Games With Gold játékok júniusban

Bérgyilkosok, istenek, extrém versenyzők és kalandorok a főszereplői a júniusi Games With Gold kínálatnak, egy kissé lanyha nyári első felvonásként. – írta: dreampage, 12 hónapja

Assassin’s Creed: Russia és SMITE

Az első két „krónikás” játék után borítékolható volt, hogy záros határidőn belül a harmadikat is megkapják az Xbox Live Gold előfizetők – legfeljebb arra nem számítottunk, hogy ez ilyen hamar megtörténik. Megtörtént: júniusban az Assassin’s Creed Chronicles: Russia csatlakozik az Arany kínálathoz, amely egész hónapban letölthető Xbox One-ra.

Assassin's Creed Chronicles: Russia Xbox One

Ebben a részben alig meglepő módon Oroszországba tehetünk látogatást, mégpedig az 1918-as októberi forradalom után, ahol a főhős, Nikolai Orelov egy utolsó megbízást kap az aszaszin rendtől: el kell lopnia egy ereklyét egy házból, ahol magát a cárt és családját tartják fogva a bolsevikok. Innentől az ügymenet a szokásos: egy 2.5D-s lopakodós játék keretében kell rejtőzködni, gyilkolni és bejutni mindenhová. Akik a Chronicles sorozat többi részét szerették, azok ezt is kedvelik majd, akik nem, nos… nekik van más játék erre a hónapra.

Furcsa dolog a június 16-tól letölthető SMITE Gold Bundle. A Hi-Rez Studios MOBA játéka ugyanis alapból is ingyenes, itt tehát nem kimondottan a játékról van szó – a Gold tagok ehelyett rengeteg extrát kapnak a free-to-play címhez, összesen nagyjából 100 dollár értékben. A kizárólag a Gold előfizetők számára elérhető csomag 20 karaktert és sokféle skint, illetve egyéb extrát tartalmaz majd.

SMITE Xbox One

Kérdés persze, hogy mindez mennyire tekinthető „Games With Gold”-nak, hiszen arra még nem volt példa, hogy konkrét játék helyett DLC-t kapjunk egy ingyenes címhez. A gesztus mögött azonban több áll, mint szimpla ötlettelenség: a SMITE fejlesztői szorosabbra fűzték az együttműködést az Xbox-szal, például a teljes e-sport bajnokság kizárólag Mixeren lesz közvetítve – valószínűleg ennek is köszönhető, hogy így próbálják meg feldobni az Xbox One-os játékosszámot, vagy átterelni embereket a többi platformról. Hogy beválik-e a taktika, az más kérdés.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Games With Gold játékok szeptemberben

  Az erős nyár végi felhozatal után szeptemberben kisebb címekkel kell beérniük az Xbox Live Gold előfizetőknek. Némi humorra és izgalomra azért így is lehet számítani.

 • Games With Gold játékok augusztusban

  Igen erős kínálatot kapnak az Xbox Live Gold előfizetők a nyár utolsó hónapjára. Négy komoly cím került az ingyenes kalapba, látványos autóversenytől epikus Miki egérig.

 • Games With Gold játékok júliusban

  A mozgás kerül középpontba a júliusi Gold játékok kapcsán, miután így vagy úgy, de mind a négy címben ez a lételemünk. Egy helyben maradni maga a halál.

Előzmények

 • Games With Gold játékok májusban

  Sport, lopakodás, utcai verekedés és lövöldözés vár az Xbox Live Gold előfizetőkre az év ötödik hónapjában, a „Játékok Golddal” programnak köszönhetően.

 • Games With Gold játékok áprilisban

  Igen erős kínálattal jelentkezik a Microsoft az év negyedik hónapjában. A Goldosok négy remek címet tölthetnek le ingyen Xbox One-ra.

 • Games With Gold játékok márciusban

  Nem mondható különösebben erős hónapnak, de néhány csemege azért így is akad márciusban az Xbox Live Gold előfizetők számára.