The Old Republic: SW bőrbe bújtatott WoW?

A Star Wars: The Old Republic című MMO játék tesztelésének lehetőségéhez jutottak nemrég a Cowen & Company nevű analitikus cég munkatársai és egyáltalán nem voltak elragadtatva tőle. Állításuk szerint a BioWare játéka nem lesz más, mint egy World of Warcraft klón, Star Wars köntösbe bújtatva és kiegészítve a Mass Effect szériában megismert, kördiagramos dialógusrendszerrel.

"Lehetőségünk volt kipróbálni a játékot, és mélységesen csalódottak vagyunk," - írta Doug Creutz, a cég egyik munkatársa. "Annak ellenére, hogy az EA/BioWare ígérete szerint a MMO játékok megalkotásának tekintetében a játék hatalmas előrelépést képvisel, amit mi láttunk, az lényegében nem volt más, mint egy World of Warcraft klón, amelyben Star Wars karaktereket, valamint az újabb BioWare RPG-kre jellemző szép és ízléses kördiagramos dialógusrendszert alkalmaztak."

Creutz azt is hozzátette, hogy a játék látványvilága "megfelelő, de egyáltalán nem lélegzetelállító", majd így folytatta: "Igazság szerint mi egy sivatagos területen játszhattunk, így elképzelhető, hogy a többi rész hatásosabban néz ki... másfelől arra viszont kíváncsiak lennénk, hogy az EA miért pont egy sivatagi pályát választott a játék demonstrálására."

Az EA múlt héten azt állította, hogy azért nem közlik a játék megjelenési időpontját, mert nem akarják, hogy a versenytársaik lehetőséghez jussanak, hogy szintén kiadhassanak egy kiegészítőt vagy hadjáratot nagyjából ugyanabban az időben, ezzel elvonva a játékosok érdeklődését. Creutz szerint a The Old Republic csak 2012-ben fog megjelenni.

Azóta történt

Előzmények