NBA 2K16 teszt

A népszerű kosárlabdás sorozat immár a tizenhetedik részét éli meg, még jobb lett a grafika és az irányíthatóság, több lett a show elem és a csapatkínálat is jóval bővebb lett. Az eddigi legjobb NBA játék? – írta: Legendd, 4 éve

Történelem, bevezető, körítés

Hirdetés

A kosárlabda egy sokak által szeretett sportág, bár tény, hogy sem itthon, sem pedig Európában nem annyira népszerű, mint Amerikában, pedig már azért több országban is komoly csapatokat lelhetünk fel, nem csak a távolabbi, hanem az öreg kontinensen is. Kétségtelen viszont, hogy az NBA-nak hatalmas kultusza van, a National Basketball Association szóhármasból származó rövidítést annak idején még itthon is sokkal többen nézték, amikor szinte minden meccset láthattunk a TV3 (télen, nyáron) csatornának köszönhetően, majd később volt egy hullámvasút, viszont manapság újra izgulhatunk Curryékért, vagy éppen ellenük. Az NBA imádat a játékkészítőket is megihlette, a focis FIFA és a hokis NHL mellett az EA Games és a 2K Games által fejlesztett duó próbálta visszaadni a kosárra dobás minden élményét, egy ideig nagy konkurense volt egymásnak az NBA Live és az NBA 2K sorozat, ám utóbbi talán 2012-ben emelkedett ki igazán, azóta pedig az első számú kosaras szériának tekinthető.

Más, de továbbra is átlátható lett a főmenü
Más, de továbbra is átlátható lett a főmenü [+]

A tizenhetedik részhez érkezve a 2K Sport újdonsága az NBA 2K16 nevet kapta, és a PC mellett a legújabb generációs konzolokra, vagyis az Xbox One-ra és a PlayStation 4-re, valamint a régebbi gépekre, ergo az Xbox 360-ra és a PlayStation 3-ra érhető el, sajnos a Nintendo Wii és a Wii U kimaradtak a szórásból, amit egyébként a mobilra szánt verzió sem tud feledtetni. Nem meglepő módon a játékban valós karakterekkel és felállásokkal találkozunk, és ahogy a tavalyiban, úgy az ideiben is jelentős különbséget fedezhetünk fel a régebbi és a frissebb konzolokra írt produktumok grafikája és játékmenete között, mi PS4-re kaptuk meg tesztre az új részt.

A show elemek nagy hangsúlyt kaptak
A show elemek nagy hangsúlyt kaptak [+]

A módok között találjuk azt a karrier módot, melynek köszönhetően megalkothatjuk saját önarcképünket, ezáltal pedig jobb csapatokba küzdhetjük fel magunkat, amihez természetesen kiváló teljesítmény szükséges, ám abszolút motiválóan hat majd a játékosokra, hiszen így tényleg úgy érezhetik majd magukat, mintha a valóságban lennének, plusz egy kicsit a menedzselést is visszaadja a 2K16. Zene terén egy rossz szavunk nem lehet, a DJ Premier, DJ Mustard és DJ Khaled triónak köszönhetően ötven különféle dallam csendül fel a játékban. A 2K Sports fejlesztése egyébként nagyon pozitív visszhangot kapott az előzetes tesztelések szerint, hiszen továbbra is sok a kontent, nem beszélve arról, hogy még mindig tudnak újat mutatni, ami miatt érdemes megvenni a sorozat új részét.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Minden

 • Segítünk kiválasztani az új laptopodat

  Új laptop vásárlásakor többször is meggondolod, melyik készüléket válaszd? Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy mire érdemes figyelni, hogyan találhatod meg könnyen és gyorsan új laptopodat.

  PR

Azóta történt

 • NBA 2K18 teszt (Xbox One)

  A Visual Concepts évek óta stabilan hozza a kosárlabdás játéktól elvárható szintet, idén a szokásos frissítéseken túl egy új funkcióval lepték meg a játékosokat.

 • NBA 2K17 teszt (Xbox One)

  Már a tavalyi NBA is remekül sikerült, szerencsére idén sem ért minket csalódás, a kosárlabda szerelmesei nagyon fogják kedvelni az idei kiadást.

 • Hardware: Rivals teszt

  Adott egy PlayStation 4-re elérhető, kizárólag az online tartalomra koncentráló, versenyzős játék. Egyszerű a grafika, jók a küzdelmek, pörgős a játék, de vajon elég ez hosszútávon?

Előzmények

 • FIFA 16 teszt

  Az EA Games legújabb fejlesztése egyre jobban elhagyja az árkád stílust és közeledik a szimulátorok világához, teljesen más szisztémában kell játszani, jó lett az irányítás, továbbfejlődött a grafika, és számos új mód is debütált.

 • Pro Evolution Soccer 2016 teszt

  Újra a FIFA babérjaira tör a Konami fejlesztése, csak az a baj, hogy még mindig hiányoznak a ligák licencei. A mozgások és a zene jó, a kommentálás annál kevésbé izgalmas.

 • Until Dawn teszt

  A kizárólag PlayStation 4-re elérhető horrorjáték látvány- és hangvilága magával ragadó, a fejlesztők odatették magukat. A színészi játék példás, a többszöri újrajátszás lehetősége még ennél is jobb dolog.