Life is Strange: Before the Storm – Farewell

Érzelemdús és gyönyörű epizóddal búcsúzik a második Life is Strange játék, amelyben egy utolsó napot élhetünk át a két főszereplővel. – írta: dreampage, 1 éve

Emlékezetes búcsú

Megérkezett a bónusz epizód a Life is Strange: Before the Storm játékhoz, így azok, akik a háromrészes kaland Deluxe változatát vették meg, letölthetik a Búcsú (Farewell) című utolsó felvonását is. Ez visszarepít bennünket az időben, és nem kapcsolódik szervesen a főjáték cselekményéhez, így valóban csak egy extráról beszélhetünk. De milyen extráról! A nyúlfarknyi hosszúságú rész egészen csodálatos, és úgy játszik a játékos érzéseivel, ahogy azt nagyon kevés játék meri megtenni.

Life is Strange: Before the Storm

A bónusz epizód visszarepít bennünket az időben, itt a két főszereplő Max és Chloe még csak 13 évesek (Rachel Amber ekkor még nincs a képben). Ebben a részben már nincsenek feladványok, gyűjthető dolgok, achievementek sem járnak érte, vagyis ez tényleg csak egy levezetés – a két lány utolsó boldog napját követhetjük nyomon. A későbbi események ismeretében az egész epizódot belengi egyfajta szomorúság és feszültség, hiszen aki játszott akár az eredeti Life is Strange-dzsel, akár a Before the Stormmal, tudja, mi történt, és mindvégig egyértelmű, hová fog kilyukadni ez az epizód.

Addig viszont a lányok jól szórakoznak, és egy régi hangfelvételt megtalálva gyerekes, kalózos kalandra indulnak a ház körül. Maga az epizód rendkívül rövid, gyakorlatilag egy óra alatt kényelmesen végigjátszható, csupán néhány helyszínen mozoghatunk, és leginkább csak nosztalgiázásra, emlékezésre szolgál. Ezúttal a kis Max-et irányítjuk, akinek gondolatain keresztül még mélyebben megismerhetjük a két lány örök barátságát, és annak a tragikus napnak az eseményeit.

Life is Strange: Before the Storm

Játékmenetet tekintve itt már tényleg csak annyi a dolgunk, hogy tárgyakat nézegessünk, és itt-ott feleletet válasszunk a párbeszédeknél, de komolyabb döntések vagy következmények itt már nincsenek. Ez valóban egy búcsú, a játék és a fejlesztők így köszönnek el a játékosoktól. A végén azért még összetörik a szívünket, és úgy hagynak – a bónusz epizód hangulata az elődeihez hasonlóan iszonyú erős, a színészi játék, a jelenetek beállítása és rendezése, az animációk, minden. A stilizált grafika ellenére ennyire élő és valódi karakterekkel csak nagyon ritkán találkozhatunk videojátékban.

Ha már a színészi játék szóba került, mindenképp meg kell említeni, hogy ebben az utolsó részben visszatér Hannah Telle, Max, illetve Ashly Burch, Chloe eredeti szinkronhangja, és mindketten fantasztikus munkát végeztek, általuk kel életre a két főszereplő. A két lány, akik nagyon, de nagyon fognak ezek után hiányozni.

A Life is Strange: Before the Storm – Farewell egy csodálatos, de nagyon szomorú búcsú ettől a világtól és történettől, és csak remélni lehet, hogy a történet valamikor, valamilyen formában folytatódik majd. Nemigen találni ehhez fogható kalandot manapság, így a teljessé váló szériát mindenkinek legalább egyszer nagyon ajánlott végigjátszani. Hogy aztán ott üljünk szótlanul a végén, azon tűnődve, mennyire furcsa is az élet.

80

A Life is Strange: Before the Storm PC-re, PS4-re és Xbox One-ra jelent meg.

dreampage

Hirdetés

Előzmények