Marvel Heroes Omega teszt (Xbox One)

A népszerű képregény- és filmes univerzum legnagyobb hősei és gonosztevői csapnak össze egy akció-szerepjátékban, most már konzolokon is. – írta: dreampage, 12 hónapja

Hősök a gonoszok ellen, újra

A Marvel Heroes nem új játék – Omega alcím nélkül ugyan, de PC-n már több, mint négy éve szórakoztatja a játékosokat, egyre bővülő világgal és kihívásokkal. A konzolos időzítés mégis szinte tökéletes, hiszen napjainkban aligha lehetne mondani népszerűbb univerzumot a Marvelnél, ami milliószámra csalja a nézőket a mozitermekbe. A Gazillion által fejlesztett játék minden szempontból hűen adja vissza a képregények világát, de technikailag sajnos sok kívánnivalót hagy maga után.

Marvel Heroes Omega Xbox One

A játék free-to-play, de ez nem jelenti azt, hogy ingyen fogunk Vasemberként vagy Pókemberként repkedni a tájak felett. Bár a Marvel Heroes Omega tényleg ingyen letölthető és játszható, a gyakorló szakasz végén csak néhány karakter közül választhatunk hőst. A többiek ugyan megnyithatók virtuális pénz segítségével, amit a játék során gyűjthetünk, de erre normál játékkal szinte semmi esély – ha kell egy karakter, jobban járunk, ha fizetünk érte. Ezt jó észben tartani, nehogy csalódás érjen már a játék elején.

Maga a koncepció egyébként egyáltalán nem rossz. Egy többé-kevésbé hagyományos, felülnézetes akció-RPG-vel van dolgunk, amelyben Marvel hősök egész sora (jelenleg 38 szereplő) küzd a gonosztevők nem kevésbé népes tábora ellen. A kilenc fejezetből álló, igen hosszú kampány New York utcáitól egzotikus tájakon át egészen Doctor Doom kastélyáig és Asgardig vezet, közben rengeteg harc, főellenségek és viszonylag egyszerű, vagy diplomatikusabban szólva „áramvonalas” karakterfejlesztés vár.

Marvel Heroes Omega Xbox One

A harcrendszer egyáltalán nem rossz, még ha hosszabb távon rendkívül monoton is. Minden karakternek meghatározott képességei vannak, melyek közül összesen nyolc lehet aktív. Minden szereplőnek van közelharci, távolsági és területre ható képessége is, vagyis elméletben senkivel sem vagyunk egy adott harcmodorhoz kötve. A játék sikeresen emel át bizonyos elemeket a Diablóból és más hasonló játékokból, tényleg játszatja magát, mindig van miért tovább haladni, miközben a nyitottabb helyeken más játékosokkal is összeverődhetünk. Természetesen az egész kampányt és az endgame tartalmakat is játszhatjuk egyedül, vagy akár négyfős csoportokban is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!