Új hozzászólás Aktív témák

  • Victoryus94

    őstag

    Sziasztok, Javaslatokat szeretnék kérni a lentiek alapján:

    8.5 éve vettem egy Modecom MC–SHF 56U hangfalat a számítógépemhez (25e Ft volt akciósan). Ezzel a mai napig meg lennék elégedve, azonban a vezérlő egység kontakt hibás, és az elmúlt 1-2 évben rendszeresen előfordul, hogy a legkisebb mozdítás (takarítás, pakolás) után nem szól a hang megfelelően, és mostanra sikerült teljesen megelégelnem a dolgot, így elhatároztam, hogy váltok.

    Emellett van egy Edifier R1280DB 2.0 hangszóróm, amit a TV-hez használok (ezt is akciósan vettem, 28e FT-ért).
    Ezzel 2 problémám van:
    1.) Az LG TV-m távirányítójával nem vezérelhető optikán összekötve (Jack-en keresztül fülhallgató módban halkabb és roszabb a hangminőség, HDMI-je pedig nincs).
    A gyári távirányítója borzalmas, el is romlott fél év alatt. Ezt az utolsó pillanatban sikerült kiváltanom egy programozható 6 gombos univerzális távkapcsolóval.
    2.) Filmeknél gyenge/kevés a mély.

    A 2. pont miatt arra jutottam, hogy a fenti Edifier kerülne át a számítógépemhez (ahol nagyon ritkán nézek filmet), és a TV mellé (B8 OLED) keresek egy nem túl drága, erőteljesebb (de tiszta) basszussal rendelkező hangszórót/hangprojektort, vagy valamit.
    A legjobban egy (HDMI-s) hangprojektor tetszene (amit a TV-n keresztül tudok vezérelni), de attól félek, 50-60 ezer körül sem találok olyat, ami minőségben tisztább hangot adna, mint a fenti eszközök.
    Használat: 65% sorozat streaming, 25% 4K film, 10% egyéb: régi film, vagy hagyományos TV adás

    Tehát a kérdésem, hogy mit javasoltok? Egyáltalán milyen irányba induljak el 30-80 ezer Ft közötti ársávban? (BF akció, és nagyker is játszik, de külföldről csak megbízható EU oldalak, akik szállítanak MO-ra).
    Mondjak le a HDMI-ről? Keressek 2.0-s hangszórót? Vagy 2.1-es kellene? Esetleg létezik normális soundbar ilyen árban?
    Ha a pénz nem lenne akadály egy JBL Bar 5.1-et vennék, de az 5.1-ről lemondtam az ára miatt, vezetéket húzni a szobába semmiképp nem akarok, és nincs is szükségem ekkora teljesítményre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák