SW: The Old Republic: Bevezető videó

A BioWare kiadta a készülő Star Wars: The Old Republic című MMO játékuk teljes bevezető videóját. A játék nagyon ígéretesnek tűnik, ám az eddig látottak alapján közel sem fogja majd azt az áttörést hozni MMO fronton, amire a készítők számítanak. Ezt a GameInformer oldal cikkében (Lásd forráshír) részletesebben kivesézik, én csak röviden összefoglalom.

A külföldi kolléga szerint ugyanis az idei E3-on kiállított verzióval együtt már háromszor volt szerencséje kipróbálni a játékot, és véleménye szerint az átlagos BioWare vagy Star Wars rajongó nem biztos, hogy élvezni fogja azt. Elmondása alapján ugyanis a BioWare pont azon a téren akar nagyot alkotni, ahol eddig más MMO-k nem tündököltek, mégpedig a történetben. Magyarán a játék többi eleme itt is ugyanúgy fog működni, mint azt az eddigi MMO játékokban (Pl.: EverQuest, World of Warcraft) is megszokhattuk.

Az egyedüli változást az fogja jelenteni, hogy ezúttal nem az egy karakterrel való vég nélküli fejlődést, hanem a többszöri végigjátszást helyezték a középpontba. A riporter kíváncsi lesz rá, hogy vajon a régebbi stílusú, összetettebb játékmenettel és kevesebb grindeléssel rendelkező BioWare RPG-k szerelmesei, vagy az újabb, főként akcióra kihegyezett BioWare szerepjátékok rajongói képesek lesznek-e megtalálni számításaikat a játékban.

A The Old Republic című játékban a készítők elmondása szerint valamennyi kasztnak különálló, saját történeti szála lesz majd, amit több száz órába került végigjátszani, ráadásul ezek a szálak kevéssé kapcsolódnak egymáshoz, néhol teljesen más történetet fogunk látni, ha új karakterrel vágunk bele a kalandokba (Például egy köztársaságbeli Jedi lovagnak és egy birodalmi fejvadásznak egyetlen megosztott küldetésvonala sem lesz).

Továbbá az sem mindegy, hogy az Erő melyik oldalához közel álló döntéseket hozunk, ugyanis annak is kihatásai lesznek a történetre (Például egy Jedi karakterrel legyőzünk egy Sith-et, és választhatunk, hogy megöljük őt, vagy pedig hagyjuk, hogy csatlakozzon a Jedik közé).

Összegezve tehát kijelentheti, hogy véleménye szerint a Star Wars: The Old Republic című játék az MMO rajongóknak könnyen válhat kedvencévé. Azonban a BioWare próbálkozása, miszerint a játékosok szélesebb rétegei felé kívánnak nyitni vele, nem biztos, hogy sikerülni is fog. A többi játékosnak ugyanis nem biztos, hogy bejön ez a fajta játékmenet. Előbb mindenképpen ki kell próbálniuk, és az alapján eldönteniük, hogy előfizetnek-e majd rá a későbbiekben.

A Star Wars: The Old Republic megjelenése az év vége felé várható, csak PC-re.

Azóta történt

Előzmények