Watch Dogs: Új videó, valamint hivatalos felbontási értékek

Az elmúlt pár napban a Watch Dogs című játék kapcsán arról ment a vita, hogy vajon a két nagy konzolgyártó cég, a Sony és a Microsoft új-generációs gépein milyen felbontásban és sebességgel fog futni. A Ubisoft eddig nem nyilatkozott a témával kapcsolatban, de most végre megérkezett a hivatalos információ, valamint azzal együtt egy új videó is, melyet megtekinthettek a cikkbe ágyazva.

A Ubisoft Blogon tette közzé a kiadó a hivatalos információkat, melynek értelmében a PlayStation 4 kiadás 900p felbontásban, míg az XBOX One változat 792p felbontásban fog futni, mindkét kiadás esetében a sebesség pedig 30 FPS lesz. A Watch Dogs kreatív igazgatója, Jonathan Morin elmondta, hogy, bár a játékok többsége ma már támogatja a natív 1080p felbontást, ők úgy gondolták, jobb, ha valódi next-gen élményt nyújt a játék, mintha pár pixellel több lenne a képernyőn.

Vagyis a készítők inkább a játékmenetet és a program által nyújtott élményt helyezik előtérbe, mintsem a felbontást és sebességet, elmondásuk szerint ezek csak számok, amik, bár valóban fontosak, de messze nem a legjelentősebb jellemzői egy jó játéknak. Számukra a dinamizmus, a felfedezés és a kifejezésmód jelent mindent, azok a legfontosabbak.

Jonathan Morin azt is elmondta, hogy a PS3 és XBOX360 kiadások szinte teljes egészében megegyeznek majd az új-generációs változattal, azzal a különbséggel, hogy ott egyjátékos módban egy pár NPC-vel kevesebb fog járkálni Chicago utcáin, de ez nem fogja befolyásolni a játékmenetet. Ami a multit illeti, ott is majdnem minden ugyanaz lesz, kivéve, hogy a régi konzolokon nem lesz elérhető a Decryption Competitive mód, valamint a több játékossal történő Free Roam, de Morin szerint ezek csak egyfajta bónuszok, a játékmenetet nem fogják nagyban befolyásolni.

A Watch Dogs című játék megjelenése május 27-én várható PC-re, PS3-ra, PS4-re, XBOX360-ra és XBOX One-ra. Lesz Wii U kiadás is, már dolgoznak a Nintendo konzoljára készülő változaton, de annak megjelenéséről egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények