Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    Segítségeteket szeretném kérni, van egy érdekes hibajelenségem, bár lehet, hogy nem a gép hibája.

    Slim PS2-m van. Ma előszedtem a gépet, és a játékokat, mert van 2 játék, amit be akarok fejezni. Emlékszem, hogy kb 2-3 éve, de ennél egész biztosan nem régebben, még játszottunk a haverokkal osztott képernyőn, akkor még minden működött, de most nem akarja a gép olvasni a lemezeket.

    10 db játéklemezzel próbáltam (a gép nem chippelt, teljesen eredeti állapotú), abból egyetlen egyet olvasott (annak az egynek is örülök, a Gran Turismo 4), de a többi 9-et nem. Véletlenszerűen fogtam a polcról egy gyári DVD-t, betettem és elsőre lejátszotta. Amikor azokat a lemezeket próbáltam benne, amiket nem játszik le, a fej ide-oda pozicionálásának hangját lehet hallani. Film DVD esetén ezt a hangot egyáltalán nem adta ki.

    A fejről a port lefújtam sűrített levegős spay-vel, nem segített. A lemezeket megtörölgettem, nem segített. A lemezek (és a gép is) ugyanott voltak tárolva, ezért nem értem, hogy ha tönkrementek, akkor miért ment tönkre az egyik, és miért nem a másik. Érdekes, hogy nem a legújabb lemez maradt ép, hanem éppen azt akkoriban vásároltam, amikor új volt a gép. Az után vásárolt lemezek nem működnek.

    Azért (is) bosszant nagyon a dolog, mert mind a gép, mind az összes játék teljesen legális, bolti darab. És ami a legbosszantóbb, hogy két játékot még mindenképpen végig szeretnék játszani (végső esetben megveszem őket újra használtan, ma már persze sokkal olcsóbb, de akkor is, már egyszer megvannak, és teljesen karcmentesek).

    Mi a véleményetek? Tönkremehetett 9 db lemez? Mi lehet a megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák