The Crew 2 teszt

Földön, vízen és levegőben is meghódíthatjuk az Egyesült Államokat a Ubisoft új nyílt világú versenyes játékában, ami minden szempontból jelentős előrelépés az első részhez képest. – írta: dreampage, 7 hónapja

Amerikába jöttem

A 2014-ben megjelent The Crew nemes célt tűzött ki maga elé: egy nyílt világú autós MMORPG akart lenni, amelyben bejárható az Amerikai Egyesült Államok egész területe, nagyszabású történettel és szerepjátékos fejlesztési lehetőségekkel. A célt csak részben sikerült elérni, mert a játék – köszönhetően néhány elavult „Ubisoftos” mechanikának – csak közepes minőséget és sikert ért el, nem lett belőle valóban formabontó élmény. A fejlesztő Ivory Tower viszont nem adta fel, és négy év után visszatértek a második résszel, tanulva az előd hibáiból, és még néhány lapáttal rátéve az eredeti koncepcióra.

Hirdetés

A The Crew 2 már nem tekinthető se MMORPG-nek, se pusztán autós játéknak, hiszen felépítésében áramvonalasabb, könnyebben befogadható és jobban játszható, tartalmában pedig jóval sokrétűbb lett. Bár a nyílt világú játékban továbbra is az utak játsszák a főszerepet, ezúttal már a kaland szerves részét képezi a víz és a levegő is. Összesen 14 versenyág 125 eseményében vehetünk részt, melyek között utcai és országúti autóverseny, rali, motokrossz, Monster Truck, de többfajta motorcsónak és repülőgépverseny is szerepel, amik jelentősen kibővítik lehetőségeinket.

A fejlesztők pedig nem is vacakoltak azzal, hogy ezt a sok új opciót valamiféle történetbe erőltessék. Szakítva az első rész buta bűnözős sztorijával, a Crew 2-ben már csak annyi a lényeg, hogy feltörekvő sofőrként bebizonyítsuk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Négy társaság (utcai verseny, freestyle, off-road és profi versenyzés) nyújt otthont a különböző versenyágaknak, náluk kell felmászni a ranglétra tetejére, és legyőzni az aktuális bajnokot. Vannak persze átvezetők, párbeszédek, nagy bölcsességek a versenyzés mibenlétéről, de a lényeg a színtiszta szórakozás – egész Észak-Amerika egy nagy játszótér lett.

The Crew 2 Xbox One

Mégpedig igen nagy és változatos játszótér. Most is az USA kicsinyített másában közlekedhetünk, de ez a virtuális világ jóval nagyobb, szebb és változatosabb, mint amit az első részben láttunk, több kidolgozott részlettel, számtalan kis- és nagyvárossal, híres tájakkal, épületekkel, emlékművekkel, nemzeti parkokkal, és felsorolhatatlan mennyiségű egyedi helyszínnel. És ugye, most már hozzájönnek mindehhez a folyók és a part menti vizek, ahol motorcsónakokkal szelhetjük a habokat, és a végtelen (vagy legalábbis végtelennek ható) légtér, ahol repülőgépekkel szállhatunk fölébe. Mindezt dinamikus napszakok, időjárás, változó felhőzet, élethű bevilágítás és időnként megváltozó évszakok teszik még érdekesebbé.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!