LEGO The Incredibles teszt

Megérkezett a Hihetetlen család leporolt és egyben remekül sikerült második filmes része, ennek apropóján természetesen nem maradhatott el a LEGO-játék sem. – írta: szentkuti11, 9 hónapja

A Pixar a 2000-es évek elején valamire nagyon ráérzett, amikor az első Hihetetlen család filmet megalkotta, és bár elég komoly hype alakult ki körülötte, szerencsére nem züllesztették le a történetet különféle rókabőrök lehúzásával, a második részre is mostanáig, tehát 14 évet kellett várni. Véleményem szerint kiválóan sikerült a második epizód is, ezt pedig a TT Games sem nézte tétlenül, azonnal bemutattak egy vonatkozó LEGO-játékot.

A film karaktere és története abszolút felnőtté vált a hosszú szünet alatt, ám a LEGO-játék koncepciója hiába épít mindkét filmre, aligha mutat nagy különbséget, vagy érdemi újdonságot. Aki játszott már valamelyik korábbi szuperhősös vagy egyéb filmes LEGO-val, az az első pillanattól fogva ismerni fogja a játékmenetet és a feladatok többségét. A legfiatalabb játékos korosztályt remekül vezeti be ebbe a világba, nem utolsó sorban pedig az élő csapatjáték fontosságát is érzékelteti amellett, hogy az eredeti történetekhez szinte végig hű marad – ezt érdemes tudni, mielőtt eldöntjük, hogy a film vagy a játék legyen-e meg előbb. Mindenesetre nem lesz sokkal több idő végigjátszani a sztorit, mintha a két filmet néznénk meg, 6 óra kényelmesen elengedő lehet a történet teljesítéshez, és sokkal több, érdemi jutalommal járó kihívást nem is kínál, hacsak nem akarunk minden karaktert feloldani.


[+]

Természetesen, a sztorihoz hűen le kell számolnunk a rosszfiúkkal és az egyéb bűnözői csapatokkal, de nagy brutalitástól nem kell tartani, helyette jut rengeteg építés a lezúzott területen, és eltéveszthetetlen utalások azzal kapcsolatban, hogy mikor melyik szuperképességet (karaktert) kell előrántanunk. Sajnos a hagyományos felállás mellé megmaradtak a hibák is, a kamerakezelés még mindig nagyon kelletlen és előnytelen, a járművek irányíthatóságára nagyon régóta ráférne egy javítás, pedig itt motortól helikopterig szinte mindent kell hajtanunk.


[+]

A pályák közt rengeteg olyan van, amit szinte meg sem tudunk különböztetni egy korábban látott LEGO-játékétól, egyedül a figurák segítenek abban mindig, hogy ne felejtsük el, mivel is játszunk. Van azonban néhány olyan terület, ami főleg a Pixar-filmek ismerőinek igazán egyedi élmény lesz, így összességében nem is a pályatervezési, inkább a teljesítményoptimalizálási feladatot érezzük félkésznek. Xbox One-on sajnos akadozásokkal is találkoztunk, de a látótávolság és a részletesség is karcsúbb annál, amit jónak képzelünk. Persze ez sem egy ismeretlen hibája a TT-féle LEGO-játékoknak.

A legújabb LEGO-játék a korábbi filmes adaptációk előnyeit és hátrányait hozza magával, az eredeti szinkron, a történethű játékmenet és az egyszerűség itt is megragadó tud lenni, ám továbbra is úgy érezzük, némi megújulásért kiáltanak az alapok. Az offline multizás lehetőségének örülünk, szerintem így van csak értelme igazán ebbe a játékba időt fektetni. Szerintem egészségesen egy-két résznek egészséges lennie a polcon, ha valaki erre fogékony gyermekekkel van körülvéve, de hogy ezek közt ott legyen-e a Hihetetlen család, azt döntse el a személyes rajongás!

Pro:

  • Eredeti történetre épülő karakterlista és játékfolyam;
  • többen játszva valódi élménnyé válik.

Kontra:

  • a játékmeneten és a régóta fennálló hibákon semmit nem reszeltek.

75

A LEGO The Incredibles már megjelent PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Switch-re.

szentkuti11

Minden

  • Rohamosan terjed a mobilfizetés

    Noha a hazai pénzintézetek közül nem mindegyik készült fel erre, az alternatív megoldások miatt mégis mindenkinek elérhető és igen sokan használják is a telefonos fizetést.

    PR

Azóta történt