üzenetek

hozzászólások


sxxorp
(senior tag)

Egy kifejezetten jól sikerült készülék, ha az A40 méretében ezt hozzák ki, nálam komoly ellenfele lehetett volna az MI 9 SE-nek.


vodrosjozsi
(senior tag)

Na ez tetszik. Jó ára van, ennyit megér és év végére ez is beesik 100 alá, jó vétel lesz. Nem tudom mentic mit szólna ehhez.


Emericus Max
(junior tag)

Jó kis telefon, de a képernyőbe épített újjlenyomat-olvasó nem értem, hogy miért jó pont egyes telefonoknál? Vagy miért hiányolja bárki is a csúcskészülékekből ahol nincs?
Maga a cikk is azt írja, hogy:
"A kijelző mögé helyezett ujjlenyomat-olvasó, ami egy hi-tech megoldás, de itt is érdemes tudni, hogy pontosabban kell céloznunk az ujjunkkal, illetve némiképp lomhább is a procedúra, mint az évek alatt tökélyre fejlesztett hátlapi opcióknál."

Szóval engem halálra idegesít, hogy tapicskolom a kijelzőt és nem old föl csak sokadik próbálkozásra. Vagy csak szimplán lassabb, mint a hagyományos fizikai gomb/szenzor. Sokkal jobb a hátlapi, előlapi vagy esetenként a bekapcsológombba épített szenzor. Szóval az kijelzőbe integrált szenzor, nekem bármelyik telefonnál inkább hátrány, mint előny.
Szomorúan olvastam, hogy a Mi Mix 4-ben is ez lesz már. Ez egy fölösleges innovációs irány, amíg legalább nem éri el a hagyományos szenzorok hatásfokát.


Emericus Max
(junior tag)

A 3 kamera dettó fölösleges, ha csak az egyikkel lehet jó képeket csinálni. Lassan, olyan lesz ez a kamerák számával, mint a pengés borotva. Hány rohadt penge kell bele még?
A Nokia 5 db hátlapi kamerája jó példa volt, hogy mekkora baromság ez.


Nincsen
(kezdő)

A rendszerről beágyazott link nem működik. Nem mintha, amúgy nem lehetne megtalálni, csak gondoltam szólok :)

A Samsunggal kapcsolatban még mindíg az az érzésem, hogy csak a kötelezőt adják. Az AoD szerintem elvarható ennyiért, a képernyőbe épített ujjlenyomat olvasót, meg szerintem sokan nem hiányolnák, ha emiatt kicsit olcsóbb lenne. Ez még mindíg csak felzárkőzás a középkategóriás kínálatban.

Egyébként, korrekt készülék lett, ezzel már paliban vannak a többiekkel.

Szolgaltatónál az árazás sem vészes. Csak az a fránya 6 Gb Ram miért nem fért bele? :N


sxxorp
(senior tag)

Újabb divatfika, mindenhol ezt hallottam, ezért előre tartottam ettől az Mi 9 SE-nél, de az teljesen korrekt módon működik a való életben, talán leheletnyivel tovább tart, de nekem sokkal jobb helyen van, mint a hátulsó, nem beszélve arról, hogy letett / autós tartóban lévő telefonnál mennyivel jobb. Összességében egyelőre tökéletes, hosszabb távon meglátjuk.


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Köszi a jelzést, pótoltam a linket.


Pro Koryak
(senior tag)

"a független piacon viszont van egy óriási ellenfele, a szintén friss Xiaomi Mi9 SE, amely nagyon hasonló paraméterekkel a 100 lepedős álomhatáron belül tud maradni. "

A Mi9 SE-t mégis melyik boltban lehet megvenni a 100 lepedős álomhatáron belül, itthoni boltban???????

Az A50 ilyen fos kamerával 125e ft-ért meg egy kibaszott nagy lehúzás!!!
Persze paraszték megveszik majd valamelyik szolgáltatónál "100év" hűségidővel.
:R


AxBattler
(nagyúr)

A kijelzője büntet, annyira jó! Láttam élőben.

Az új szériának egy camera2api + GCam tenne jót, mert ez a gyári, ennyiért, egy kalap... :U


mcs
(addikt)

Hát én is vagyok akkora paraszt, hogy megveszem idővel az A5 2017 méltó utódjaként, mert egyszerűen nincs számomra olyan készülék másik gyártótól, ami annyira tetszene. A telefon amúgy sem minőségi fotók lövésére alkalmas eszköz. :)


Nincsen
(kezdő)

Nincs mit. Én köszönöm a munkátokat. :)


sxxorp
(senior tag)

Szombattól Lurdy ház Mi Store (mára ígérték a xiaomi.hu-ra is de nem látom fent)


hyperspace
(őstag)

"A hátlap fényes, ám ebben a világoskékes árnyalatban a maszatok nem látszódnak meg rajta. Noha nem fém, ennek ellenére nincs vezeték nélküli töltési lehetőség (ez egy kihagyott ziccer)"

Üveg vagy műanyag a hátlap?


Doki42
(aktív tag)

Nagyon tetszett a teszt a készülék nem különben :DD


.Szaki.
(őstag)
Blog

Teljesen korrekt középkategóriás palettát dobott össze a Samsung az A40-nel és az A50-nel. Rég volt ilyen.

[ Szerkesztve ]


Richie86
(senior tag)

Bravo Samsung, ezt most tényleg jól megcsinálták :K
Egyetlen (szubjektív) fekete pont nálam, hogy az új rendszerben olyan ormótlan nagyok lettek az ikonok, nekem baromira nem tetszik.


HKorn
(őstag)

Nekem is nagyon bejönne, ha mondjuk az S10 méretében jött volna és nem az S10+ méretében.

Amúgy Telenornál 100K feltöltős csomagban függetlenül. Így már pláne kevesebb az ellenfele szerintem.

Jó lett a teszt amúgy.


babosmiki
(őstag)

Hát én majd két hete használom az A50-et teljes megelégedéssel, és megemlítendő, hogy mobilboltban 85 az ára egy év garival.. Amúgy S9+ t váltott, és nem fáj egyáltalán..


ben11
(őstag)
Blog

Én voltam olyan paraszt, hogy 2 év hűségre nem vettem meg 50 ezerért. Erre most 75-be kerül. :W


mjani1172
(őstag)

Sziasztok!

megnéznétek a képeket még egyszer? Legyen az első. Én borzasztónak látom őket. Most komolyan, egy éles részlet nincs rajta.
Sőt, semmi jó nincs rajta.

[ Szerkesztve ]


sxxorp
(senior tag)

Az A40-et is 48-ért láttam először a legkisebb számlás csomagban a webshop-ban. Aznap, mikor a Telenor boltokban ténylegesen elérhető lett 50-ért (-2000 az online kedvezmény), a webshop-ban már egyáltalán nem volt rendelhető, és nem sokkal később 58-ért láttam újra...
HKorn: igen az S10 méret még épp belefér, de az A40 / S10e lenne az igazi
babosmiki: sok szerencsét a bolti garihoz...

[ Szerkesztve ]


khron78
(senior tag)

Hiába szebb és jobb mint az A40, ekkora méretben csak egy tucat marad.


Gusztáv
(addikt)
Blog

Idén ez lett a vevőcsalogató, meg a kijelző mögötti új lenyomat olvasó. Minden évben kell valami, amivel el lehet adni az új készülékeket. Gondolom jövöre jön a lebutított periszkópos kamera a középkategóriába. Mondjuk én a vezeték nélküli töltésnek jobban örülnék, de azt valamiért nagyon nem akarják belerakni ezekbe a telefonokba.


adalbert1
(addikt)
Blog

S9+-ról miért váltottál A50-re (tényleg kíváncsi vagyok, nem trollkodásból írom)? Specifikációkat nézve rengeteg dologban visszalépés (persze van, amiben előre).


dragonfx
(veterán)
Blog

nagy kérdés:

mi a2öm van.megérné erre cserélni?
jack nagyobb kijelző jobb panel.
aza 125e.s ár 85e. ugy egyből másabb.
vagy inkább rn7? vagy várni az a60,a70re?


Harsányi Cs
(lelkes újonc)

a samsung A sorozata nem támogatja a camera2 api-t?


K0vasz
(tag)

vagy a hajlított kijelző lesz az ok, vagy pedig az aksi (esetleg az FM rádió ;] :D )
minden másban jobb az S9+


vilmose33
(senior tag)

Köszönöm a tesztet. Plusz pont az FM rádióért.

[ Szerkesztve ]


K0vasz
(tag)

ami kis dadogás előfordul, azt általában a Bixby számlájára írhatjuk, de ezt itthon olyan sokan egyébként sem használják.

szerintem ezt SEHOL, SENKI nem használja. még a legegyszerűbb utasításokkal sem birkózik meg, hiába ismeri fel egyébként jól a szavakat. egyszerűen nem is lehet egy lapon említeni a google asszisztenssel
(akinek meg a rutinok (vagy hogy hívják azt a funkciót) kell, annak meg ott vannak a 3rd party appok, amik alighanem szintén jobbak a bixby megoldásánál)


Harsányi Cs
(lelkes újonc)

hát igen, én se értem a telefonok kamera tesztjeit, rámondják hogy ilyen jók a színek, meg olyan jó a dinamikatartomány, de ezeket mind meglehet változtatni photoshoppal, ha fakó akkor feltolod a saturációt és/vagy a vibranciát és kész, de ha az android balfasz algoritmusa a zajmentesítéssel eltünteti a részleteket a képről akkor azt már nem lehet helyrehozni, szerintem a kamera esetén a részletességnek kéne a legfontosabbnak lennie mert minden más megváltoztatható rajta bizonyos mértékig

[ Szerkesztve ]


AliceWake
(HÁZIGAZDA)
Blog

Én úgy emlékszem, az A40 támogatja a manuális kamerát. Szerintem megnéztem, csak nem emlékszem már...


Harsányi Cs
(lelkes újonc)

meg jó kérdés hogy milyen szinten, mert ha csak limited akkor a funkciók egy része nem elérhető, mondjuk ezen a téren az S sorozat a tuti, még a RAW HDR-t is támogatja az S7-től kezdve

(RAW HDR: egy gombnyomásra 3 DNG fájlt ment egyszerre különböző expozíciós idővel)


Pro Koryak
(senior tag)

Nelegyénmánparaszt, hogy megveszed... :DDD


mjani1172
(őstag)

Az ok, de ez a mostani állapot mintha hibás lenne.Furcsa hogy csak én látom, máskor ennél sokkal jobb fotókat kritika illet, ez meg olyan mintha nem is fókuszált volna. :(( Meg ezek a színek.


harry3
(őstag)
Blog

Múlthét csütörtökön érkezett meg. Első Samsung telefonom, Nokia 7 Plust váltott. Egyenlőre nagyon elégedett vagyok. A MIUI-t és az EMUI-t is kipróbálva azt kell mondanom, hogy a One UI tetszik a legjobban, bár úgy is csak idővel jönnek elő a negatívumok.


Csocsesz75
(senior tag)

Nekem nincs az ujjlenyomatolvasóval semmi bajom, pontos és szerintem gyors is. Számos videót megnéztem, hogy miért mondják sokan pontatlannak és lassúnak.

Sikítófrászt tudnék kapni mikor az ujjhegyüket rakják a szenzorra a "tesztelők" a koncentrikus körmintákat messze elkerülve.

Azt kell mondjam ezek mind felhasználói hibák, nem a leolvasóé.


draco31
(addikt)

Most már 2 hete nyúzom én is, eddig tetszik a dolog. Aztán majd kiderül 1 év múlva is így lesz-e :D


erahurka
(veterán)
Blog

Erre felkúszik a gcam vajon? Este sokat dobhatna rajta. Nappal viszont tényleg nem rossz 25MP módban.

Amúgy tetszetős telefon, időnként megnyomkodom a boltokban.


dedike
(addikt)

Speciel, így sok-sok év után is imádom Bog tesztjeit, mert karakteresen, a lényeget megfogva közli a legfontosabb infókat az adott telefonról! :R
Én egyébként a 40-et vettem, éppen a méretei miatt...


Tapsi75
(senior tag)

Mi a vodától 40-ért hoztuk el az a40-et


Permet Elek
(senior tag)

Azért egy optikai képstabilizátort kaphatott volna a főkamera.


harry3
(őstag)
Blog

+1
A kedvencem az volt, amikor az egyik videóban a csávó elkezdte dörzsölni a szenzort az ujjával, amikor regisztrálni akarta. :DDD Én kicsit lassabbnak érzem, mint a kapacitív megoldást(pontosságra ugyanolyan jó), de a mindennapokban közel sem olyan borzasztó, mint a videókban. Meg ugye már úton van hozzá a javítás.


Noukoum
(senior tag)

Kiváló telefon lett, nagy akkumulátor külön pluszpont. Nyitó ár is pont jó, mert ez fog csökkenni bőven.


tom120514
(senior tag)

Egy hete van meg, nem felhőtlen a boldogság. Térerő gyengébb, ahol más netezik, én örülök ha pici térerő és Edge van, persze ez lehet a Telenor hibája is, mindenesetre nem jó. Extrém helyzet, kórház alagsor de akkor is.
Hiába 4 Gb RAM, a Redmi5 3 gigával gyorsabb, ez akadozgat a menüben. Az ujjlenyomat olvasó is sokkal jobb, gyorsabb azon.
A kijelző szép, a kamera nem rossz, Redminél jobb amit el is várok ha már kétszer annyiba kerül minimum de egy S6 (az van itthon, azzal tudom hasonlítani) jobb, pedig ugye nem mai cucc.
Akksi klassz, állat vagyok - sok Chrome, 60-70-több lap nyitva, 3 email szinkronizálás mellett 4-5 óra SOT úgy, hogy amikor eszembe jut, megölöm a rohadék adaptív fényerőt, bár idővel mindig feltámad.
Telenor céges előfizu mellé olcsó volt így nincs gond de tele áron mérges lennék.


spider80
(őstag)

S6hoz ne hasonlítsd. A mai napig az egyik legjobb a kamerája nappal.


Quqesz
(veterán)

Vodánál 100e láttam, sztem annyiért jó telefon.....viszont az S10+ kijelzőjét még mindég Pink Panther tervezi? ;] :O pont így egymás mellet nagyon feltünő(és szégyen, hogy az olcsóbb a jobb)


sityupityu
(addikt)

Teljesen egyetértek. 125 ezret ez a telefon sehogy sem ér meg. Egyébként volt kezemben ez a készülék, no komment hogy milyen képeket készít, az olcsóbb kínai telefonok egy kamerával is hazavágják ezt. Tényleg az van, hogy a kijelzőbe helyezett ujjlenyomat olvasóval és más egyebekkel sokakat meg lehet szédíteni...

(#24) adalbert1 Na az ilyenen én is meglepődök. Tegyük fel, hogy esetleg behalt az S9 és ez miatt váltott, de aki korábban már ennyit költött telefonra annak általában már vannak bizonyos elvárásai egy készülékkel kapcsolatban amit ez biztos, hogy nem fog kielégíteni.

(#44) tom120514 Ahogy előttem is írták, hiába régebbi akkor sem egy kávézó ilyen tekintetben az S6-al.


foreverNokia
(csendes újonc)

Mint a felhasználó nevem is mutatja , de a Nokia 9 PureView vártam de én is nagyot csalódtam, itt ez egy jó eltalált Samsung Galaxy A50, bár én a Samsung A70 :C re várok (szolgáltatói konstrukcióban :) ) remélem ott már jó lesz a kamera, a 140 ezer , amennyibe most kerül remélhetőleg lefelé megy majd annál is , azzal leváltom én is a Nokia 7 plus-t :R Bár még nem csalódtam benne , csak a rádió hinyzik :W

[ Szerkesztve ]


Dave1984
(őstag)

Pedig én is azon gondolkodom ha ne adj isten osszetorik az S9+ ilyet veszek. Kamera pont nem érdekel.
Audio rész szerintem ebben is korrekt van FM rádió és nagyobb akksi. Anno 230ezerert vettem meg az S9+t de eldöntöttem többé 100ezernel többet nem adok ki telefonra. Nem ad annyival többet.

Más: Hazánkban hivatalosan nem is lesz elérhető a 6gbos verzió? 4et kevésnek érzem


elfelejtette
(veterán)

Xiaomi Mi9SE 6GB RAM-mal nem lenne opció? Szintén 100e körül van...

üzenetek