Cyberpunk 2077 - Bemutatkozó videó és információk

A CD Projekt RED csapata a The Witcher című RPG-vel már bebizonyította, hogy jó szerepjátékokat tudnak készíteni. Az idei esztendőben két nagyobb projektjük is lesz, melyek közül az egyik a bemutatóban is szereplő Cyberpunk 2077 című szerepjáték (A másik valószínűleg a The Witcher 3, de majd meglátjuk február 5-én).

Az alábbi videót egyfajta ízelítőnek szánták, melyben lassított felvételen láthatjuk, ahogyan az egyik elszabadult pszichopata bűnözővel küzdenek kétségbeesetten a rendőrök, majd a végén felbukkan a MAX-TAC nevű speciális osztag embere, aki végül megfékezi a gyilkossá vált Braindance-függőt.

A forrásoldalon található információk szerint a Cyberpunk 2077 című játékban a "MAX-TAC" (Maximum Force Tactical Division), más néven "Psycho Squad" egyik tagját fogunk alakítani, akiket akkor vetnek be, amikor Night City rendőrsége már nem képes megfékezni az elszabadult pszichopatákat. A Deus Ex-hez hasonlóan ebben a játékban is nagy szerep jut majd az ember-gép kapcsolatnak, a különféle kibernetikus implantációk és az augmentált eszközök mindennaposnak számítanak a lakosság körében.

A virtuális valóság olyan szintet ért el, hogy az egyre olcsóbbá váló implantátumoknak köszönhetően a szegények is gazdagként élhettek az új, "The Braindance" néven elterjedt virtuális világban. Night City utcáit a drog, prostitúció, szegénység, kirekesztettség és bűnözés uralja, a csőcselék garázdaságai mindennaposak, így várhatóan nem fogunk majd unatkozni.

A The Braindance hálózatában több virtuális valóság is létezik. Akadnak a köznép számára készült, mindennapos vágyakat kielégítőek, de mellette illegális úton előállított darabokat is szép számmal találni. Ezeket főleg az "extrémebb szórakozást" kedvelők számára készítették, akik kipróbálhatták többek között például, hogy milyen érzés egy sorozatgyilkos bőrébe bújva irtani az embereket. Persze, mivel az eszköz által biztosított "szórakozás" már-már túlságosan is valósághűvé vált, így elkerülhetetlen volt, hogy az ilyeneket használó emberek némelyike túlzásba ne vigye az "élvezkedést".

Ők mostanra már képtelenek lettek mindennapi életükhöz visszatérni. Olyan szinten hasonultak virtuális karakterükhöz, hogy a való életben is felvették annak személyiségét. Aki gátlástalanul gyilkolt a virtuális valóságban, abban kialakult az ölés utáni vágy, így most a valóságban is vérengző pszichopatává alakultak egykor normális életet élő emberek is. A játékos feladata lesz ezeket az elszabadult őrülteket megfékezni.

A Cyberpunk 2077 egy valódi sandbox szerepjáték lesz, melyben a történet cselekménye többfelé ágazik. A cselekmény helyszínei közül párat a Cyberpunk 2020 papír alapú szerepjátékból vettek át, így aki kipróbálta, annak ismerősnek tűnhetnek az Afterlife közösség és a Forlorn Hope nevek. Ezeket a helyeket teljesen uralmuk alá hajtották az utcai bandák, a város immár háborús övezetté vált. A sandbox kialakításnak köszönhetően a játékost rengeteg különféle fegyver, implantátum és biomechanikus kütyü segíti küldetésének teljesítésében.

A CD Projekt RED elmondása szerint a tervezett megjelenési időpont jelenleg 2015, de ez csak egyfajta becslés, ahogyan azt a videóban is láthatjuk a végén, ők inkább úgy fogalmaznának, hogy: "When it's ready", vagyis amikor szerintük készen áll a bemutatkozásra. Célplatformokról egyelőre nem esett szó, de az biztos, hogy lesz PC-re is, a megjelenési időt véve alapul pedig valószínűleg a következő generációra fejlesztik a programot. Konzolok tekintetében majd várhatóan PS4 és XBOX720 jöhet szóba, mint célplatform (Feltéve, hogy addig megjelennek).

Azóta történt