Új hozzászólás Aktív témák

  • Laslow

    senior tag

    válasz AuraSync #62996 üzenetére

    Nyilván tökéletesnek gondolnám a linkelt hangfalat, biztos nem viccből kerül több millióba.

    Amúgy azért vagyok elégedett a Pebble V2-vel, mert ahhoz képest szép tisztán (vagy nem is tisztán, inkább élettel telin) szól, mint amilyen emlékeim vannak az olcsó Trust 2.0 és hasonló hangszórókról. A gyerekek számítógépéhez ez tökéletes, nem kell jobb, hiányérzet nélkül meghallgatják ezzel is az angol nyelvlecke hanganyagát, meg a YouTube videókat. Ettől még persze hallom hogy nagyon nem teljes a hangképe, szóval laikusként is könnyen el tudok képzelni ennél sokkal-sokkal jobbat is, de úgy mondanám, hogy az a kategória, ami mondjuk rádióhallgatáshoz már tökéletes, mert bár nem adja vissza azt amit lehetne, de nem is bántóan rossz. Nem bántam meg hogy ezt vettem, ha ma kellene döntenem, nem keresgélnék, megint ezt rendelném meg.

    Egyben előjött bennem a gondolat, hogy akkor már lecserélem a saját számítógépemhez kötött huszonéves Yamaha YST-MS25 2.1 hangszórót is, mert már évek óta kifejezetten gyengének érzem a hangképét (semmi közép/magas, csak mély), igazából utálom. Nem hallgatom sokat, de rosszul esik amikor szól. Olvasgatva a topikot és nézegetve az egyes eszközöket a Presonus Eris E3.5 nagyon megtetszett. Tetszik a viszonylag kis mérete, a dizájnja, a fejhallgató kimenet, az előlapi bekapcsoló gomb és a hangerő szabályozó. És nagy tétben mernék fogadni arra, hogy lényegesen jobban szól mint a Yamaha.

    Van egy Audio-Technika ATH-M30x fejhallgatóm, annak kifejezetten szeretem a hangját, YouTube Musicot szoktam hallgatni vele, meg filmeket. Azt olvastam, hogy ez a fejhallgató eléggé semleges, tiszta hangú, nem hatásvadász, és mintha hasonlókat olvasnék az E3.5 hangzásáról is, ami alapján papíron megfelelőnek tűnik a hangja is.

    A fejhallgatóval meghallgattam a videót amin az MR4-gyel vetik össze az E3.5-öt, és igazából legtöbbször az MR4 hangja jobban tetszik. Egészen pontosan az lett az összbenyomásom, hogy az E3.5 lapos és bántóan (fülsértően) zajos (itt a magasokra gondolok, hogy ez egy nagy éles sistergés, egy nagy zaj a kellemes, elringató mély ellentéte), az MR4 pedig dobozhangú, kevésbé természetes, többet módosít a hangon, és teszi ezt azért, hogy jobb, befogadhatóbb, kellemesebb hangélményt nyújtson. Az MR4 mélye mindig hiányzott amikor átváltott az E3.5-re. Szóval igazából a videó alapján egyik sem olyan, hogy ide vele de azonnal, viszont ez csak egy videó, ami mutat ugyan különbséget, én viszont azt gondolom, hogy nekem élőben bőven jó lenne az E3.5 is, főleg, hogy nem lenne mellette egy több mélyet tudó referencia, amihez folyamatosan viszonyítgatnám, így ez sem zavarna.

    Kérdésem, hogy a YouTube zenehallgatás (mindenféle stílus) + filmnézés felhasználásra érdemes-e még valamit néznem, ami alkalmasabb lenne az E3.5-nél, de fizikailag nem nagyobb? Mert ezt alapvetően talán nem erre a felhasználásra tervezték. Annyi még, hogy nagy hangerő egyáltalán nem kell, halkan szeretem hallgatni, és a háttérsistergés nem a barátom. A cél a következő 20 évre venni valamit a számítógép mellé, amivel jól elleszek. A Pebble V2 szintje nekem biztosan nem elég, annál egyértelműen többet akarok.

    "A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Új hozzászólás Aktív témák