LEGO Star Wars: The Force Awakens teszt

A TT Games nem volt rest és a Disney legújabb Star Wars moziját is virtualizálta, így a The Force Awakens eseményeit is lehetőségünk nyílt LEGO-sítva végig aprítani. Totál bekockáztunk! – írta: Rage23, 3 éve

Megint háborognak a LEGO csillagok

Hirdetés

Bő egy évtized után ugyanott tart a brit brigád, ahol annak idején elkezdte: Star Wars videojátékot készít. 2005-ben bizony a LEGO Star Wars The Video Game-mel (akkor még PC mellett, PlayStation 2-re, Xbox-ra, GameCube-ra és Game Boy Advancedre) létrehozták és útjára bocsájtották az elapadhatatlan fejőstehenet, amit volt, hogy évente többször is megfejtek. Ezúttal szerencséjükre jött a Disney és beizzította a Star Wars gépezetet, így újra kockásíthatták a háborgó csillagokat. Az első meglepetés Az ébredő erő LEGO-s feldolgozása kapcsán rögtön a játék indítását követően éri a felhasználókat, ugyanis nem az új mozi kezdő képsorait élhetjük át építőkockásítva, hanem a hatodik epizód utolsó jeleneteit. A Jedi visszatér végső nagy csatáját és végkifejletét alkották meg humoros, kicsit alternatív eseményekkel fűszerezve, elvégre Darth Vader és Luke nem együtt harcoltak Palpatine ellen, de ennyi talán belefér egy videojátékba (bár ismerve a fanatikus Star Wars rajongókat, nekik ennél kevesebb sem fér bele). A kis felvezetést követően azonban már a Kylo Ren vezette Első Rend és az ellenállók küzdelmeit játszhatjuk végig.


[+]

A TT Games már előre hangoztatta, hogy akik már évek óta verik az asztalt újdonságokat követelve tőlük, azok most meg kapják majd ami nekik jár, ráadásul ezen forradalminak semmiképpen sem nevezhető megoldások egyikével már szinte az első percekben szembesülni fogunk. A halálcsillag elpusztításában ugyanis aktívan részt vehetünk az ikonikus LEGO Millenium Falcon vezérlőpultjában matatva, azaz megjelentek az űrcsaták, ahol repkednünk és lövöldöznünk kell. A dogfightok pedig nagyszerűen sikerültek, az ismert építőelemekből álló űrjárgányok csatája a gyerekeken túl bizony a szériáért rajongó felnőtteknek is jó szórakozást fog biztosítani. Természetesen az irányítás és a csaták a lehető legegyszerűbb kivitelt kapták, de ezt nem rónánk fel negatívumként, inkább örülünk, hogy valami értékelhető újdonságot is létrehoztak ezúttal.


[+]

A felnőttek egyébként az egész játék alatt tökéletes összhangban lehetnek gyerkőcükkel, hiszen a bugyuta, következmények nélküli aprítós, gyűjtögetős csaták mindkét fél képességeinek tűréshatárán belül maradnak, ami a hardcore játékosoknál veri csak ki a biztosítékot. Semmi nehézség nincs a játékban leszámítva azt, ha nem esik le egy-egy egyszerűcske fejtörőnél, hogy pontosan mit is várnak tőlünk. A fedezékrendszeres lézercsaták megjelenése kapcsán feltételeztem, hogy picit komolyodik kihívás tekintetében a játék, de semmi eget rengetőre nem kell számítani, mindössze pár célzott lövést ereszthetünk el, amivel felszámolhatjuk a zárótűz alatt tartó ellenséget. Furcsa, de egy ügyes húzással a gyűjtögetés teszi igazán érdekessé a LEGO Star Wars The Force Awakens-t. A megszerzett arany kockákból megnyithatunk hat olyan küldetést, ami a feldolgozott film eseményit igyekszik kibővíteni. Ezekkel az extra kalandokkal minden Star Wars játékost hatványozottan motiváltak az alapos gyűjtögetésre, elvégre mindenki kíváncsi az olyan részletekre, hogy Han és Chewie miként is fogták be a Rathtarokat, vagy C-3PO milyen apropóból kapott piros kart.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Minden

 • Segítünk kiválasztani az új laptopodat

  Új laptop vásárlásakor többször is meggondolod, melyik készüléket válaszd? Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy mire érdemes figyelni, hogyan találhatod meg könnyen és gyorsan új laptopodat.

  PR

Azóta történt

 • Star Wars: Battlefront II előzetes (PC, PS4, XO)

  Kipróbáltuk az ősz egyik legjobban várt játékának nyílt multiplayer bétatesztjét, szerencsére nem csalódtunk, lássuk mire számíthatnak a rajongók a folytatásban.

 • Lego City Undercover teszt (Xbox One)

  Ismét bebizonyosodott, hogy Lego játékkal nem lehet mellélőni. A műanyag város jobb formában van, mint valaha – ideje csatlakozni az üldözéshez.

 • LEGO Worlds teszt (PC, PS4, Xbox One)

  Nem kellenek különleges, filmes karakterek ahhoz, hogy egy LEGO játék jó legyen, fő a kreativitás! Erre hosszú idő után a kiadó is ráérzett.

Előzmények

 • LEGO Star Wars: The Force Awakens előzetes

  A Star Wars: The Force Awakens sem kerülte el a LEGO-s megvalósítást, végre úgy fest, hogy az erő lesz a szériával, megújul az évtizedes videojátékos, LEGO-s sablon.

 • 2016 legjobban várt platformjátékai

  Van olyan ugrálós játék, ami átcsúszik jövőre, de azért az idei esztendő számos érdekes platformjátékkal kedveskedik majd a műfaj szerelmeseinek.

 • Star Wars: Battlefront teszt

  Az év utolsó két hónapját a Star Wars uralja világszinten. November végétől virtuálisan a Battlefront hódít, míg december közepétől a mozikat tarolja le Az ébredő erő.