Games With Gold játékok márciusban

A Microsoft továbbra is négy ingyenes címet ad az Xbox Live Gold előfizetők számára, a márciusi felhozatalba pedig három generáció játékai is bekerültek. Nézzük, melyek ezek. – írta: dreampage, 3 hónapja

Republic Commando és Metal Gear Rising

Most már nem húzzuk fel a szemöldökünket azon, ha eredeti Xbox játék kerül a Gold kalapba – emiatt legfeljebb az achievement vadászok lehetnek mérgesek, mert ezek a címek még nem támogatták ezt a funkciót. A visszafelé kompatibilitásnak viszont több előnye is van, így végső soron a Star Wars: Republic Commando-nak is örülhetünk. A Jedi Knight után megint egy olyan Csillagok Háborúja-kalandot kapunk, ami még a klasszikus LucasArts érából való.

Star Wars Republic Commando Xbox 360

A klónháborúk idején járunk, amikor is a galaxisban eluralkodott a káosz. Köztársasági kommandósainkkal számos küldetést kell teljesítenünk ebben az FPS-ben, négyfős csapatunkat vezetve. A lövöldözés mellett utasításokat is adhatunk a többieknek, ami annak idején (2005-ben) viszonylag újdonságnak számított. Ezeket a régi játékokat már csak azért is megéri kipróbálni, mert Xbox One-on mesésen futnak, 4x-es, illetve Xbox One X-en 16x-os felbontásban az eredetihez képest, simább és stabilabb képfrissítéssel.

Aki mégis inkább egy modernebb alkotással akciózna, az megteheti március második felében, mert ekkor kerül a Gold palettába a Metal Gear Rising: Revengeance, a Kojima Productions és a PlatinumGames közös produkciója, ami 2013-ban, az előző generáció alkonyán vert nagyobb hullámokat maga körül. A játék, eltérően a Metal Gear sorozat többi részétől, egy ízig-vérig akciójáték, kőkemény hack ’n slash, főszerepben Raiden, a félig ember, félig kiborg katonával.

Metal Gear Rising Xbox 360

A játék 2018-ban, az MGS 4 eseményei után játszódik, amikor a magánhadseregek fejlett kiborgokkal árasztják el a világot. Raiden is ilyen – ki is használhatjuk a képességeit rendesen –, de a történet persze ennél sokkal kacifántosabb. Az MGR egy kifejezetten jó játék lett, 80 feletti Metacritic átlaggal, úgyhogy azt is mondhatjuk, hogy a hónap legjobb Gold játéka. Mindenképp ajánlott letöltés, főleg, ha a rajzfilmes kalandok, a kertek alatti hadviselés vagy a nosztalgiázás már nem köt le.

dreampage

Hirdetés

Azóta történt

 • Games With Gold játékok májusban

  A szokásoknak megfelelően négy újabb játékot tölthetnek le az Xbox Live Gold előfizetők májusban. Nézzük, melyek ezek.

 • Games With Gold játékok áprilisban

  Szinte teljes egészében a sci-fi jegyében telik az április, már ami az ingyenes játékokat illeti az Xbox Live Gold előfizetők számára. High-tech kalandok minden mennyiségben.

Előzmények

 • Games With Gold játékok februárban

  Az idei február nem a Gold program legerősebbjeként fog bevonulni a történelembe, de a négy ingyenes játék így is szolgáltat némi érdekességet az Xbox tulajdonosok számára.

 • Games With Gold játékok januárban

  2019-ben sem maradunk ingyenes Xbox Live Gold játékok nélkül. Az első hónap érdekes, a tavalyi év egyik legjobb címe mellett egy nyugtalanító trend is felbukkan.

 • Games With Gold játékok decemberben

  Az utolsó adag Gold játék is megérkezik ebben az évben, rejtélyes kockáktól fantasy világon át egészen egy régi Xbox klasszikusig. Négy játék három generációból.