Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


enginev3.0
(PH! félisten)
Blog

Kezdenek elfogyni az ötletek

Mondjuk személyszerint piszkosul hiányolom a WP beintegrált közösségi részét

Nagyon unalmas a sok gyárilag feltett szemét, gyártótól függően van belőlük szép számmal, de már a gyári Google alkalmazások is feleslegesek

Nem lenne rossz ha a ember első indításkor választhatna hogy mit akar feltenni a saját telefonjára

[ Szerkesztve ]


Stabi83
(senior tag)

Én annak örülnék ha első indításkor lenne lehetőségem kiválasztani hogy mire van szükségem és nem kellene szemetet telepítenem ha akarom ha nem...


INGJOKE
(őstag)

Aztán utána "mibűűűű" élne a gyártó? Képzelj egy szamszung vagy egy hüvej, ne adj isten sony telefont a sok gyári szemét nélkül? Meg ha le tudnád tiltani x dolgot a google cuccokból, akkor miért fizetne a gyártó értük egy zsák pénzt a guglinak?


Obyboy
(PH! addikt)

Root +Custom ROM +Open GApps a megoldás az igényedre.


Stabi83
(senior tag)

Inkább fizetnék többet egy olyan telefonért ami nincsen teleszemetelve ( persze ésszerű keretek között ) mint fulladok meg a számomra felesleges sz@rokban. Vannak gyári extrák amik tetszenek és szeretem őket de nem minden. A Xiaomi legalább beismerte hogy azért adják olcsón a telefont mert a rendszerszinten integrált reklámokból képeznek profitot.

[ Szerkesztve ]


Stabi83
(senior tag)

Tudom hogy vannak ilyen megoldások ( én is herélem a rendszert minden készülékemen ) de egy ilyen "gyári" iránynak is örülnék


janeszgol
(PH! nagyúr)

2019-et írunk, nem 2009-et.


INGJOKE
(őstag)

Lehet, hogy vannak reklámok a Xiaomi telefonokban, de én még élőben ilyet nem láttam szóval nem tudhatom. Az igaz hogy az én telefonomon eu rom van, de vannak más xiaomi telefonok a közelemben, (én is ajánlottam már többet) de reklámot nem láttam egyben sem...


Lacee1986
(senior tag)

Google Pixel?


Obyboy
(PH! addikt)

Bocs de ezt nem értem. :F 2019-ben már nem lehet rootolni? Vagy van olyan gyártó amelyiknek a készülékén meg lehet csinálni a (#2) Stabi83 által kért app választást. :F


Carasc0
(őstag)

OnePlus 6T? Mintha azon is bizonyos butított Android lenne.

[ Szerkesztve ]


Obyboy
(PH! addikt)

"A Xiaomi legalább beismerte hogy azért adják olcsón a telefont mert a rendszerszinten integrált reklámokból képeznek profitot." - Ezt olvastam már én is de ha jól tudom csak a kínai piacra megy olyan készülék amibe rendszer szinten van reklám integrálva.


Obyboy
(PH! addikt)

Nem butított Android van rajta. Sőt a Pixeleken futó Androidokhoz képest néhány dologgal (gesztus vezérlés) többet is tud. Inkább azt mondanám, hogy a OP készülékein futó OxygenOS nincs tele gyártói sallang appal mint a többi gyártó készüléke.


janeszgol
(PH! nagyúr)

Rootolt készüléken megy pl az OTP app? Én úgy tudom, nem. Tehát máris csökkentetted a telefon tudását.

[ Szerkesztve ]


Rinocerosz
(fanatikus tag)

Végül is a xiaomi is bejelentette, hogy drágulni fognak kicsit a telefonjaik..
(Gondokom eu-ban nagyobb lenne a felháborodás a reklámok miatt mint kínában)


Fred23
(PH! kedvence)

Android One a barátod!

this is life: Legjobb dolog, hogy ilyen! Én apk-ból telepítem, ami kell, még a Google szolgáltatásokra sincs szükségem. De van is bő kétnapos üzemidőm a Nokia 8 Siroccóval. Elmegy 2,5 napot is, ha úgy akarom. :)

[ Szerkesztve ]


this is life
(PH! kedvence)

Samsungot rootolni bár lehetséges , de közel sem ajánlott kategória .(Knox) Ettől függetlenül jól jönne ha a felhasználó törölhetné a számára felesleges alkalmazásokat büntetlenül, de ez a bilibe lóg a kezem kategória .
Főleg hogy a törlendők egy részét alapból a google szutykai jelentik (amit pedig a gyártói romnak tartalmaznia kell) . Tudom pc és adb segítségével root nélkül fájdalom mentesen megoldható a probléma , de az nem az átlag felhasználó elfoglaltsága .

Fred23
Az android one túl csupasz és fapad .

[ Szerkesztve ]


Obyboy
(PH! addikt)

Unicredit app, Eon app, PayPal, Simple, TVGO megy, nincs OTP-nél folyószmámlaszámom így semmit sem csökkent a telefonom tudása. Eddig a Nemzeti gázszolgáltató appja hisztizett, hogy rootolt a készülék és nem hajlandó elindulni hiába hide-oltam a Magisk-kal így töröltem is.

(#17) this is life: A közeljövőben nem tervezek Samsungot venni így ez a probléma nem fenyeget. OpenGAppsból a nano vagy pico már minden sallangtól mentes.

[ Szerkesztve ]


mizoli
(PH! addikt)

Én a pico-ból is törlök, pl. a szinkronizációkat. Semmi szükségem rá, elég ha én ismerem a naptáramat, kapcsolataimat.


KikiGames
(lelkes újonc)

Megy rajta az OTP app ugyanis úgy használom! Már nem 2009-et írunk...


KikiGames
(lelkes újonc)

Minimal ADB
Egy próbát megér szerintem.


WhiteWalker
(PH! kedvence)
Blog

Rosszul tudod. Simán megy rajta. Magisk csodákra képes ;)

(Viszont semmi értelme a tiltásnak , ha böngészőből enged belépni :DDD)

[ Szerkesztve ]


this is life
(PH! kedvence)

Miui eu romon nincs túl tolva a google ,csak quickseach ,duo,könyvek,filmek,zene,térképek,lens,miui mail ami halálra lett ítélve . Inkább a samsung felhasználóknak nyűgösebb a törlés :D .


szenesember
(tag)

Pedig rendszer szinten van integrálva a Global rom-okban is. Viszont csak pár gyári app-ban (pl biztonság, tisztító, sebesség gyorsítása), és kikapcsolható, hirdetések fogadása címen. Elég egyszer végigmenni a beállításokon, (amit első beüzemelésnél általában megtesz az ember) és nem lesznek reklámok.

[ Szerkesztve ]


guni
(tag)

Persze mindenki nagyon szeretné ha ha a telefonján csak az lenne rata, amit szertne, csak az a baj, hogy mindenki mást szerete. A nem szükségszerű appokat jellemzően le lehet tiltani, le lehet törölni a többit meg valószínűleg okkal nem.


Obyboy
(PH! addikt)

Köszi, ezt jó tudni. Van több ismerős akinek Xiaomi van. Ha ilyesmi problémával jönnek majd tudok segíteni.


dutrás
(senior tag)

Érdekes hogy mindenki a Google szemét megy szutyok meg sz@rra panaszkodik. Közben az emberek de a fórumon lévők 90 százaléka Google telefont használ.
Nehogy már arra panaszkodjunk hogy aki fejleszti a szoftvert az ne helyezze előnybe saját alkalmazáskínálatát.


this is life
(PH! kedvence)

Anno az MS is kapott büntetést a saját szoftver használata ,előtérbe helyezése miatt .
Ha tudnál android alternatívát mondani,írni ne fojtsd magadba ,symbian ,wp,w10m halott ,sailfish marad a geek közösségnek,webos a tv-en fut,a fos is kimúlt, ubuntu touch szintén . Amúgy egy átlag android felhasználó mit szidjon ha nem ezt az os-t amit használ , gondolom ios fronton sem minden arany ami fénylik.


-Skylake-
(őstag)

Emellett a szamtalan hasznos es nelkulozhetetlen ficsor mellet johetne mondjuk egy kibsztt dark theme. Igy 10 ev utan... A 99%-ban amugyis amoled telefonokra... Szegyen, hogy erre nem kepes a google es erolteti ezt az otvar hulladek feher temat. Bar mondjuk kedves MS baratunknak se tartobb sokkal tovabb mint ~30 ev. Lehet varni kell meg itt is egy 20-ast, hogy megoldjak ezt a rettenetesen osszetett feladatot.

[ Szerkesztve ]


Lacee1986
(senior tag)

P óta már van van dark theme.


nonsen5e
(PH! kedvence)
Blog

Minden rootot alapjáraton detektáló és el nem induló app megy gond nélkül rootolt készüléken. Kb. 2 kattintás elintézni.

[ Szerkesztve ]


dutrás
(senior tag)

Én a kzdetek óta droidon vagyok. Még 1.6-al kezdtem. Ami nem kell letiltom vagy törlöm. Ami kell meg ott a play.
Esetleg telefon csere esetén csak átköltözés. Vannak már erre is lehetőségek.

[ Szerkesztve ]


Stabi83
(senior tag)

Pont azért mert mindenkinek más az igénye lenne felhasználóbarátabb már első inditáskor megadni hogy miket telepitsen mint utólag bányászni és törölgetni. Az emberek döntő többsége erre nem képes.
Az viszont kicsit hülyén tud kinézni amikor van pl két naptárad a készüléken, vagy két böngésződ. Inditáskor ha megkérdezné hogy a google vagy a gyártó megoldását szeretnéd használni nem sokkal de jobb lenne az élmény...


Soleco
(tag)

Remélhetőleg jobban sikerül, mint az előző, aminek a nagy "featureja" az "AI"-volt, és abból állt, hogy önjáróvá válik a telefon, és össze vissza csinálja a hülyeségeket.


Stabi83
(senior tag)

Nem tudom mire gondolsz. Az én telefonom nem tört még világuralomra magánszorgalomból...


somogyib
(őstag)
Blog

A mikrofonválasztás funkciót nem nagyon értem. Mi előnye van ha kiválaszthatom, hogy csak az alsó vagy csak a felső rögzítsen?


janeszgol
(PH! nagyúr)

Irányított. Ebből nekem az jön le, hogy felvétel közben akár váltogatható is. Úgy sokkal több értelme lenne.


Stabi83
(senior tag)

Kevesebb felesleges zaj lehet a felvételen ha csak a feléd néző mikrofon rögzít.


-Skylake-
(őstag)

Az nem dark theme, hogy az értesítési sáv fekete.


janeszgol
(PH! nagyúr)

Hopp, ez +1.
Samsungon bár nem dark mode-nak, hanem éjszakainak nevezik, de tényleg csak az értesítési sáv lett az. Gagyi!


Stabi83
(senior tag)

Huawei-en már megoldott a dolog. Amire a google belepakolja már kb mindenkinek lessz saját megoldása rá.


CsabaZz
(tag)

Nem csak az, hanem az appok is, már ha támogatják (nagyrészük nem, pl. a Chrome sem, ami vérciki, hiszen elvárható lenne, hogy az összes Google app támogassa).

[ Szerkesztve ]


Lacee1986
(senior tag)

Google Pixel, stock android es minden fekete. Beallitasok, ertesitesi sav, gyorsmenu es par Google app is (telefon, uzenetek).

Bocsi az ekezetert.


Stabi83
(senior tag)

Az új Chrom már támogatja de miután meg fejleaztői státuszban van így elő kell csalogatni. Mindenesetre én is ezt használom, tesztelem és eddig tetszik


this is life
(PH! kedvence)

Nálam kicsit árnyaltabb a droid történet , symbian s3 fp2-vel sokáig kihúztam magam , majd wp8.1-w10m , s kb két éve android. Az 1.5-1.6 még kevés volt a symbian ellenében , 4.xx ellen a wp8.0/8.1 élhető alternatíva volt , a w10m se lett volna rossz ha az ms nem kukázza , de nem igy történt és droidra váltottam . Saját tapasztalatom hogy az android a 6-os verzióval lett kiforrott oprendszer , mindent tud amire szüksége lehet az embernek , a plusz új funkciók már nem váltják meg a világot ,mert lényegében már nincs mit beépíteni a rendszerbe . Már csak polírozni ,finomítani kellene és tényleg az optimalizációra fektetni a hangsúlyt .
Igaz ezt minden fő verziónál leírják , és mégis egyre erősebb vas merül az os alá .
Az oreoba amit használok nem tudnék belekötni .


-Skylake-
(őstag)

Erre tudnal nekem egy linket adni ? Csak mert ~500 google keptalalat utan meg mindig egyetlen egyet sem lattam, ahol pl a Settings menu fekete lenne.

[ Szerkesztve ]


somogyib
(őstag)
Blog

De két mikrofon éppen a zajszűrés miatt van. :F

üzenetek