Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz Sumi #103010 üzenetére

    Az imovie nem rosettás viszont nem tudjuk milyen programjaid futottak, mert konkrétumok helyett csak ezt írtad:

    "Az alap OS eleve kb 6 gigát fogyaszt, fut rajta még egy böngésző + pár nap memory leak és máris 9-10giga az alap fogyasztás. Ha még erre ráindít az ember valami értelmes programot, akkor 12-14giga.
    Tegnap egy tök egyszerű 1080p videót raktam össze fotókból imovie-ban, 5 perceset, 1.5gbytenyi inputból, és pirosba ment a memory pressure/elfogyott az összes memória.. Pedig 32 gigás a gépem."

    Csak az imovie futott? Ezt sem tudjuk. Most nem azért, de informatika szakkal vágni kellene, hogy valami egyedi bugzik nálad. Ha 32 gigás gépen sima 1080-as videótól akadozik, meg 4-5 Safari laptól akadozik, meg a dock akadozik, akkor hibát kell keresni a gépeden és ne az legyen az általános konklúzió minden M1 és MacOS szar és a 4K videókat base modellen probléma nélkül vágó youtuberek mind hazudnak és agymosottak. Szerinted a millió teszt hamisítvány? Akkor tényleg használd a sok éves HP Zbookot. :)

    Memóriakezelés kapcsán szerintem se a régen tanított WinXP & HDD korra vonatkozó információkból kell kiindulni, új oprendszer, unified memory, gyors SSD korszakban a lefoglalt memória és swap nem bűn. Természetesen ha feltűnő anomália fordul elő, akkor utána kell járni mi tekeri a processzort, mi okoz memory leaket.

    Why The Apple M1 Chip Is So Fast - A Developer Explains

    kkdesign:
    Videót nem láttam, károsnak nem káros, de kényelem szempontjából nincs sok értelme naponta kikapcsolni, nem nyersz vele. Tíz éve Windows gépeket se kapcsolgattam ki, csak altatás és havi egy restart az update miatt. Az iPhone-on se kell bezárogatni az appokat (se kikapcsolni éjjelre a telefont) mert többet fogyaszt nulláról indítani az appokat, mint felfüggesztésből ahogy a rendszer kezeli.

Új hozzászólás Aktív témák