Jó nagy átverés lett a The survivor2299 oldal

Ahogy korábban megírtuk, egy The survivor2299 nevű weboldal tűnt fel az interneten, ahol különféle morze-kódolt üzeneteket hallhattunk. Ezeket megfejtve egy közelgő Fallout 4 bejelentést prognosztizáltak a rajongók, ám a valóság ennél sokkal megrázóbbra sikeredett.

Az INC Gamers oldal cikke alapján a múlt héten egy személyazonosságát elhallgatni kérő Fallout rajongótól kaptak egy üzenetet, melyben a Fallout közösség Facebook oldalát működtető egyik tagjának üzenetváltásai voltak láthatóak. A beszélgetés arról szólt, hogy ez a bizonyos illető nagyon unalmasnak találja már a Fallout Facebook oldalán végzett munkáját, így elhatározta, hogy kiagyal egy bonyolult beugratást, hogy trollkodjon kicsit a Fallout közösség tagjaival.

A végeredmény az ominózus The Survivor 2299 weboldal lett, ahol annak rendje és módja szerint különféle Fallout témájú morze-üzeneteket helyezett el. Az átverés elég sikeres lett, hiszen amióta csak megjelent a weboldal, mindenhol arról és a Fallout 4 bejelentésről beszéltek. Majd tegnap véget ért a kálvária, a The Survivor 2299 végre felfedte valódi kilétét, és a játék helyett az alábbi videó jelent meg rajta:

Az eredeti terv alapján azzal ért volna véget az átverés, hogy a cikk elején látható trollfejű Fallout figurát helyezik el a weboldalon, amikor lejár a visszaszámláló december 12-én. Ám időközben fény derült a turpisságra, így a készítő is beismerte, hogy átverés az egész, és leállította a további visszaszámlálást. Elmondása szerint pusztán szórakozásból követte el ezt a kis csínyt. Ennek ellenére köszöni a Fallout közösség tagjainak, hogy segítettek megfejteni az üzeneteket, még ha ezzel le is bukott idő előtt...

Aki kíváncsi a lebukás pontos lefolyására, az a forráscikkben minden adatot megtalál.

Előzmények