Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Pano #114999 üzenetére

    "Elfogadom és egyet is értek az általad felvázolt megállapításokkal. Csak annyiban egészíteném ki a dolgot, hogy 2009-ben 8GB RAM-os gép az kb olyan vétel volt, mint ha most vennél egy 32GB ramos mac-et."
    Ez igaz, de a lényeg, amit írni akartam, hogy nem is észleltem SEMMI extra memóriafogyasztást a használata alatt. Nem úgy volt az, ahogy itt próbáljuk hinni, hogy egyre többet és többet kérnek a szioftverek, legalábbis messze nem olyan mértékben, ahogy sejtem, hogy hiszik a népek. Ez a trend már akkor elkezdett belassulni, és mostanra szerintem nagyon lassúvá vált.

    Ami a memórianyomást illeti: a narancssárga még nem sokat oszt :D Elkezdett swap-elni, de nézd meg fél gigás a swap ("csereterület"), és az tuti nagyon rég elővett (de futó) programokhoz tartozik, mert inkább felhasznál majdnem 1GB-ot file caching-re ("gyorsítótárazott fájlok"). Itt még rengeteg szufla van... (és igen, miközben a Mac-en mindenkit biztatok a 8GB-ra, a Windos-nál pont az ellenkezője: ott NEM elég a 8GB, ha munkaszerűen használod az Office-t, és mondjuk több nagyobb .xls van nyitva - apropó: ha használsz Excelt, akkor néha indítsd újra /quit Excel/, mert korábbi tapasztalatom, hogy eléggé tud leak-elni /bár ezt már lehet javították/)

    Ami a 3-4 évet illeti: térjünk vissza rá 3-4 év múlva, meglátjuk kinek lesz igaza. (Drukkolok magamnak :D )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák