Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Raysen623
(PH! addikt)

Lehet jobban jár így mindenki, a játékosokról már nem is beszélve.


Cythyel
(senior tag)

blizzard-os emberkék, fejlesztők, vezetők távoznak folyamatosan a cégtől, túl sokat akar az activision, kicsit 2nd EA érzésem van már...


Mrpingvan
(kvázi-tag)

Bevallom én sosem szerettem a Blizzardot és mindig is egy pénzéhes cégnek láttam, de lehet csak jós vagyok :DDD
Amúgy szerintem a Bungienak nem fog ártani a kiszakadás. Sőt....


vitaro
(senior tag)

Oriic, a bevezető és az első mondat egy kicsit magyartalanra sikeredett, megtennéd, hogy átfutod őket még egyszer?


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Jogos, sry, javítottam. :R


ribizly
(PH! kedvence)
Blog

Azért nem vagyok én ebben annyira biztos. A Destiny nem azért lett olyan, mert azt az Activision-Blizzard úgy akarta. A Bungie-nél sem valószínű, hogy azok dolgoznak még, akik anno az ONI-t meg az első Halo-kat összepattintották. ;)


Gery9112
(őstag)

A cég működtetésének a célja a profitszerzés, ehhez nem kell jósnak lenni. :DDD

Sok mindent el lehet mondani a Blizzardról (főleg a mostaniról) de nem sok fejlesztőcsapatot lehet mondani, akik hosszú-hosszú éveken keresztül foglalkoznak a játékaikkal.

Azonban ki tudja meddig lesz Blizzard a Blizzard főleg, hogy Mike Morhaime már a tanácsadó szerepéről is lemondott és végleg otthagyja őket. Az Activision egyik fejlesztőnek se tesz jót, főleg olyanoknak, akik addig dolgoznak egy játékon, amíg tökéletesnek nem érzik.

[ Szerkesztve ]


Cythyel
(senior tag)

na igen, a Blizzard féle when its done sosem tetszett az Activision-nek, ők hamar ki akarták adni, és majd aztán patch hátán patch, Blizzard meg nagyon keveset akart utána patchelgetni, inkább mást finomítani az adott játékon


Mrpingvan
(kvázi-tag)

Én szerettem a Destiny 2-t :( Az egyetlen gondom vele az volt, hogy túl sok mindent zárnak DLC-k mellé... ami igazából nem lenne gond, hanem 80USD/év lenne kb. Persze, olcsóbb idővel, jönnek akciók,... De akkor is. Rainbow Six Siegeben is éves Season Pass van, rengeteg DLC,... viszont azok nem zárnak el semmit, mert játékórával is "kitudod váltani"

Szóval egész játék szerintem a pénzéhesség miatt olyan, amilyen.
(Destiny 1-ről nem tudok nyilatkozni PCs vagyok)

[ Szerkesztve ]


FefeeX
(PH! nagyúr)

A Blizzarddal önmagában nincs is baj, nem is lenne, ha a pénzéhes Activision nem hajtotta volna szét őket, gyakorlatilag nincs új fejlesztés, hanem DLC-k meg csomag szemetek formájában árulnak szarokat a százéves játékokhoz, meg teljes áron árulják a felújított verziókat.
A StarCraft2 gyűjtői kollekcióm volt összesen vagy 80ezer, de még külön vettem Nova missziókat, és még mindig nem férek hozzá a content jó részéhez, mert azokat azóta adták hozzá, plusz pénzért.

A WoW helyzet pedig amúgy faszán átjön a Destiny-ben is, gyakorlatilag először a WoWnál is az volt a gond, hogy a szerverpark nem bírta a patcheket, utána napokig nem lehetett játszani normálisan a frissen teljes játék áron megvásárolt DLC contenttel, mert számoltak vele, hogy pár nap/hét, és nincs szükség plusz szerverre, addig meg szívjanak azok, akikből úri módon élünk. Ez sajna ugyanez a D2 esetén (és volt a D1-ben is). Ugyanez a mikrotranzakciók esetében. Először megcsináltatták a WoW-ban, miután beletettél 100+ ezret, még vegyél kis szirszarokat egy vagon pénzért... Ha elköltesz 100 ezret valamire, ne lehessen már Freemium szinten túlvásárolni, ha csak mounttal, kinézettel, színnel is. Olyan ez, mint ha berendezkedsz a földi fizikára, aztán hirtelen megváltoztatja valaki az addigi fizikát, és már lehet meg sem vennéd így fullosan... Destiny 2 Eververse ugyanez.


keldorpapa88
(Jómunkásember)

Az Activision olyan mint a rák, ha kigyógyul a Bungie belőle csak jól járhat...


wjbhbdux
(PH! addikt)

Mike Morhaime Richard Lewis belső infója szerint azért lett eltávolítva mert ellenezte ezt a nagy Overwatch eSport nyomulást amit erőltet az Activision oldal, Bobby Kotick ugye személyesen házalt a milliárdos barátainál hogy szálljanak be a buliba.

Hogy ez most jót tesz-e a Bungienak azt majd meglátjuk. Én remélem hogy az a végeredmény hogy nem új játékokat fognak csinálni mint ahogy az eredeti terv szólt, hanem egyet bővíthetnek mint pl. a Warframe 6 éve, vmi értelmesebb üzleti modellel mint ez az évente fizess 3xX eurót +3*5 szintért..

A másik oldalon viszont ott van hogy baromi lassan dolgoznak, az eredeti szerződésük szerint idén a Destiny 4 kellett volna hogy kijöjjön.. nem lepne meg hogy ha most még sehogy sem álltak a 3-mal se, és ezért zárta el a pénzcsapot az Activision, ez már pazarlás volt nekik. Önállóan hogy fog ez menni? Reméljük a legjobbakat.


ribizly
(PH! kedvence)
Blog

Maradjunk annyiban, hogy nagyon gyorsan ki lehetett maxolni a játékot, ami után már igazából nem nyújtott semmit, kivéve (ahogy írod is) ha DLC-ket vásároltál.


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Tökre örülnék, ha ezek az egykor méltán nagy hírű, de ma már leginkább csak önmaguk árnyékaként létező stúdiók szépen mind leráznák ezeket a retkes, pénzéhes kiadókat magukról. Az IO Interactive is kivásárolta magát a Square-től, nem is lett epizodikus az új Hitman szerencsére.
Bárcsak a DICE is szakítana az EA-vel.


DummyBoy
(őstag)
Blog

Ha megvan a Forsaken, akkor nagyjából tudod milyen volt a Destiny 1, ugyanis az volt a nagy ötlet, hogy extra pénzért D1-et csináltak a 2-ből...


hombre[EU]
(őstag)

Megveszi a Microsoft.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Azok után, hogy lelépett az MS-től a Bungie? :D


Stevenstyle
(senior tag)

Akár még az is lehet. Igazából nem lennék nagyon meglepve.

Nagy kiadó nélkül AAA címeket sokáig nem nagyon fognak tudni finanszírozni, pláne két felemás Destiny után. A Microsoftnak meg most minden csapat jól jön ami legalább a közepesen sz*rnál jobbat tud csinálni és megvásárolható elérhető áron. Már pedig arra mérget vennék, hogy a 2 Destiny után most jóval kisebb a Bungie piaci értéke, mint anno amikor összebútoroztak az Actival.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Én azt mondom hogy egyelőre megpróbálkoznak saját maguk kiadni a játékukat (NetEase 100 milliója szerintem egy játék kiadásához talán még elég is lehet), aztán ha abból nem szedik meg magukat, akkor keresnek egy újabb nagy kiadót. Kérdés, hogy az üzletet veszik-e figyelembe és hajlandóak-e újra tárgyalni az Microsofttal? (Vagy mennek Sony-hoz, esetleg EA-hez. ;] )


Cythyel
(senior tag)

vagy az epic-hez, valve-t én kilőném, sony-ról nem rémlik infó hogy milyen kiadó, de ea-nál biztos hogy jobb


hombre[EU]
(őstag)

A tékozló fiú története :) azóta több,mint 10 év eltelt


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nyilván ez a Bungie (Na meg persze az MS) vezetőségétől is függ. Emlékeim szerint azért a szétválás annyira nem volt örömteli.


hombre[EU]
(őstag)

Isten ments,hogy a Sony kezébe kerüljön a Bungie :D Egy újabb szeg lenne a "konzolháború" koporsójába. Képzeld el,hogy a piac egyik legjobb multi-shootere Sony exkluzív lenne. Szépen a Micro adjon nekik 3-4 évet, egy vastag csekket és hagyja ōket dolgozni. Rengeteg potenciál van ebben a csapatban,lásd Destiny (a játék magja/alapja az egyik legjobb a maga kategóriájában)


ribizly
(PH! kedvence)
Blog

Pedig érdekes volna látni mit tudnak alkotni, ha egy olyan környezetben dolgozhatnak, ahol minőséget és content-et kell adni a vásárlónknak.


hombre[EU]
(őstag)

Láttuk már az X360-as idōkben


ribizly
(PH! kedvence)
Blog

Láttuk azt már előtte is (ONI). Én inkább attól tartok, hogy már nincsenek ott azok akik anno a minőségi cuccokat rakták össze.


hombre[EU]
(őstag)

Én a Destinyket már nem játszottam, de amit hallottam és itt olvastam róla az alapján nem az volt a probléma,hogy a játék nem jó (sōt, vannak itt 1000+ órás destinysek),hanem kevés. Nem a kreatív munkával van baj,hanem a tartalommal és ez inkább pénzügyi döntés. Nagyon jó példa a cod/bf széria. Évente megjelenik 5-6-7 map,amit nyugodtan dlc formájában $20-30 dollárért árulhatnák az elōzō részhez, ha nem ugranak 30 évet az idōben :) Így rá lehet sózni az emberekre dupla-tripla áron.


FefeeX
(PH! nagyúr)

Erről van szó. A content kevés, a minőség viszont mindenen felüli. Ezért van az, hogy sokszor kiakadunk, otthagyjuk fél évig, aztán játszogatunk kicsit cél nélkül, és újra elragad. Maga az egész rendszer is egyedülálló, tapasztalataim szerint nincs még egy ilyen jól eltalált shooter.
És ugye mivel azt nyilatkozták, hogy megszűnnek a Sony exkluzív cuccok... Nyilván valamennyire a pénz beszél, de vannak kevésbé pénzorientált emberek, akiknek már az elég, ha jól élnek belőle és csinálhatják amit szeretnek, nagyobb megelégedésre... Nagyon sokáig a Blizzard is pont ilyen volt. Rengeteg ingyen contenttel, ingyen frissítették a StarCraftot is kb 10 év után... Csak hát a pénzsóvár Activision... Szóval én nem írnám le őket, szerintem egy ekkora névvel már egy életre meglehetnek ha okosan csinálják, marketinget meg majd csinál magának a játék, ha végre tényleg olyan lesz...


keldorpapa88
(Jómunkásember)

Igen, maga az Activision romboló hozzáállása volt a probléma. Én azt olvastam, hogy szerződés alapján idén a Destiny 4-nek kellett volna jönnie.
Most ez történik a Blizzard-al is, költségcsökkentés és tartalom gyártása szoros határidőkre... nincs több when it's done.


Gery9112
(őstag)

Ezért néztem én is anno amikor az Acti és a Blizzard "összejött". Elég sok pénzről lehetett szó mert a kettő hozzáállása a játékokhoz kb. ég és föld.


keldorpapa88
(Jómunkásember)

Az egyik játékosoknak gyárt játékot, persze profitért cserébe, a másik a befektetőknek meg a részvényeseknek, ez a hatalmas különbség. Utóbbiaknak, mint az Activision, EA stb. el kell (kéne) tűnniük.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ennek a cikknek semmi értelme. A NetEase a pénzt egy új IP-re adta, szóval miért jönne mobilra a Destiny?

üzenetek