Star Wars: The Old Republic - Elhalasztották az európai béta tesztet

Szomorú hírrel kell szolgálnunk valamennyi európai Star Wars: The Old Republic rajongónak, akik már tűkön ülve várják a játékot. A BioWare ugyanis ma bejelentette, hogy több okból is el kellett halasztani a játék európai béta tesztelését, ezért az EU-ban élő rajongóknak bizonytalan ideig még várniuk kell a meghívók kiosztására.

Az első és legfontosabb indokként azt hozták fel, hogy a The Old Republic című MMO játék kliense a jelenlegi állapotában mintegy 27 GB-ot tesz ki, így amennyiben a játékosok megkapnák meghívóikat, úgy ezt az adatmennyiséget le kellene tölteniük ahhoz, hogy beléphessenek a játékba.

Önmagában ez még nem lenne akkora probléma, viszont a kliensnek egy vadonatúj verziója fog kijönni hamarosan (egy-két héten belül), ami nem lesz kompatibilis a már meglévővel, ráadásul az eddig létrehozott karakterek is teljesen törlésre kerülnek, ezért le kellene tölteni ismét 27 GB adatot ahhoz, hogy az elejéről kezdjük meg a tesztelést. A BioWare elmondása szerint nem szeretnék ilyen kellemetlenségeknek kitenni az új tesztelőiket.

A késés másik okaként azt említették meg, hogy a készülő kliens lesz az első, ami már lokalizációkat is tartalmazni fog. Aki csak németül vagy franciául ért, annak első ízben lesz lehetősége ezeken a nyelveken játszani a The Old Republic-ot.

Utoljára még hozzáfűzték, hogy már az elmúlt hét folyamán tájékoztatták a játékosokat arról, hogy akadt némi problémájuk a kulcsfontosságú rendszerekben, ami megakadályozta őket az európai játékosok számára előkészített meghívók elküldésében. Amennyiben minden terv szerint alakult volna, úgy minden új játékosnak két hétnyi tesztidőszakot tudtak volna felajánlani, azonban a fent leírt hibák miatt fizikailag ez már nem lehetséges.

Mindazonáltal bíznak abban, hogy megértik a játékosok ezen döntésüket, emlékeztetve őket arra, hogy ez még csupán a kezdet. Mivel ők is nagyon kíváncsian várják a francia és német tesztelők visszajelzéseit, így számukra is kulcsfontosságú, hogy a béta Európába is eljusson. Lesznek még meghívások később is, még bőven van esély bekerülni a tesztekre.

Azóta történt

Előzmények