Új hozzászólás Aktív témák

  • draff

    aktív tag

    válasz WP14 #21022 üzenetére

    Persze mindezekben igazad van ... és én is tudom mindezt.
    De nem akarok előhozakodni a Trabant és a Mercedes autók példájával, hogy "dehát mindkettő autó", és mindkettő bárkit elvisz a céljáig. Csak hát a körülmények és a nyújtott szolgáltatások ... ugyebár?

    Biztosan igaz az, hogy a munkaerő olcsósága hozza ide vagy éppen a távolkeletre a nagy nyugati gyártókat, bár ha alaposan megnézzük, minden számítógépes cucc szinte ma már csak Ázsiában készül.
    Egy-két ottani (persze nyugati technológiával felszerelt) nagycég összerakja, aztán jöhet a minőségi nyúzás és a minősítés
    - ha túl jónak látszik, akkor egy nagy világcég ráteszi a matricáját - mintegy felülbélyegzi az eredeti gyártót - és máris kétszer, háromszor, ötször többet ér, mert hát a nevét adta a minőséghez.
    Ezzel én nem vitatkozom, mert ilyen dolgok bizony egy jó ideje vannak.
    Tudom nagyon jól, hogy egy Sony vagy Panasonic lapos TV minden bizonnyal sokkal de sokkal jobb, mint pl. egy LG vagy egy Samsung.
    Ha azonban azt vesszük, hogy mindegyiken idehaza ugyanazt a szar TV műsort lehet nézni ... és arra mindkettő mégis eléggé megbízhatóan működik, akkor a különbség csakis az árában és az image-ában van.
    Egy Sony név sokkal jobban csengő, mint a Samsung vagy LG, holott immár egyiket sem saját hazájában szerelik. A Sony a nagyvilágban kivívott magának egy olyan márka-hírnevet, hogy bátran meg is kérheti rá az árát, amit az innyencek és márkarajongók meg is adnak neki. A csóró meg erősen boldog a szinte nevesincsen Samsung vagy LG tömegcikkel ...
    Úgy gondolom, itt a fórumon is jelen esetben az van,
    vannak akik esküsznek a nagyon márkás dolgokra,
    én meg úgy vagyok vele, tök mindegy ki gyártja - csak jól működjön, ha éppen szükségem van rá.

Új hozzászólás Aktív témák