Jumpgate Evolution trailer és megjelenés

A Jumpgate Evolution a fejlesztő NetDevil korábbi, Jumpgate című MMO-jának komplett újraírása lesz, az eltelt időnek megfelelő grafikai update és jelentős AI-fejlesztés mellett. A játék 3 frakciót vonultat fel: a korrupt vállalkozások irányította Solrain, a hívő Quantar és a katona Octavian állam közül választhatunk majd. A történet szerint az emberiséget kipusztulással fenyegette a Conflux nevű idegen faj ellen vívott háború, amikor a Váltás (Shift) nevű esemény - ami a háborút túlélő összegyűlt flottát, űrállomásokat és néhány bolygót is egyszerűen az Univerzum egy távoli szegletébe rántotta. Az azóta eltelt évszázadban kialakult a fent említett 3 állam az emberiséget korábban alkotó 4 állam átkerült bolygóiról kiindulva (a 4. alakulat, a Hyperial Protectorate csak egy űrbázissal képviseli magát az ismert területen), amik között nem igazán volt addig kapcsolat, amíg 30 éve a TRI Corporation ki nem fejlesztette az ugrókapuk technológiáját, amik lerövidítik a két kapu közötti utazás idejét egy pillanatnyira. Az egymáshoz közelebbi világok alkotják a Magot (Core), amiket a kapuk rendszere, a Skein köt össze; a kapuval még el nem érhető terület a galaxisban a Perem (Edge). A tudósok szerint a Váltás egy rég kihalt ősi faj, az Amananth műve volt, de nem lehet tudni, miért is történt meg - ugyanakkor a felfedezők már találtak hozzájuk köthető, elhagyott bázisokat, és csatában elpusztult hajókat; ugyanakkor arról nincs információ, kik és miért pusztították el az ősi fajt. A TRI folyamatosan küld előőrsöket a Perem mélyére, hogy bővítse a Skeint, de sosem lehet tudni, mire bukkannak a felderítők - az emberiség egyéb túlélőire, a Conflux hadseregre, egyéb veszélyekre?

A játékot a Codemasters adja ki, a megjelenési dátum idén június, a béta tesztre a hivatalos oldalon még jelentkezhetünk. Zárásként íme a trailer:

Azóta történt

Előzmények

  • Jumpgate Evolution - 150 ezer érdeklődő

    A Codemasters tájékoztatása szerint a Jumpgate Evolution bétájára már 150 ezernél is több jelentkezőt regisztráltak. Az űrbéli MMO kalandok 2009 elején indulnak élesben.

  • Konzolos MMO-k a Codemasterstől

    A Codemasters Online Gaming megerősítette, hogy jelen pillanatban két masszívan multiplayer játékon is dolgoznak, amelyek konzolokra jelennek majd meg a következő év során.