Watch Dogs: Erős gépre lesz szükségünk, ha PC-n szeretnénk játszani

A múlt hónapban került ki a Watch Dogs című játék PC változatának gépigénye a Steam oldalára, ahol az előrendelhetővé váló játéknál feltüntették a várható követelményeket. Tavaly a Ubisoft is közzé tette saját listáját, melyben egyedüliként a 4 GB helyett 6 GB-ra módosított memóriaigény szerepelt. A Watch Dogs kreatív igazgatója, Jonathan Morin szerint mindenképp szükségünk lesz 6 GB RAM-ra és egy négymagos procira, nélkülük ugyanis el sem fog indulni a játék.

Jonathan Morin Twitteren válaszolt a rajongók hardverigénnyel kapcsolatos kérdéseire, ahol többek között azt is elárulta, hogy a Watch Dogs című játék optimális futásának kulcsfontosságú eleme a memória mennyisége és a CPU sebessége. Ha nincs a gépünk felszerelve legalább 6 GB RAM-mal, valamint egy négymagos processzorral, úgy el sem fogjuk tudni majd indítani a programot.

Elmondása szerint a fejlesztők többsége egy GeForce GTX 670 VGA-val használja a játékot, ami már képes Ultra részletességgel futtatni azt, ha megvan a kellő sebességű processzor is mellé. Hogy milyen CPU kell az Ultra beállításhoz? Nos, Jonathan Morin szerint mindegyik megfelel, ami 9.000-10.000 pont felett teljesít a PassMark oldal CPU Benchmark tesztjén. Ám ehhez már 6 GB RAM kevés lesz, aki Ultrán akar játszani, annak minimum 8 GB RAM-mal kell rendelkeznie.

A Watch Dogs című játék megjelenése május 27-én várható PC-re, PS3-ra, PS4-re, XBOX360-ra és XBOX One-ra. Lesz Wii U kiadás is, már dolgoznak a Nintendo konzoljára készülő változaton, de annak megjelenéséről egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

  • Watch Dogs: Ultra vs. Low grafika PC-n

    A Digital Storm készített egy videót, melyben bemutatják a PC verzió látványbeli különbségeit legmagasabb és legalacsonyabb részletességnél.

  • Watch Dogs: Problémák a PC kiadással

    Gondok támadtak a Uplay kliens autentikációs szolgáltatásával, emiatt a játékosok nem tudták letölteni és/vagy elindítani a programot.

  • Watch Dogs: A Season Pass sem működik

    Folytatódik a Uplay körüli mizéria, viszont most már a konzolokat is érinti a dolog, a játékosok nem tudják letölteni a DLC-ket.

Előzmények