LEGO Worlds teszt (PC, PS4, Xbox One)

Nem kellenek különleges, filmes karakterek ahhoz, hogy egy LEGO játék jó legyen, fő a kreativitás! Erre hosszú idő után a kiadó is ráérzett. – írta: szentkuti11, 2 éve

Heroikus karakterek nélkül is élvezhető

Indiana Jones, Harry Potter és Batman csupán a jéghegy csúcsán kaphat helyet, az utóbbi néhány évben ömlöttek a piacra a különböző, heroikus karakterekhez kötődő LEGO játékok a Warner Bros. kiadásában, most azonban megérkezett az, amire oly sokan vártak: egy friss játék, ami a legózás lényegét fogja meg: építsd meg a városod, bolyongj az univerzumok közt, és ha meguntál valamit, semmisítsd meg, hogy új dolgokat találhass ki. A koncepció létjogosultsága magától értetődő, gondoljunk csak az összes feltörekvő YouTube-gamer kedvencére, a Minecraftra, vagy akár a közelmúltban megjelent No Man's Sky-ra, ami körül hatalmas volt a felhajtás, tartalmi szempontból viszont bőven hagyott maga után kívánnivalót.

Érezhető, hogy a történet itt egy teljesen mellékes dolog, főhősünk egy űrhajóval járná be a világegyetemet, hogy különböző korszakokkal és világokkal találkozzon, illetve azok lehetőségeit a lehető legjobban kihasználja. Erre lehetősége is lesz, de mivel a játék egy atomjaira hullott gép mellett indul, így nem azonnaliak a lehetőségek. A probléma persze rövid idő alatt megoldható, így juthatunk kilátástalan erdők, óriási épületekkel megtömött metropoliszok, édességgel borított meseországok és jégkorszak uralta területek közelébe, és természetesen mindenhol meg fogjuk találni a rendelkezésére álló elemeket, hasznos tárgyakat és építési felületeket. A sandbox-stílus megadja a szabadságot, a kreativitáson pedig itt tényleg több múlik, mint a korábbi LEGO-játékoknál valaha.

Másolással pillanatok alatt gyárthatunk lakónegyedeket
Másolással pillanatok alatt gyárthatunk lakónegyedeket [+]

Az építkezéshez és a vásárolgatáshoz azonban pénz kell, ezért egy küldetésrendszert is rendeltek hozzá: ne gondoljunk nagy feladatokra, gyakorlatilag az összes hely megadná a lehetőséget arra, hogy igazán nehezen juthasson el a játékos a megoldáshoz, itt viszont egyáltalán nem az volt a cél, a pofonegyszerű szórakoztatás oltárán áldoztak fel mindent, amit egyébként nem is tettek rosszul. Ennek megfelelően az aktuálisan használható gombokat (jellemzően ugrás, cselekvés, képesség/ tárgyhasználat, körülnézés és nagyítás) mindig jelzi a jobb alsó sarokban, és a térkép is teljesen egyértelmű instrukciókat ad, ha valami véletlenül láthatáron kívül lenne. A külső nézetes megoldás egy ilyen játékhoz továbbra is remek, az irányítás pedig olykor idegesít némi beviteli késedelemmel (Xbox One-on legalábbis mindenképpen), de egyébként szintén logikus és néhány percen belül megszokható.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • LEGO Star Wars: The Force Awakens teszt

    A TT Games nem volt rest és a Disney legújabb Star Wars moziját is virtualizálta, így a The Force Awakens eseményeit is lehetőségünk nyílt LEGO-sítva végig aprítani. Totál bekockáztunk!

  • LEGO Star Wars: The Force Awakens előzetes

    A Star Wars: The Force Awakens sem kerülte el a LEGO-s megvalósítást, végre úgy fest, hogy az erő lesz a szériával, megújul az évtizedes videojátékos, LEGO-s sablon.

  • LEGO Jurassic World teszt

    A népszerű játéksorozat következő epizódja a dinoszauruszos Spielberg-széria történetét dolgozza fel, a régi és az új filmekből is átélhetünk ismert részeket, de érdemi újítás nem került bele.