Until Dawn teszt

A kizárólag PlayStation 4-re elérhető horrorjáték látvány- és hangvilága magával ragadó, a fejlesztők odatették magukat. A színészi játék példás, a többszöri újrajátszás lehetősége még ennél is jobb dolog. – írta: Legendd, 4 éve

Bevezető, történet

Annak idején még arról volt szó, hogy a Supermassive Games által fejlesztett, és a Sony Computer Entertaintment által kiadásra kerülő Until Dawn először PlayStation 3-ra fog megjelenni, méghozzá továbbgondolt Move támogatással, de 2014 augusztusában úgy döntöttek a japánok, hogy inkább már csak az új generációs konzolra, a PlayStation 4-re teszik elérhetővé a fejlesztést. A produktumot egyébként nagyon sokan irigylik, hiszen tényleg csak a Sony konzolján lehet játszani, ez is egy olyan exkluzív termék, ami esetleg elvehet néhány vásárlót a Microsofttól, persze azért vannak olyan esetek is, amikor pont fordítva zajlik minden, megy itt a focizás a két nagy konzolgyártó között.

Az Until Dawn igazi vonzereje az, hogy többszörösen végigjátszható, és igazából egy interaktív horrorjátéknak is nevezhető, mivel végre nem csak ülünk a tévé előtt, nézzük a filmeket és fogjuk a fejünket a karakterek logikusnak semmiképpen sem nevezhető döntéseit figyelve, hanem bizony mi magunknak kell átgondolni azt, hogy mi a helyes út, mik azok a dolgok, amikre igazán odafigyelünk. Ez egyébként valami elképesztő jó dolog, az idősebbek még emlékezhetnek azokra a kalandkönyvekre, amikor több válaszból lehetett egyet helyesnek ítélni, és e szerint kellett a könyv meghatározott részére lapozni. A játék pont emiatt annyira érdekes, a fejlesztők kiválóan fogták meg a témát, és volt erejük arra, hogy sok minden másra odafigyeljenek.

Ilyen a főmenü
Ilyen a főmenü [+]

A történet egyébként egy jó horrorfilmre hajaz, hiszen az elején még tíz (sajnos spoilerek nélkül nehéz a játékról írni), a későbbiekben nyolc fiatalról szól, akik a tél közepén a szokásos kis kiruccanásukat, szórakozással eltöltött napjaikat élik a Blackwood Pinesban található igen méretes vityillóban. Az egyik nagy attrakció az, hogy ezeket a szereplőket élő emberekről mintázták, így például Samet a Hősökből jól ismert, rendkívül csinos Hayden Panettiere, Mike-ot a S.H.I.E.L.D. sztárja, Brett Patrick Dalton, Jessicát pedig a Tíz dolog amit utálok benned Biancája, Meaghan Jette Martin játssza. Az első napba csöppenve néhányan éppen Hannah-n viccelődnek, akit romantikus szálak fűznek Mike-hoz, ám a sorozatos megpróbáltatásokat és hecceléseket Hannah nem veszi túl jó néven, és kirohan a zord erdőbe, hogy hogy nem egész messze sikerül neki eljutnia. Kizárólag testvére, Beth szalad utána. Az események pedig csak ezután kezdődnek, ami az egész játékra kihatást gyakorol, innentől fogja pörög fel minden úgy, hogy nem lehet felkelni a képernyők elől.

Hirdetés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Top 10 horror játék

    A januári hónap egyik legérdekesebb alkotása az új iránnyal próbálkozó Resident Evil 7, melynek apropójából összeállítottunk egy horror játék toplistát.

  • Sherlock Holmes: The Devil's Daughter teszt (PS4)

    Visszaugrunk megint bő száz évet, hogy újabb rejtélyeket oldjunk meg. A korhű környezet még mindig jól néz ki, a játék sem könnyű, de ne várjunk csodát tőle.

  • Hitman teszt (PS4)

    Továbbra is csendben, különféle eszközök garmadájával kell likvidálnunk a célszemélyeket, a küldetések izgalmasak, a grafika is szépre sikerült, szívünk szerint egyszerre akarnánk az összes epizódot.