Új hozzászólás Aktív témák

  • ToniSoprano

    addikt

    válasz mqm #22998 üzenetére

    Ha kicsit visszaolvasol, akkor a fórumon, és az összefoglaló linkjében le van írva miért kockázatos 2.1-es hangrendszert venni a 2.0-val szemben. És most konrétan nézzük a Laut, Kürbis összehasonltást:

    pro Kürbis és csak a sima adatokat hasonlítsuk össze:
    1. Laut-ban csak három hangszóró van , így a basszus monóban szól, a Kürbisben 4 hangszóró van, a basszus sztereóban szól, (szerintem természetellenes hogy a magas hangok sztereóban, a basszus monóban szól.)
    2. A Laut mélynyomója 6,5 colos amiből egy van, a Kürbisnek két 5,25-ö Ras közép-mély nyomója van.
    3. A 2.1-nél (laut) ahogy az összefoglalóban le van írva, általában a mély hangok túlzóan ki vannak emelve (fárasztó), és sokszor hiányzik a közép tartomány, 2.0-nál (Kürbis) szép közép-magas tartomány.

    pro 2.1 rendszerek:
    a mély elvileg 40 hzig lemegy frekvenciában, szemben a kürbis 50 Hz-ével, tehát erőteljesebb lehet a basszus,
    (de pont ezért van általában elég nagy luk középtartományban, mert a Lautnál a teljes közép alsó, felső és magas tartományt egy 3 colos hangszórónak kell lefelednie, így itt kevésbé részletgazdag, itt eléggé torzíthat.)

    Szóval lényeg a lényeg, ha a természetes, részletgazdag hangzás fontosabb egyértelműen a Kürbis alázpl. igényesebb zene, ha csak játékra, kataszrófafilmek, játék ahol nem fontos a pontosság akkor egy 2.1-nál dübörgősebb a túlsúlyozott basszus miatt, de akkor már inkább T&V Ratsel, mert arról írtak jókat.
    De a tuti ha meg tudod hallgatod a kettőt egymás után és akkor meghallhatod a különbséget amíről többen írtak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák