FakeFactory Cinematic Mod 2013: Az első képek

A Half-Life 2 című játékhoz máig az egyik legnépszerűbb modifikáció a FakeFactory által készített Cinematic Mod, aminek immár a 2013-as kiadásán dolgoznak a modderek. Juergen Vierheilig kiadta az első screenshotokat az új verzióból, melyet megtekinthettek a forrásoldalon. Alább pedig azt az előzetest látjátok, melyet tavaly adtak ki belőle, de sajnos ezidáig még itt nem volt bemutatva.

Juergen Vierheilig elmondta, hogy hamarosan elérhetővé válik a béta változat, amit majd bárki letölthet és tesztelhet. A Cinematic Mod 2013 lesz az első kiadás, ami már a Steam új adatkezelési rendszerére, a SteamPipe technológiára épül. Ahhoz, hogy használni tudjuk a modifikációt, rendelkeznünk kell a Half-Life 2, az Episode One és Episode Two játékokkal, melyeket legalább egyszer el kell indítanunk, hogy a Steam elvégezhesse rajtuk a GCF-VPK konverziót. Ezen felül le kell töltenünk a Source SDK-t (SDK, Base, Base 2007), melyet a Könyvtár/Kellékek menüpont alatt találtok.

Ha már telepítve van valamelyik régebbi Cinematic Mod a gépünkön, amit még szeretnénk használni az új kiadás installációját követően, úgy csináljunk másolatot a szükséges GCF fájlokról, mielőtt telepítjük a 2013-as változatot, ugyanis a régi állományok törlődi fognak onnan (Itt találjátok az útmutatót a művelet végrehajtásához). A Cinematic Mod 2013 futtatásához legalább 3 GB RAM-ra (4 GB ajánlott), és egy minimum 512 MB VRAM-mal ellátott (1 GB ajánlott), DirectX 9-támogatású VGA kártyára lesz szükség.

Előzmények