Új hozzászólás Aktív témák

  • ArGab

    őstag

    Nos szerintem bejáratódott már nagyjából az elmúlt 2-3 hétben, szóval ejtenék pár szót az Edifier R1600T Plus-ról.
    Egy kényszerű váltás következménye, előtte megelégedéssel használtam a HCS2330-at, aminek sajnos költözés után nem volt elegendő helye. Mélyládát egyszerűen sehova sem tudtam tenni, asztal alatt, láb között kényelmetlen volt, és a zárt terület elég kellemetlenül befolyásolta a hangzást, zavaróan erősítette, és elkezdett búgni. Asztal tetején ismételten nem volt jó helyen (+ráadás, hogy panel nem túl izmos falakkal). Így végül megszületett a döntés, hogy egy 2.0 lesz helyette, ami kényelmesen elfér az asztalon.
    Gondolkodtam sokat a Genius és az Edifier között. Elég jelentős az árkülönbözet, de egyrészt a Genius irányában nincs nagy bizodalmam, másrészt az Edifierről eddig pozitívak voltak a személyes tapasztalatok illetve a külső is jobban tetszett itt. Illetve az árkülönbség miatt feltételeztem némi minőségbeli különbséget az 1600 irányába. Túladva a HCD2330-on nem volt jelentős árkülönbözet a kettő között.
    Bár tudtam hogy változni fog, elsőre kicsit csalódás szaga volt. Feltűnően gyenge volt a mély-tartomány a HCS2330 után, és radikális különbség nem volt a közép/magas-ban sem. Ez azonban 1-2 nap után változni kezdett. Azt kell mondanom zenére eddig a legjobb, ami eddig volt (Edifier előtt pár Logitech 2.1, de azok labdába sem rúghatnak). A középtartomány még a HCS2330-nál is elbújhat mögötte, magasakban mindkettő jól szerepel. A legkritikusabb pont: a mélyek. Erről inkább azt tudnám mondani, hogy megszokható, jelen van, zenénél kellemes, és csak ritkán hiányzik a HCS2330-hoz képest, filmeknél annál észrevehetőbb a mélyláda hiánya. De összességében meg nem bántam a cserét.
    Pro:
    - kiemelkedő hangminőség a középtartományban, jó magasak
    - két bemenet (amit mellesleg kever, nem választható, tehát a kettő párhuzamosan szól)
    - nagyon jó összeszerelési minőség
    Kontra:
    - kicsit hiányoznak az igazi mélyek, amik a HCS2330 mélyládájából jöttek
    - néha pattog egyet, felszed némi hálózati zajt (de állandó alapzaja nincsen, ez csak naponta egyszer, kétszer)
    - nincs fejhallgató kimenet, így gép mögé kell mászni, ha váltani akarok
    - ki/bekapcsolásnál pattan egy szép nagyot

Új hozzászólás Aktív témák