~2 óra az A fejezet. Claire B 3,5 óra. Hozzáteszem azért párszor már végigjátszottam.

(#139) Silenzio : A RE1 remaster, nagyon fasza, de nekem xbox360-on az irányítás katasztrófa, ileltve aki nem ismeri az eredetit, annak elég nehéz is.

[ Szerkesztve ]


Silenzio
(addikt)
Blog

Kipróbáltam direkt irányítással is, annyira mondták, hogy jobb, mint a tank. Hát a kamerarelativitás miatt én rendszeresen a falakról koppantam le. Nem nekem való.


Murphy(O.o)
(senior tag)

Na a RE 1 az igen, az valóban No 1! És tipikusan jó példa Remake és Remaster közötti különbségre (amit korábban jól felkevertem)

Az 1996-so eredeti RE 1-nek egy remake-je a 2002-ben kiadott változat, ami nemcsak grafikai újítást hozott, de jól átdolgozta az eredeti storit is. A 2015-ben megjelent RE 1 HD Remastered pedig ennek a 2002-es kiadásnak a grafikailag felturbózott változata, de a játékban változás már nem nagyon van.

Amúgy a RE 2-ből nekem mindig is hiányzott az lehetőség gazdag játékmód ami a RE 1-nél megvolt. Mai napig nem tudom hányféle képen történhettek benne az események attól függően, hogy mikor mit csináltam, vagy épp nem csináltam.


AxBattler
(nagyúr)

Van lehetőség mai PC-n, vagy konzolon futtatni / megvásárolni az eredeti trilógiát?

Szerk.: legálisan persze.

[ Szerkesztve ]


xeon forever
(senior tag)

@@@@A RE1 remaster, nagyon fasza@

Nekem is nagyon bejott... Igaz gyorsan ezt mar nem tudtam vegig vinni zsigerbol, pont a valtoztataasok miatt. Sot igy sok evvel kesobb mar csak easyn jatszottam vel kizarolag a story miatt.

RE2- vel is ez a helyzet most. Nem a kihivas miatt jatszom, hanem a szebb garfika miatt es a story retro feelingje miatt.


Silenzio
(addikt)
Blog

Igen, igazad van. Sokat gondolkodtam, hogy a zeneiparban használt remaster kifejezés a játékiparra vonatkoztatható-e egyáltalán, és arra jutottam, simán. Javul a látvány és a hangzás, más nem. Viszont a Crash Bandicoot nem remaster-e? Vagy az azt hiszem általad említett Outcast átdolgozás, amiről még nem is hallottam korábban. Az egész alap maradt mindkettőben wireframe szintig, amit egy új engine prezentál. Még az irányítás is ugyanolyan mindkettőben, mint rég.

A RE1-gyel kapcsolatban ezt érzem én is. A RE 2 jobb játék lett szinte minden szempontból, de hiányozott nekem ez a rejtett eseményes, leágazásos misztikum. Többek közt erről is írtam a cikkben. Már majdnem két hete feltöltöttem, de sajnos még mindig korrektúra alatt van. Mindegy, addig haladok tovább a második résszel...


Murphy(O.o)
(senior tag)

Na majd elolvasom azt a cikket, ha végre megjelenik! Nagy RE fan vagyok, de biztos lessz benne számomra is újdonság :R


Silenzio
(addikt)
Blog

Köszi! Legalább 4 részes lesz, ha mindenre kapok lehetőséget/időt. :D A RE 2 remake lesz a vége, meg némi ötletelés arról, hogyan tovább. Ma remélhetőleg be tudom fejezni Claire kampányát is, már nagyon furdal a kíváncsiság, hogy oldottak meg ezt-azt. :)

Tervezek utána írni a Silent Hillekről, Dead Space-ekről, meg a többi ismertebb survival horror matériáról. Várom az ötleteket.


krisz12071
(tag)

Sziasztok!
Ha már ilyen jól pörög a fórum,akkor egy kis segítség kellene.
Vissza lehet jutni valahogy a rendőrőrsre lentről?
Vagy csak a harmadik medál behelyezése előtti mentéssel?


Murphy(O.o)
(senior tag)

Csakhogy meglegyen a feeling, úton az új telefontokom :


bcbrown93
(csendes tag)

Szia!
Egészen amíg a Laborba nem mész le, lesz még lehetőséged ;)


krisz12071
(tag)

:R :R :R :R


Silenzio
(addikt)
Blog

Található egy "rejtett lift" a csatornában (ha még nem volna meg).

Egyelőre nem tűnik úgy, hogy túl nagy különbség van egy Claire főkampány és egy Claire 2nd run közt. Ebben jó nagy csalódásnak tűnik a gamma, de majd kifejtem, ha eljutok odáig, és biztosan így van. Leonnal még nem kezdtem második nekifutást amúgy.


krisz12071
(tag)

Köszi,még csak most értem le az alsó szintre.


Silenzio
(addikt)
Blog

Összességében csalódtam a játékban a kampányokban rejlő tartalmat illetően. Hiába vezetik a főkampányt és a 2nd runt 4 rubrikában, ez valójában két kampány, meg egy icipici plusz második nekifutásra. Szánalmas kamu az 1998-as tartalomhoz képest, és már az is jobbára kamu volt. Mert:

- Anno a B küldetésben új helyszínek voltak, és sokkal inkább érezhető volt, hogy párhuzamosan zajlanak az események. A vallatóban az ablak be volt törve, a fogaskerekűt vissza kellett hívni, a liftkocsi helyett más útvonal kellett, ami miatt be kellett hatolni a gyárba. A két karakter esetében máshol történt a találkozás, és volt rádiókapcsolat. Itt is van rádió, mégsem beszélnek egymással.

- Leon B küldetésében Ada máshogy "halt meg" és teljesen más helyszínen.
- Claire B küldetésében nem kellett Sherry-t irányítani, és nem fertőződött meg, helyette tök más szerepe volt. Itt meg hülye módon összemosták a két kampány eseményeit. Annette halála körülményei is mások voltak a két karakter esetében.

Abszolút nem éri meg végigtolni a 2nd runokat, két gagyi pisztoly csak a jutalmad, meg hogy Marvin nincs jelen - cserébe viszont nem kapsz más mellékszereplőt. Ez vajon melyik bolygón vállveregetésre méltó?

Egyetlen pozitívumot tudok hozni, hogy Leon B küldetése a hangtompító hiányában, Mr. X hangsúlyosabb jelenlétében és a sok plusz zombi miatt eléggé húzós lett, főleg ha "A" minősítésre gyúrsz. Talán ez a legizgibb felállás a játékban.

Vegyük hozzá, hogy állítólag 3 évig készült, és hogy ehhez képest minimális effort lett volna leprogramozni a plusz történéseket.

A RE 2-t a prototípus bukása után lefújták a fejlesztést 1997 februárjában. Mivel 1998 januárban jelent meg a végső játék, és kb. a 0-ról írták újra, 11 hónap alatt többet hoztak ki belőle anno, mint ma tripla annyi idő alatt.

[ Szerkesztve ]


kolopele
(őstag)

Szerintem meg remek remake volt, miután mindennel végeztem kijátszottam még a túlélő módot is, ami adott egy röhejes tofu túlélő módot, majd a három dlc - t, ami után szintén megnyílt még egy, majd Claire full nude módját is. Ez utóbbi minden pénzt megért :DDD


Silenzio
(addikt)
Blog

Nem volt rossz, de ez 2 végigjátszásra elegendő spiritusz, nem 4-re.

A Ghost Survivor módok keménynek tűnnek, azokat szerintem egyelőre hanyagolom, és a többi résszel foglalkozok. Nyugtass meg, hogy a full nude mód mod, nem eredeti játékmód. Én az fps nézetet fogom implementálni.


kolopele
(őstag)

Persze, az nem eredeti játékmód :N Viszont marha jól néz ki Claire..........
Az hogy kemény a survivor aláírom, ha lenne sok hajam kihullott volna mind egy szálig, a tofu módról már ne is beszéljünk, hogy azt hogy találta ki a Capcom el nem tudom képzelni. Azt még nem bírtam végig vinni.

[ Szerkesztve ]


moha21
(addikt)
Blog

"Claire B küldetésében nem kellett Sherry-t irányítani"

De bizony kellett, Claire A-ban és B-ben is irányítani Sherry-t. Egyik esetben zombik, míg a másik esetben zombikutyák között kell elszökni. ( Ládatologatás a vizes részen ).


Silenzio
(addikt)
Blog

Nem erre gondoltam, hanem a csatornás részre. Amikor beleesett a lefolyóba, a B küldetésben már nem kaptad meg az irányítást. Mondjuk ez sem fícsör.

Kijött a Resident Evil REtrospektívem első része. Jó olvasgatást.


ztylor
(csendes tag)

Eszméletlen jó játék lett, hihetetlen, hogy egyben hasonló és különböző atmoszférát kölcsönöz a game a Biohazard után. Kíváncsian várom (ha lesz) a Nemesis remasteredet is :)

üzenetek