A DOOM 4 sokkal rövidebb ideig készül majd, mint a Rage

Az elmúlt időszakban az id Software neve kizárólag a Rage című játék kapcsán került terítékre, hiszen abban a biztos tudatban voltunk, hogy benne debütál majd John Carmack következő generációs 3D játékmotorja, az id Tech 5. Mindeközben szinte teljesen a háttérbe szorult a vele párhuzamosan fejlesztett DOOM 4. De most egy érdekes kijelentést tett John Carmack, miszerint a játék sokkal kevesebb ideig fog készülni, mint a Rage.

Ma este kezdődik az idei QuakeCon, ahol remélhetőleg masszív információkat osztanak meg velünk a DOOM 4-el kapcsolatban, hiszen Carmack elmondása szerint a játék fejlesztésére szánt idő jóval rövidebb lesz, mint a Rage esetében volt. A játékot még a 2007-es QuakeCon-on jelentették be, tehát három éve készül, és 2011-ben fog csak megjelenni. A DOOM 4 megjelenésére már biztosan nem kell ennyit várnunk. (A videókon a QuakeCon előkészületeibe pillanthatunk bele, hogy miképpen készülnek a szervezők és önkéntes segítőik a nagy eseményre).

QuakeCon 2010 BYOC Setup from QuakeCon on Vimeo.

"A DOOM csapat felgyorsult, és teljes erőbedobással dolgoznak a technológián - sokat nem beszélhetek róla, de annyit elárulhatok, hogy teljes gőzzel haladnak előre," - mondta John Carmack. - "Nem fog annyi ideig tartani a fejlesztés, mint a Rage esetében. Már sínen vagyunk, és ez nagyon jó érzéssel tölt el bennünket."

QuakeCon 2010 Volunteer Interview from QuakeCon on Vimeo.

A twitter-en John Carmack egy érdekes megjegyzést is tett, miszerint olyasmit fog mutatni a ma kezdődő QuakeCon-on, amit még eddig nem jelentettek be, és mellette nagyon találóra is sikerült. Kíváncsi a dolog fogadtatására, és az alapján dönti el, hogy hagyja-e az egészet a fenébe, vagy ássa bele picit jobban magát a témába. Kíváncsian várjuk.

QuakeCon 2010 Final Day of Setup from QuakeCon on Vimeo.

A tavalyi QuakeCon-on jelentették be, hogy 2010-ben tudnak csak érdemleges információkkal szolgálni a DOOM 4-ről, úgyhogy idén már komoly információkra számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények