Mass Effect 3: N7 Collector's Edition bónusz karakter

Bizonyára emlékeztek még a Mass Effect 2 megjelenésekor ahhoz ingyenesen biztosított DLC csomagra, melyben Zaeed Massanit és személyes küldetését kaptuk az újonnan vásárolt játék mellé. Az Online Pass rendszert kitaláló Electronic Arts ezzel - és pár későbbi ingyenes DLC-vel - akarta rávenni a rajongókat, hogy ne használtan vegyék meg a játékokat.

Akkor a CE mellé csak a Begyűjtő Gépkarabélyt és Páncélt adták extra DLC gyanánt, azonban most ez másképp lesz. A Mass Effect 3 megjelenésének napján elérhetővé váló "From Ashes" című DLC csomag, melyben szintén egy új karakterrel gazdagodunk, csak a gyűjtői kiadást vásárlók számára lesz ingyenesen letölthető, a normál kiadás tulajdonosainak 10 USD-t (800 MS vagy BioWare Pont) kell fizetniük azért, hogy hozzájuthassanak.

Figyelem! Mivel a további információk erősen spoileresek lehetnek azok számára, akik nem szeretnék megtudni, melyik karaktert kapjuk a CE mellé, így csak azok olvassák el, akiket ez nem zavar vagy kíváncsiak rá.

Egy incidens folytán elérhetővé tették XBOX LIVE Marketplace-en a "From Ashes" című DLC előrendelésének lehetőségét. Ez még önmagában nem lett volna akkora probléma, azonban az ajánlat mellé pakolt képpel és annak szövegével leleplezték azt a karaktert is, melyet a BioWare a Mass Effect 3 N7 Collector's Edition vásárlóinak ingyen kívánt odaadni.

Ugyan az ajánlatot gyorsan eltávolították az XBOX LIVE Marketplace oldaláról, azonban addigra már sikerült róla képet készíteni, melyet itt is láthattok. Ebből minden kétséget kizáróan kiderül, hogy a Mass Effect 3 című játékhoz már a megjelenése napján elérhető lesz a "From Ashes" című DLC, melyben egy Prothean karaktert és annak küldetését kapjuk meg.

A BioWare társproducere, Michael Gamble ezt követően így reagált a hivatalos fórumon, amin - természetesen - addigra már egy tetemes méretűre hízott topik foglalkozott a kiszivárgással:

-"Üdv mindenkinek! Boldogan erősíthetjük meg, hogy a Mass Effect 3: From Ashes című DLC csomag minden platformon elérhető lesz a játék megjelenésekor. Ha megvásárolod a Collector's Editiont (Vagy a Digital Deluxe Editiont), akkor ingyen megkapod majd mellé ezeket a tartalmakat. A hét vége felé sokkal részletesebb információkkal fogunk nektek szolgálni."

A Mass Effect 3 megjelenése március 6-án várható az USA-ban, Európában pedig pár nappal később, március 9-től lehet vele játszani, PC-n kizárólag az Origin rendszerén keresztül.

Azóta történt

Előzmények